Ζάτουνα | Σπάνιο αφιέρωμα στα τρία χρόνια από τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη
Δελτίο Τύπου
ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
«3 χρόνια μετά»
Πλατεία Ζάτουνας
14 Σεπτεμβρίου 2024
Ερμηνεύουν
Τάσος Αποστόλου
Ιωάννα Φόρτη
Στο πιάνο ο Αχιλλέας Γουάστωρ
Ένα σπάνιο αφιέρωμα στα τρία χρόνια από τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη που συμπληρώνονται λίγες μέρες πριν την συναυλία (στις 2.9.2024), θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία της Ζάτουνας, μπροστά στο Μουσείο Μίκη Θεοδωράκη, την Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024. Μια συναυλία με το "Πνευματικό Εμβατήριο" ("Αρκαδία V") σε ποίηση Άγγελου Σικελιανού και άλλα έργα που έγραψε εξόριστος στην περιοχή αυτή, κάποια από τα οποία θα ακουστούν σε παγκόσμια πρώτη εκτέλεση.
Τα έργα αυτά θα τα ερμηνεύσουν η Ιωάννα Φόρτη και ο Τάσος Αποστόλου, καταξιωμένοι ερμηνευτές της Λυρικής Σκηνής, που επανειλημμένα έχουν συνεργαστεί με τον Μίκη Θεοδωράκη και έχουν αποδώσει έργα του και υπό την διεύθυνσή του. Στο πιάνο ο διακεκριμένος σολίστ Αχιλλέας Γουάστωρ.
Η συναυλία έχει τη στήριξη της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και είναι με ελεύθερη είσοδο.
Ώρα έναρξης 20.00
Πληροφορίες
Μίκης Θεοδωράκης | 3 χρόνια μετά
Πλατεία Ζάτουνας | 14.09.2024
Ώρα 20.00
Οργάνωση παραγωγής:Τεχνότροπον – ArtwayCulturalProductions
Χορηγοί
Από την Τρίπολη, γΓια τη διευκόλυνση όσων θέλουν να παρακολουθήσουν τη συναυλία, θα αναχωρήσει Λεωφορείο από την πλατεία Κολοκοτρώνη ώρα 5μμ
Σχετικά Άρθρα
- Συγκλονιστική μαρτυρία από τον κτηνοτρόφο που εντόπισε τον αγνοούμενο Αλέξιο Κούτρο | "Ήταν εξαντλημένος, φοβισμένος, ζητούσε φαγητό"
- Ανοιχτός διάλογος με την επιχειρηματική κοινότητα – Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με φορείς της Αρκαδίας
- Ιστορικά αυτοκίνητα στο λιμάνι του Τυρού! (εικόνες)
- Έτοιμος ο φωτισμός στο γήπεδο της Νεστάνης | Τζιούμης: «Συνεχίζουμε την προσπάθεια αναβάθμισης όλων των αθλητικών χώρων του Δήμου μας» (vd)
- Βόρεια Κυνουρία | Πορίσματα ζημιών ΕΛΓΑ από την ανεμοθύελλα της 8ης Ιανουαρίου 2026






