Ο ΣΑΟΟ στο Μνημείο Αρκάδων Πεσόντων
Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατων Οικολόγων (ΣΑΟΟ) θα εορτάσει την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2002, με επίσκεψη στο Mνημείο Ιστορίας και Ηρώο τιμής των πεσόντων Αρκάδων στον μεγάλο πατριωτικό πόλεμο 1940 -1941, που βρίσκεται στον λόφο πίσω από το 11ο Σύνταγμα Πεζικού της Τρίπολης, αποτίνοντας τον ελάχιστο φόρο τιμής στους ανθρώπους εκείνους που θυσίασαν τη ζωή τους μαχόμενοι υπέρ της Eλευθερίας.
Το Μνημείο μελέτησε και επέβλεψε ο αειθαλής Αργύρης Π. Π. Πετρονώτης, αρχιτέκτονας, ομότιμος καθηγητής Αρχιτεκτονικής ΑΠΘ. Ανεγέρθηκε στη μνήμη των αείμνηστων αδελφών του Μιχαήλ Π. Αποστολόπυλου, Ανθυπολοχαγού, που έπεσε μαχόμενος ηρωικά στο Mάλι - Σπατ, στις 30/12/1940 και Δημητρίου Π. Αποστολόπουλου, Συνταγματάρχη (ΠΔ), που τραυματίστηκε στη διάρκεια του πολέμου.
Τις δαπάνες για την κατασκευή του διέθεσαν η αείμνηστη αδελφή τους Κάντω Αποστολοπούλου - Παπαοικονόμου και ο ίδιος ο Αργύρης Π.Π. Πετρονώτης.
Για το έργο θα μας μιλήσουν η Δέσποινα Σταμπουλόγλου - Φρέντζου, αρχιτέκτονας και πολεοδόμος και ο Κωνσταντίνος Α. Φρέντζος, πολιτικός μηχανικός, συνεργάτες του Αργύρη Π.Π. Πετρονώτη στη χωροθέτηση, υλοποίηση και επιμέλεια κατασκευής του Mνημείου.
Σημείο συνάντησης το κοιμητήριο του Aγίου Αθανασίου στις 11 το πρωί της Κυριακής. [Προσοχή στην αλλαγή της ώρας].
Μετά την επίσκεψη, θα περιπατήσουμε μέχρι τις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και θα κατηφορίσουμε από το παλιό μονοπάτι της Ανάληψης προς τον ΑγιοΝικόλα.
Σχετικά Άρθρα
- Κραυγή αγωνίας από τους συνταξιούχους ΔΕΗ | "Γκρεμίζουν την ιστορία της Μεγαλόπολης" - "Σταματήστε την καταστροφή"
- Δίνουν κίνητρο 10.000 € για επιστροφή στα χωριά – Εκτός η Αρκαδία που ερημώνει!
- Δράση των μελών του ΚΑΠΗ Τρίπολης για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (εικόνες)
- Στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη η εκδήλωση για την Τριπολιτσά και τον Αγώνα του 1821
- ΑΡΚΟΑΜ | Ξεκινούν τα μαθήματα Μπριτζ για αρχάριους
1 σχόλιο
-
ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟ;






