Εκοιμήθη ο Αρχιμανδίτης π. Αγάπιος Ασημακόπουλος - Η ταφή θα γίνει το Σάββατο στη Στεμνίτσα
Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών μετά θλίψεως αναγγέλλει την εκδημία του μακαριστού Αρχιμανδρίτου κυρού Αγαπίου Ασημακόπουλου, Αδελφού της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.
Ο μακαριστός γεννήθηκε στην Στεμνίτσα Αρκαδίας στις 5 Αυγούστου 1934 και από το έτος 1952 εγκαταβίωσε στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Γορτυνίας, όπου την 17η Ιανουαρίου 1958 εκάρη Μοναχός.
Διάκονος χειροτονήθηκε την 29η Αυγούστου 1961 υπό του μακαριστού Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ευσταθίου και Πρεσβύτερος την 29η Αυγούστου 1963 υπό του ιδίου.
Από της χειροτονίας του υπηρέτησε ως Εφημέριος της Ιεράς Μονής της μετανοίας του, ενώ από την 5η Ιουλίου 2008 εγκαταβίωσε στην Ιερά Μονή Ασωμάτων Πετράκη.
Η αφοσίωσή του στο Ιερό Μυστήριο της Εξομολόγησης υπήρξε υποδειγματική, καθώς διετέλεσε πνευματικός πατέρας εκατοντάδων πιστών, Κληρικών και λαϊκών.
Η Εξόδιος Ακολουθία θα ψαλεί την Παρασκευή 3η Απριλίου μετά την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στo Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη και θα ακολουθήσει η ταφή του στην ιδιαίτερή του πατρίδα.

Σχετικά Άρθρα
- «Επικίνδυνο σημείο λόγω μη ορατότητας οχημάτων στην Βυτίνα»
- Συναυλία με την Πέγκυ Ζήνα | Μιχόπουλος: "Nιώθω περήφανος που βλέπω την Μεγαλόπολη ζωντανή, φιλόξενη και γεμάτη χαμόγελα"
- Η αυλαία του 5ου Φεστιβάλ Τσακωνιάς έπεσε στον Άγιο Ανδρέα (εικόνες)
- Ο φετινός Δεκαπενταύγουστος στο Παλαμάρι Γορτυνίας (εικόνες)
- Υπό έλεγχο η φωτιά στο χωριό Άγιος Βασίλειος, κοντά στην Τρίπολη






