Menu
RSS
Κυριακή, 19/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Στις 7 και 8 Μάη οι εκδηλώσεις στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη

Στις 7 και 8 Μάη οι εκδηλώσεις στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη

Διήμερο αντιιμπεριαλιστικών εκδηλώσεων το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Μάη, το οποίο θα είναι ενταγμένο στις συνολικές δραστηριότητες για το Πανελλαδικό Διήμερο Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης της ΕΕΔΥΕ, που κορυφώνεται στις 21 και 22 του ίδιου μήνα, ανακοίνωσε η Γραμματεία της Επιτροπής Ειρήνης Αρκαδίας.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από κοινού με την Οργανωτική Επιτροπή του 4ου Αγώνα Δρόμου Ειρήνης «Γρηγόρης Λαμπράκης» - Ημιμαραθώνιος, και τους Συλλόγους Ορειβατών – Οικολόγων ΑρκαδίαςΒετεράνων Αθλητών Στίβου και Δρομέων Υγείας Τρίπολης, ανακοίνωσαν μια σειρά δράσεις στη μνήμη του αγωνιστή και μάρτυρα της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη, που θα ξεκινήσουν από τη γενέτειρά του Κερασίτσα.

Στις δράσεις, που θα πραγματοποιηθούν ξανά μετά από τρία χρόνια (λόγω πανδημίας), αναφέρθηκαν οι Δημήτρης Νικολάου, επικεφαλής της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ Αρκαδίας και Ανδρέας Γιανόπουλος, μέλος της, καθώς και οι Δημήτρης Καραμήτσος και Παναγιώτης Παπαντωνίου εκ μέρους των Συλλόγων Ορειβατών – Οικολόγων και Δρομέων Υγείας, αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα το Σάββατο 7 Μάη, στις 6 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και ομιλία στην Κερασίτσα με κατάθεση στεφανιών στην πλατεία Ειρήνης, όπου βρίσκεται και το άγαλμα του Γρηγόρη Λαμπράκη.

Οι κύριες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 8 Μάη, με τον 4ο Ημιμαραθώνιο (21 χλμ.) Αγώνα Δρόμου Ειρήνης, με αφετηρία το μνημείο των αλύγιστων της ταξικής πάλης, εκτελεσθέντων του Μοριά του έκτακτου Στρατοδικείου Τρίπολης 1947-1949 (γνωστού ως θανατοδικείου), πίσω από τις φυλακές της πόλης. Από εκεί οι συμμετέχοντες θα κινηθούν προς την Κερασίτσα και την πλατεία Ειρήνης του χωριού και εν συνεχεία στο Στάδιο της Τεγέας και τον Άγιο Σώστη, με τον τερματισμό να γίνεται στην πλατεία Πετρινού της Τρίπολης.

Θα ακολουθήσει, μετά τον τερματισμό των συμμετεχόντων, απονομή των επάθλων σε όλους τους συμμετέχοντες δρομείς και των μεταλλίων στους 6 πρώτους άνδρες και γυναίκες, καθώς και μεγάλη συναυλία-αφιέρωμα στον μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη. Ήδη η Γραμματεία Αρκαδίας της ΕΕΔΥΕ απευθύνει μαζικό κάλεσμα συμμετοχής στους εργαζόμενους και τον λαό του νομού και τους φορείς τους.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, τέλος, οι εκπρόσωποι των φορέων στάθηκαν και στα σημερινά επίκαιρα μηνύματα για τον 4ο Ημιμαραθωνιο Αγώνα (πραγματοποιείται με τη χορηγία του Δήμου Τρίπολης), με βάση τις σημερινές εξελίξεις, αλλά και σε όλες τις λεπτομέρειες για την πραγματοποίησή του.

https://www.902.gr/

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...