Σαββατοκύριακο με Γιορτή Μάη και Κερασιού στον Πλάτανο Κυνουρίας
Ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Πλατάνου Κυνουρίας διοργανώνει ολοήμερες εκδηλώσεις αφιερωμένες στο κεράσι! Η Γιορτή Μάη και Κερασιού θα λάβει χώρα το Σάββατο και την Κυριακή 24 & 25 Μαΐου 2025. Είναι μια γιορτή που αποσκοπεί στην ανάδειξη του τόπου μας και των προϊόντων που παράγει.
Η γιορτή θα ξεκινήσει από τις 11 πμ. Κεράσια , κερασόπιτες και φαγητό περιμένουν τους επισκέπτες. Με μουσική και το γλέντι όσο κρατήσει.
Θα υπάρχει έκθεση παραδοσιακών εργαλείων και σκευών, έκθεση φωτογραφιών του χωριού και των παλαιών επαγγελμάτων και παρουσίαση παρασκευής του παραδοσιακού τραχανά στο καζάνι.
Σχετικά Άρθρα
- Αναβλήθηκε λόγω πένθους η γιορτή Καρυδομαζέματος στην Κερπινή Γορτυνίας
- Με επιτυχία φιλοξένησε ο Δήμος Γορτυνίας το 13ο Tour du Péloponnèse στη Δημητσάνα (εικόνες)
- Μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Άστρους στη Βουλή - Τους υποδέχθηκε ο Βαγγέλης Γιαννακούρας (εικόνες)
- Ανοιχτή συζήτηση – ενημέρωση στο Ξηροπήγαδο για τις εξελίξεις με τις ανεμογεννήτριες στη Ζάβιτσα
- Εξαφάνιση στη Γορτυνία | Έρευνες στην περιοχή της Καρκαλούς και στην ευρύτερη ορεινή ζώνη του Μαινάλου






