Menu
RSS
Τετάρτη, 24/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πλύσιμο στη νεροτριβή στο Μουσείο της Δημητσάνας!

Πλύσιμο στη νεροτριβή στο Μουσείο της Δημητσάνας!

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) διοργανώνει, για τέταρτη συνεχή χρονιά, αναβίωση της παραδοσιακής νεροτριβής και του νερόμυλου. Το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Μαΐου (ώρες 10:30-14:30) το βουητό του νερού θα μπερδευτεί με το τρίξιμο της φτερωτής και τα τραγούδια των γυναικών με τα χωρατά των μυλωνάδων!

Η νεροτριβή του Μουσείου θα λειτουργήσει από τον έμπειρο «Νεροτριβιάρη» της οικογένειας Δρακόπουλου, που διατηρεί νεροτριβή και νερόμυλο στο Βυζίκι Γορτυνίας εδώ και τέσσερις γενιές, με σκοπό να πλυθούν υφαντά (φλοκάτες, μπαντανίες, σαΐσματα). Παράλληλα, ο νερόμυλος του Μουσείου θα αλέθει σιτάρι.

Η ολοκλήρωση του ετήσιου πλυσίματος θα γιορταστεί με παραδοσιακούς χορούς από το Λύκειο Ελληνίδων-Παράρτημα Τρίπολης και λιτό φαγητό από τον Αγροτουριστικό Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Δημητσάνας, όπως παλιά.

Η συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για το κοινό.

Για το πλύσιμο στη νεροτριβή είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής, ενώ η κάθε οικογένεια μπορεί να φέρει μέχρι δύο υφαντά.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 27950 31630 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης

Κεφαλάρι Αϊ-Γιάννη, 220 07 Δημητσάνα

Τ: 27950 31630 | www.piop.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...