Έκθεση Νύφες στην Τεγέα | Ομιλία Λουτζάκη για τους χορούς του γάμου
Η τελετουργία του γάμου είναι μια σειρά από χορευτικές πράξεις με συμβολικό χαρακτήρα, εκτελεσμένες σύμφωνα με ένα ορισμένο τυπικό ως προς το φύλο και την ηλικία των συμμετεχόντων και γιορτάζονται ποικιλόμορφα στις διάφορες κοινότητες στην Ελλάδα.
Ιδιαίτερα, ο χορός της νύφης αποβλέπει στη γονιμότητα και συνδέεται με την αντίληψη ότι η νύφη/γυναίκα εγκαταλείπει την παιδικότητά της και εισέρχεται στην ομάδα των παντρεμένων για να γίνει σύζυγος και μητέρα.
Με αφορμή την έκθεση «Νύφες : Παράδοση και Μόδα στην Ελλάδα», την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022 στις 18:30 η κ. Ρένα Λουτζάκη, Ανθρωπολόγος του χορού, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, θα μας μιλήσει για τους χορούς του γάμου.
Συμμετέχει ο Χορευτικός Σύλλογος ΤΕΓΕΑ.
Είσοδος ελεύθερη στην αίθουσα θεάτρου, κτίριο Α, Στασινοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο στο Στάδιο Τεγέας.

Σχετικά Άρθρα
- Εκδήλωση στις Ρίζες Τεγέας για τις επιπτώσεις των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας σε Περιβάλλον, Υγεία και Οικονομία
- Μπάσκετ | Ξεκίνημα με νίκη για τις γυναίκες του Πελασγού
- Ενημερωτική επίσκεψη του Προέδρου ΦΟΔΣΑ κ. Ιωάννη Σμυρνιώτη στο Ναυπλιο για το Ολιστικό Σχέδιο Ανακύκλωσης
- Ισοπέδωσε τον ΟΦΗ ο Αστέρας AKTOR παρά τα ... όργια Πολυχρόνη | Πρώτη νίκη με φοβερά γκολ - Προσπέρασε τον Πανσερραϊκό, μια ανάσα από ΑΕΛ
- Καθαρή νίκη για τις κορασίδες του ΑΣΠΕΤ Τρίπολης





