Τρίπολη | Γιορτάζουμε Όλοι Μαζί την Ημέρα της Ευρώπης
Δελτίο Τύπου
Γιορτάζουμε Όλοι Μαζί την Ημέρα της Ευρώπης
Πέμπτη 8 Μαΐου 2025, 10:30
Αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας
25ης Μαρτίου & Πανός 21, Τρίπολη
Οι ομάδες μαθητών και μαθητριών που συμμετέχουν στο «Πρόγραμμα Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» του 2ου Προτύπου ΓΕ.Λ Τρίπολης, του ΓΕ.Λ Τεγέας και του ΕΠΑΛ Μεγαλόπολης σε συνεργασία με το EUROPE DIRECT Πελοποννήσου σας προσκαλούν να Γιορτάσουμε Όλοι Μαζί την Ημέρα της Ευρώπης την Πέμπτη 8 Μαΐου 2025 και ώρα 10:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.
Η 9η Μαΐου σηματοδοτεί την επέτειο της ιστορικής «Διακήρυξης Σουμάν», ο οποίος διατύπωσε την ιδέα του για μια νέα μορφή πολιτικής συνεργασίας στην Ευρώπη, ικανή να κάνει αδιανόητο τον πόλεμο μεταξύ των ευρωπαϊκών εθνών. Η πρόταση του Ρομπέρ Σουμάν θεωρείται η απαρχή της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η εν λόγω δράση, που πραγματοποιείται με τη συνεργασία των τριών ομάδων και σχολείων, στόχο έχει να τονίσει έμπρακτα τις αξίες της συνεργασίας και ενότητας με σκοπό την ευημερία και ανάπτυξη στην ΕΕ.
Οι ομάδες EPAS των διοργανωτών σχολείων θα παρουσιάσουν τις δράσεις που υλοποίησαν και τις γνώσεις που αποκόμισαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς
σχετικά με τον ευρωπαϊκό κοινοβουλευτισμό και τις αξίες της πολιτικής δημοκρατίας στην Ευρώπη.
Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με μουσικό δρώμενο από μαθήτριες και μαθητές και διασκεδάζοντας με ένα ψηφιακό παιχνίδι γνώσεων που έχει επιμεληθεί η ομάδα EPAS του ΕΠΑΛ Μεγαλόπολης.

Tags:
Ημέρα της Ευρώπης,Σχετικά Άρθρα
- Περιφερειακή Επιτροπή | Αποφάσεις για την Αρκαδία - Οριστικός ανάδοχος για τα έργα στα Λαγκάδια
- Tyros Triathlon: μια παρέα με καρδιά, ένα event με υψηλά standards
- Συνεχίζεται με θετικά αποτελέσματα το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών στον Δήμο Τρίπολης (εικόνες)
- Ίδρυση νέου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Ειδικού Νηπιαγωγείου στην Τρίπολη | Τζιούμης: «Στηρίζουμε στην πράξη τα παιδιά και τις οικογένειές τους»
- Παγγορτυνιακή Ένωση | Προτείνει κινητοποιήσεις σε διόδια Νεστάνης και Υπουργείο Υποδομών!






