Menu
RSS
Πέμπτη, 16/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Επετειακές εκδηλώσεις για τα 201 χρόνια από τη Σύγκληση της Β΄ Εθνικής Συνελεύσεως των Ελλήνων στο Άστρος

Επετειακές εκδηλώσεις για τα 201 χρόνια από τη Σύγκληση της Β΄ Εθνικής Συνελεύσεως των Ελλήνων στο Άστρος

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας εορτάζει τη συμπλήρωση 201 χρόνων από τη Σύγκληση της Β΄ Εθνικής Συνελεύσεως των Ελλήνων στο Άστρος Κυνουρίας.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις των 200 χρόνων, το 2023, αποτέλεσαν την αφετηρία ώστε να καθιερωθεί και κάθε χρόνο να υλοποιούνται πολυήμερες εκδηλώσεις με κύριο στόχο να αναδεικνύουν κάθε φορά και μια διαφορετική πτυχή της πλούσιας πολιτιστικής και ιστορικής παράδοσης του τόπου.

Είναι χρέος όλων μας να τιμούμε και να δοξάζουμε τους ήρωές μας και να διαφυλάττουμε την ιστορία, ώστε να μεταδοθεί στους νεότερους.

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας κάνει ανοιχτό κάλεσμα σε όλους για να τιμήσουν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις όπου με τη βοήθεια των ιστορικών μαρτυριών, της εικόνας και του ήχου, θα μπουν στο κλίμα της ιστορικής αυτής ημέρας και θα φωτίσουν την ιστορία του Άστρους και του σημαντικού ρόλου που έπαιξε.

  • Τετάρτη 8 Μαΐου 2024, Ώρα 19:30, αίθουσα «ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ» του Ιδρύματος «Μνήμη Αγγελικής & Λεωνίδα Ζαφείρη», Εγκαίνια Εικαστικής Έκθεσης.
  • Τετάρτη 8 Μαΐου 2024, Ώρα 20:30, «Ίδρυμα Μνήμη Αγγελικής και Λεωνίδα Ζαφείρη», Αφιέρωμα στο Δημοτικό τραγούδι, από παλιά…μέχρι και σήμερα από τη Δημοτική Χορωδία Ενηλίκων Βόρειας Κυνουρίας.
  • Πέμπτη 9 Απριλίου 2024, Ώρα 20:00, Μελιγού, Επετειακή εκδήλωση μνήμης για τον Αρχιστράτηγο Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και τους «εκπροσώπους των όπλων» στη Β΄ Εθνοσυνέλευση.
  • Παρασκευή 10 Μαΐου 2024, Επετειακές εορταστικές εκδηλώσεις. 10:00 Τέλεση Επίσημης Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Άστρος, 10:30 Επιμνημόσυνη Δέηση στον Ιερό Χώρο της Β΄ Εθνοσυνέλευσης, 11:30 Παρέλαση στην κεντρική πλατεία Άστρους.
  • Παρασκευή 10 Μαΐου 2024, Ώρα 20:30, Κεντρική πλατεία Άστρους, Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών.
  • Σάββατο 11 Μαΐου 2024, «Ίδρυμα Μνήμη Αγγελικής και Λεωνίδα Ζαφείρη», Ημερίδα με θέμα: «Το Αρχαιολογικό Μουσείο Άστρους αποκαλύπτει τα μυστικά της Έπαυλης του Ηρώδη Αττικού».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...