Αποκαλυπτήρια της προτομής του Νίκου Πλουμπίδη στα Λαγκάδια
Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Νίκο Πλουμπίδη διοργανώνει η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, στη γενέτειρά του, τα Λαγκάδια Γορτυνίας, την Κυριακή 28 Ιουλίου στις 7 το απόγευμα, τιμώντας τα 70 χρόνια από την εκτέλεσή του.
Στην εκδήλωση θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του ιστορικού στελέχους του Κομουνιστικού Κόμματος Ελλάδος Νίκου Πλουμπίδη στην πλατεία Λαγκαδίων. Την προτομή φιλοτέχνησε ο γλύπτης Μεμάς Καλογηράτος, ενώ τη στήλη της προτομής και τον περίβολο του μνημείου διαμόρφωσε ο λαγκαδιανός τεχνίτης πέτρας, Στάθης Καγιούλης.
Η έγκριση του αιτήματος της Τομεακής Επιτροπής Αρκαδίας του Κ.Κ.Ε. για την παραχώρηση χώρου για την τοποθέτηση μνημείου-προτομής στη Δημοτική Κοινότητα Λαγκαδίων, πάρθηκε με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας σε προηγούμενη συνεδρίαση του.
Ο Δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης είχε αναφέρει στο ΔΣ: « Έχουμε χρέος να τιμάμε εμβληματικές προσωπικότητες της Γορτυνίας. Άφησε σπουδαία παρακαταθήκη ο Νίκος Πλουμπίδης. Ήμουν ο Δήμαρχος Λαγκαδίων όταν οργανώθηκαν οι πρώτες εκδηλώσεις, τοποθετήθηκε η πρώτη πλάκα στο σπίτι του και τιμήσαμε για πρώτη φορά την προσφορά του στην κοινωνία».
Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
Εκ του Δήμου Γορτυνίας
Σχετικά Άρθρα
- Η Νυμφασία τίμησε την Αγία Τριάδα με πίστη, παράδοση και αντάμωμα (εικόνες)
- Βασικό θέμα συζήτησης στη Μεγαλόπολη η ανάπλαση του κέντρου | Καθησυχασμός για τους καταστηματάρχες - Δεν αλλάζει ο κυκλοφοριακός ιστός
- Γιατί δεν τόλμησε κανείς να πάει να φωτογραφηθεί στο Λιβαδάκι;
- Μεγαλόπολη | Οι απαντήσεις για Αρχαίο Θέατρο, Αρχαιολογικό Μουσείο, φυλακές και Παλαιοντολογικό Μουσείο
- Χώρα Γορτυνίας | Ιερό Ευχέλαιο και Θεία Λειτουργία στο ιστορικό Προσκύνημα της Τίμιας Ζώνης Θεοτόκου






