Menu
RSS
Δευτέρα, 29/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πανσέληνος του Αυγούστου με εκδηλώσεις στα Αρχαία Θέατρα Μαντινείας και Ορχομενού!

Πανσέληνος του Αυγούστου με εκδηλώσεις στα Αρχαία Θέατρα Μαντινείας και Ορχομενού!

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει και φέτος, για μία ακόμη χρονιά, τις εκδηλώσεις της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου υπό τον συντονισμό της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, προσφέροντας ελεύθερη είσοδο για το κοινό σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, ιστορικούς τόπους και μνημεία, τη νύχτα της Πανσελήνου, την Πέμπτη 11 και την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022 στην Αρκαδία.

Φέτος, εκατό χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, η διοργάνωση θα είναι αφιερωμένη στο γεγονός της Εξόδου του ελληνισμού από τη Μικρασία και του ίχνους που αυτό άφησε στη συλλογική μνήμη.

Ως θέμα της αφίσας των φετινών εκδηλώσεων, επιλέξαμε μία φωτογραφία του Boissonnas με τίτλο «Η Αχειροποίητος ως καταυλισμός Ελλήνων προσφύγων από τη Θράκη και τη Μικρά Ασία». Η φωτογραφία είναι λήψη του 1919, και τα προσφυγόπουλα που απαθανατίζονται, βρέθηκαν εκεί από άλλες καταστροφές που έφερε ο πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος. Ωστόσο, η φωτογραφία αυτή αποτελεί, μία διαχρονική καταγραφή του ξεριζωμού, της αναπάντεχης απώλειας, της φυγής και της απορίας μπροστά σε μια επιβεβλημένη μοίρα.

ΑΡΚΑΔΙΑ

Π E M Π Τ Η 11 Α Υ Γ Ο Υ Σ Τ Ο Υ 2 0 2 2
ΑΡΚΑΔΙΑΣ Αρχαίο Θέατρο Ορχομενού
Μουσική εκδήλωση με τίτλο: "Τ’ Αηδόνια της Ανατολής", αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, με το μουσικό σχήμα «Polis ensemble” [επιμέλεια Λάμπρος Λιάβας]
[Σε συνεργασία με το Δήμο Τρίπολης]
Ώρα: 21.00-23.00. Είσοδος Ελεύθερη

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022

Αρχαίο Θέατρο Μαντίνειας

Μουσική Εκδήλωση με τίτλο «Αρχαίο Θέατρο Μαντίνειας – Μουσικές στην Πανσέληνο» Μουσικές αναφορές στην Κάτω Ιταλία, τη βαλκανική πολυφωνία, τα αμερικανικά Blues, το πορτογαλικό fado και το ρεμπέτικο. [Σε συνεργασία με το Δήμο Τρίπολης]

Ώρα Έναρξης: 20:30.

Είσοδος Ελεύθερη

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...