Menu
RSS
Δευτέρα, 06/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Σέχι | Η γιορτή του Αγίου Ιούδα του Θαδδαίου του αδελφοθέου στην Αγία Τριάδα

Σέχι | Η γιορτή του Αγίου Ιούδα του Θαδδαίου του αδελφοθέου στην Αγία Τριάδα
Από το Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου Αλληλοβοηθείας Η Αγία Τριάς Σεχίου Τριπόλεως ενημερώνουμε ότι ο εορτασμός και η Θεία λειτουργία του Αγίου Ιούδα του Θαδδαίου του αδελφοθέου που θα γίνει στην Αγία Τριάδα Σεχίου, τη Δευτέρα 20/06/2022
Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στην Θεία λειτουργία και να προσευχηθούμε μαζί .Ο 'Αγιος Ιούδας ο Θαδδαίος να είναι προστάτης όλων μας.
Ο Ιούδας ο Θαδδαίος ήταν ένας από τους δώδεκα μαθητές του Χριστού, η μνήμη του οποίου τιμάται από την Εκκλησία στις 19 Ιουνίου και 21 Αυγούστου.
Στην Καινή Διαθήκη, αναφέρεται και ως Ιούδας ο Ιακώβου (Λουκ. στ' 16, Πράξ. α' 13, Ιωάν, ιδ' 22). Ήταν πιθανότατα αδελφός του Αποστόλου Ιακώβου του επιλεγόμενου Μικρού ή Αλφαίου. Στο Ευαγγέλιο του Ματθαίου (ι' 3) μνημονεύεται ως Λεββαίος (θαραλλέος) ο επικληθείς και Θαδδαίος (μεγάθυμος), ενώ στο Ευαγγέλιο του Μάρκου (γ' 18) απλώς ως Θαδδαίος. Με αφορμή τις ονομασίες αυτές του Ιούδα στα Ευαγγέλια, ο Ιερώνυμος τον χαρακτηρίζει Τριώνυμο (τρία ονόματα).
Ο Ιούδας υπήρξε μαθητής του Ιωάννου του Προδρόμου κι έδρασε στη Μεσοποταμία. Μαρτύρησε στην Έδεσσα (σημερινή Ούρφα Τουρκίας) ή στη Βηρυτό περί το 80.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...