Στο Μουσικό Σχολείο το Φεστιβάλ Πράσινων Ονείρων στην Τρίπολη

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας διοργανώνει την Τετάρτη 29 Μαΐου 2024, με την υποστήριξη του Δήμου Τρίπολης, το 1ο Φεστιβάλ Πράσινων Ονείρων, στο Μουσικό Σχολείο (και όχι στο Άλσος Αγίου Γεωργίου Τρίπολης, λόγω πιθανότητας βροχής), με συμμετοχή 400 μαθητών και εκπαιδευτικών από επτά Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία της Τρίπολης.
Το πρωί, ομάδες μαθητών θα συμμετάσχουν σε δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης που θα συντονίσουν εκπαιδευτικοί του ΚΕΠΕΑ Καστρίου και εθελοντές εκπαιδευτικοί της ΔΠΕ Αρκαδίας.
Το απόγευμα, στις 7μμ, θα γίνει η παρουσίαση των περιβαλλοντικών δράσεων που υλοποίησαν οι μαθητές τη φετινή χρονιά. Οι μαθητές, μέσα από μουσικοκινητικά και θεατρικά δρώμενα, ποιήματα, τραγούδια, βίντεο, ζωγραφιές και παραμύθια θα εκφράσουν τους προβληματισμούς τους για το μέλλον του πλανήτη μας και θα στείλουν τα δικά τους οικολογικά μηνύματα.
Ομάδα μαθητών του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης έχει αναλάβει τη μελωδική έναρξη του φεστιβάλ.
Σχετικά Άρθρα
- Στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης" ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρίες Αργολίδας
- Έτοιμη και καθαρή η Κανδήλα για τις γιορτές του Πάσχα! (εικόνες)
- Μπάρες πρωτεΐνης ανακάλεσε ο ΕΦΕΤ
- Βορίδης: "Πρέπει να οδηγείται σε κράτηση ο παράνομος μετανάστης - Να μην κυκλοφορεί καθόλου"
- Υπογραφή σύμβασης για τη βελτίωση του δρόμου Κολλίνες–Αγία Βαρβάρα–Πελλάνα