Menu
RSS
Σάββατο, 27/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Βιωματικό Σεμινάριο για Δασκάλους από το Κέντρο Πρόληψης Αρκαδίας στο Δήμο Μεγαλόπολης

Βιωματικό Σεμινάριο για Δασκάλους από το Κέντρο Πρόληψης Αρκαδίας στο Δήμο Μεγαλόπολης

 

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αρκαδίας «Ανέλιξη», σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ και την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας, πρόκειται να υλοποιήσει βιωματικό εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα: «Κάπνισμα; Όχι εμείς!» στο Δήμο Μεγαλόπολης.

Στόχος του είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των Δασκάλων στην Πρόληψη του Καπνίσματος καθώς και η εκπαίδευσή τους στο υλικό Αγωγής Υγείας «Κάπνισμα; Όχι εμείς!» ώστε να έχουν την δυνατότητα να το εφαρμόσουν στις τάξεις τους.

Πρόκειται για ένα ολιστικό, αξιόπιστο και έγκυρο πρόγραμμα πρόληψης του καπνίσματος, εγκεκριμένο από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής  Πολιτικής (ΙΕΠ) του Υπουργείου Παιδείας το οποίο απευθύνεται σε μαθητές Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του Δημοτικού, εκπαιδευτικούς και γονείς, ενώ παράλληλα στοχεύει στη δημιουργία μιας Πολιτικής για την πρόληψη του καπνίσματος στο σχολείο. Έχει δημιουργηθεί από τα Κέντρα Πρόληψης Β. Ελλάδος (Ελπίδα, Δίκτυο Άλφα, Πυξίδα, Σείριος, Ορφέας και Έκφραση) τον ΟΚΑΝΑ, το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Πληροφόρησης για τα Ναρκωτικά (ΕΠΙΨΥ-ΕΚΤΕΠΝ), την 4η Υγειονομική Περιφέρεια και το ΑΝΘ «Θεαγένειο».

Έχει φανεί ότι η μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο αποτελεί κρίσιμη περίοδο στη διαμόρφωση των αντιλήψεων και των στάσεων σχετικά με το κάπνισμα, αφού η αρνητική στάση, που έως τότε έχουν υιοθετήσει τα παιδιά, μπορεί να αμβλυνθεί και να μετατραπεί σε ανοχή του καπνίσματος από την παρέα ή ακόμα και στον πειραματισμό. Επομένως, είναι σημαντική η υλοποίηση παρεμβάσεων πρόληψης σε παιδιά Δημοτικού, προτού αποδυναμωθούν οι ισχυρές αντικαπνιστικές στάσεις που έχουν σε σχέση με το κάπνισμα. Το πρόγραμμα πρόληψης «Κάπνισμα; Όχι εμείς!» είναι αποτελεσματικό στην ενίσχυση δεξιοτήτων που συμβάλλουν στην πρόληψη του καπνίσματος, καθώς και στη διαμόρφωση αντιλήψεων και στάσεων που λειτουργούν προστατευτικά. Επιπλέον, επηρεάζει την πρόθεση για τη χρήση καπνού στο μέλλον, ωθώντας τα παιδιά να είναι πιο επιφυλακτικά ως προς αυτό.

Το σεμινάριο θα έχει συνολική διάρκεια 12 ώρες, οι οποίες θα κατανεμηθούν σε 3 απογεύματα.

Ημερομηνίες διεξαγωγής του σεμιναρίου:

Πέμπτη 23, Τρίτη 28 και Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023.

Ώρα διεξαγωγής: 4:00 – 8:00 μμ.

Τόπος διεξαγωγής: 1ο Δημοτικό Σχολείο Μεγαλόπολης.

Συντονίστρια του σεμιναρίου: Φωτεινή Τραχανά, Κοινωνιολόγος.

 

Εκδήλωση ενδιαφέροντος στο Κέντρο Πρόληψης Αρκαδίας στο mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στο τηλέφωνο/fax: 2710 235243 έως και την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...