Menu
RSS
Πέμπτη, 24/10/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
anakem728x90

Γιορτή του Αγίου Πνεύματος στο Μαρί Κυνουρίας!

Γιορτή του Αγίου Πνεύματος στο Μαρί Κυνουρίας!
Στις 24-6-2023, εορτάζει η εκκλησία της Αγίας Τριάδας που κοσμεί και ευλογεί το νεκροταφείο του χωριού μας και το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε για να τιμήσουμε την χάρη της, είναι η διοργάνωση μίας εκδήλωσης.
Αγαπημένοι συγχωριανοί, κάτοικοι γειτονικών χωριών, περαστικοί διερχόμενοι και επισκέπτες είστε όλοι ευπρόσδεκτοι και καλεσμένοι στην υπαίθρια γιορτή που διοργανώνει το Μαρί στη θέση "Βρύση" παραμονή του Αγίου Πνεύματος, Κυριακή 23-6-2024.
Θα υπάρχουν δωρεάν 8 ψητά αρνιά, λουκάνικα, σαλάτες, πατάτες, μπύρες, κρασιά, αναψυκτικά, γλυκά κτλ.
2 DJ θα δίνουν τον ρυθμό και τον τόνο στην εκδήλωση μας και προβλέπεται με την συνοδεία της μουσικής να "ρίξουμε" και αρκετό χορό!!!
Θα γίνει και λαχειοφόρος αγορά με πλούσια δώρα προσφορά από τους εθελοντές δωροθέτες μας γιατί όπως καλά γνωρίζετε όλα τα ορεινά χωριά προσπαθούν να επιβιώσουν σε πείσμα των καιρών και των αντιξοοτήτων που τα περιβάλλουν.
Κάνω χρήση των λόγων του κοντοχωριανού μας, από την Μονεμβασιά, ποιητή της Ρωμιοσύνης, Γιάννη Ρίτσου που μέσα από τους στοίχους της συλλογής του, "18 λιανοτράγουδα της πικρής Πατρίδας" γράφει:
"Μικρός λαός και πολεμά δίχως σπαθιά και βόλια για όλου του κόσμου το ψωμί, το φως και το τραγούδι…"
Το χωριό μας πάντα βρέθηκε στο πλευρό του δίκιου, της ελευθερίας, της δημοκρατίας, ας το θυμόμαστε όλοι και όταν στον Κόσμο επικρατεί το άδικο, έχουμε υποχρέωση να στεκόμαστε απέναντι και να μην απέχουμε.
Σας ευχαριστούμε προκαταβολικά για την παρουσία και την στήριξη σας, στο να διατηρήσουμε αυτά που βρήκαμε από τους προπάππους-παππούδες και τους γονείς μας.
Παραθέτουμε μερικές φωτογραφίες από την ίδια περυσινή εκδήλωση που δείχνουν την ατμόσφαιρα και το κλίμα που θα επικρατεί και στη φετινή γιορτή.
Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος και η Κοινότητα Μαρίου.

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...