Menu
RSS
Τρίτη, 30/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Φεστιβάλ Γαστρονομίας σήμερα στο Παράλιο Άστρος | Παραδοσιακές συνταγές, πιάτα από chef της Αρκαδίας και live δράσεις!

Φεστιβάλ Γαστρονομίας σήμερα στο Παράλιο Άστρος | Παραδοσιακές συνταγές, πιάτα από chef της Αρκαδίας και live δράσεις!
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου διοργανώνει το 1ο  Φεστιβάλ Γαστρονομίας με τίτλο: “PELOPONNESE FOOD STORIES” Ιστορίες γεύσεων, ανθρώπων, πολιτισμού. Με επίκεντρο μια εμβληματική τοποθεσία ανά Περιφερειακή Ενότητα, η οποία θα λειτουργεί ως κόμβος (Λακωνία, Μεσσηνία, Αρκαδία, Αργολίδα, Κορινθία), θα λάβει χώρα ένα σύνολο δράσεων με στόχο την προβολή του γαστρονομικού πλούτου της κάθε περιοχής και της θέσης που αυτές καταλαμβάνουν διαχρονικά.

Η γαστρονομική αυτή εμπειρία, η οποία θα λάβει χώρα αύριο Παρασκευή 26 Αυγούστου, στις 7 μ.μ. στο Ανοικτό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη», Παράλιο Άστρος περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- έκθεση τοπικών προϊόντων, μαγειρικές επιδείξεις, γευσιγνωσία και βιωματικές δραστηριότητες για παιδιά.

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, το Επιμελητήριο Αρκαδίας, την Ένωση Ξενοδοχείων Αρκαδίας, την Ένωση Ξενοδόχων και Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Ανατολικής Αρκαδίας και τον Τουριστικό Οργανισμό Πελοποννήσου.

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, στο πλαίσιο των δράσεων του για την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και την τόνωση της εξωστρέφειας των μελών του σας προσκαλεί να επισκεφθείτε και να γευτείτε τα τοπικά αρκαδικά προιόντα των αρκαδικών επιχειρήσεων που συμμετέχουν:

Αγροτοβιομηχανική Οινοποιητική Αρκαδίας –  Σπυρόπουλος Αρκάς ΑΕ (Οινοποιείο), Αφοί Φούφα ΑΕ (Τυποποίηση ελαιολάδου, ελιές), Κτήμα Παναγόπουλος (Οινοποιείο), Αρώματα Πάρνωνα – Παινέσης Αναστάσιος (Μελισσοκομία), Ελαιώνες Μπουτσικάκη (Καλλιέργεια και Εμπορία Ελιών), Μορόπολος (Οινοποιείο), Arcadia Honey – Οικογένεια Κολοστούμπη (Μέλι και Προιόντα Μέλισσας),   Καραματζάνης (Τυροκομείο), Morias Craft Ales – Καραδήμα Θεοδώρα (Εμπόριο Μπύρας), Iatridis Estate (Παραγωγή Ελαιολάδου), Δουζένης Ελαιόλαδα Α.Ε.(Ελαιουργικά Προιόντα), Οινοποιείο Βεβαινιώτη (Οινοποιείο), Livelia ΑΒΕΕ (Ελαιοτριβείο – Τυποίηση ελιών και ελαιολάδου).

Μην παραλείψετε να δοκιμάστε Παραδοσιακές συνταγές με τοπικά προιόντα από τους:

Πολιτιστικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο Πλατάνου, Αρχείο Τσακωνιάς Λεωνιδίου, Πολιτιστικό Σύλλογο Κορακοβουνίου, Μορφωτικό και Φυσιολατρικό Σύλλογο Σίταινας και Πολιτιστικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο Αγιασοφιτών.

Στη διάρκεια του Φεστιβάλ θα πραγματοποιούνται και live cooking sessions από τους Αρκάδες Chef: Παναγιώτη Μπουρτσουκλή, Γιώργο Αριδά και Αλέξανδρο Ιατρίδη.

To “Peloponnese Food Stories” θα παρακολουθήσουν και θα συμμετέχουν διακεκριμένοι, δημοσιογράφοι και bloggers από ποικίλα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα εθνικής εμβέλειας.

Σημαντική παράλληλη δράση είναι το village tour που υλοποιεί, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, η Αρκαδική Κοιν.Σ.Επ «5ΕΝΤΕ».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...