Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κτηματολόγιο | Αυτή είναι η αλήθεια - Ανακοινώνεται παράταση μέχρι τις 30 Αυγούστου για τις δηλώσεις στην Αρκαδία

Κτηματολόγιο | Αυτή είναι η αλήθεια - Ανακοινώνεται παράταση μέχρι τις 30 Αυγούστου για τις δηλώσεις στην Αρκαδία

Η προθεσμία για υποβολή δηλώσεων στο Κτηματολόγιο, για την Αρκαδία, λήγει στις 18 Ιουνίου 2019 και τελευταία επικρατεί σύγχυση σχετικά με το αν θα δοθεί παράταση ή όχι. Το "Καλημέρα Αρκαδία" έχει το ρεπορτάζ.

Αυτό το οποίο πρέπει να γνωρίζουν όσοι δεν έχουν ακόμα υποβάλλει δήλωση στο Κτηματολόγιο, για την Αρκαδία, είναι ότι πως υπάρχει ειλημμένη απόφαση να δοθεί παράταση ως τις 30 Αυγούστου 2019. Μάλιστα, ήδη έχει ψηφιστεί σχετική τροπολογία στη Βουλή, την οποία και παρουσιάζει το "Καλημέρα Αρκαδία".

Άμεσα, μάλιστα θα εκδοθεί Υπουργική Απόφαση η οποία θα ορίζει ότι δίνεται παράσταση για το Κτηματολόγιο στην Αρκαδία ως τις 30/8/2019.

Αυτή την εξέλιξη είχε προαναγγείλει εγκαίρως ο ειδικός σύμβουλος του Υπουργού Εσωτερικών και υποψήφιος βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ Μαρίνος Ρουσιάς ο οποίος έγραψε ότι "η κτηματογράφηση στον νομό Αρκαδίας θα πάρει παράταση από 19 Ιουνίου έως 30 Αυγούστου 2019, όπως έχει ήδη δεσμευθεί η κυβέρνηση.

Η δε ευθύνη για την λειτουργία των περιφερειακών γραφείων κτηματογράφησης σε Λεωνίδιο, Μελιγού, Μεγαλόπολη και Λαγκάδια, είναι αποκλειστικά ευθύνη της αναδόχου κοινοπραξίας βάσει των συμβατικών της υποχρεώσεων".

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι όσοι έχουν ακίνητη περιουσία στις εν λόγω περιοχές καλούνται να υποβάλουν δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους στο Γραφείο Κτηματογράφησης της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητό τους ή και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr.

Η υποβολή της δήλωσης είναι υποχρεωτική, άλλως επέρχονται οι κατά το νόμο προβλεπόμενες κυρώσεις.

Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ - ΠΡΟΣΘΗΚΗ στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τίτλο: «Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της  Κυβέρνησης του Αζερμπαϊτζάν για την προστασία του περιβάλλοντος».

ΘΕΜΑ:  «Παράταση προθεσμίας διόρθωσης αρχικών κτηματολογικών εγγραφών».

Α. ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

   Με την προτεινόμενη ρύθμιση επιμηκύνεται κατά ένα έτος η προθεσμία διόρθωσης των αρχικών κτηματολογικών εγγραφών, για να αντιμετωπιστούν ζητήματα που ανακύπτουν από την παράλληλη εκπόνηση και διενέργεια άλλων συναφών με τη λειτουργία του Κτηματολογίου διοικητικών διαδικασιών που επηρεάζουν το περιεχόμενο των κτηματολογικών εγγραφών και την προάσπιση δικαιωμάτων του Ελληνικού Δημοσίου, όπως είναι η κύρωση των δασικών χαρτών και η ταυτόχρονη εκτέλεση των εργασιών κτηματογράφησης στις υπόλοιπες περιοχές, όπου απαιτείται η εναρμόνισή τους με τις διαδικασίες διόρθωσης των αρχικών κτηματολογικών εγγραφών στις ήδη κτηματογραφημένες περιοχές.

Β. ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ - ΠΡΟΣΘΗΚΗ

«Άρθρο ….

Η προθεσμία της περίπτωσης α) της παραγράφου 2 του άρθρου 6 του νόμου 2664/1998 είναι οκτώ (8) έτη. Για τις περιοχές που κηρύχθηκαν υπό κτηματογράφηση πριν από την 2.8.2006, ημερομηνία δημοσίευσης και έναρξης ισχύος του νόμου 3481/2006, η αποκλειστική προθεσμία της περίπτωσης α) της παραγράφου 2 του άρθρου 6 του νόμου 2664/1998  είναι δεκαέξι (16) έτη, εφόσον κατά τη δημοσίευση του παρόντος νόμου δεν έχει ήδη λήξει η δεκαπενταετής ίδια προθεσμία, όπως ορίστηκε με το πρώτο εδάφιο της παραγράφου 3 του άρθρου 1 του νόμου 4585/2018 (Α΄216) και η τυχόν προβλεπόμενη στο δεύτερο εδάφιο της ίδιας παραγράφου και άρθρου τρίμηνη επέκτασή της.».

ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ

Οι περιοχές (προκαποδιστριακοί ΟΤΑ) στις οποίες πραγματοποιείται η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας και τα αρμόδια γραφεία εμφανίζονται αναλυτικά παρακάτω:

 Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας

Στους Καλλικρατικούς Δήμους:
A) ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ
Β) ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ
Γ) ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ
Δ) Από τον Δήμο ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ οι προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ:
ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ, ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ, ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΑΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ, ΒΕΡΒΕΝΩΝ, ΕΛΑΤΟΥ, ΚΑΡΑΤΟΥΛΑ (ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ), ΚΑΣΤΑΝΙΤΣΗΣ, ΚΑΣΤΡΙΟΥ (ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ)*, ΚΟΡΑΚΟΒΟΥΝΙΟΥ, ΚΟΥΤΡΟΥΦΩΝ, ΜΕΛΙΓΟΥΣ, ΜΕΣΟΡΡΑΧΗΣ, ΝΕΑΣ ΧΩΡΑΣ, ΠΕΡΔΙΚΟΒΡΥΣΗΣ, ΠΛΑΤΑΝΑΣ, ΠΛΑΤΑΝΟΥ, ΠΡΑΣΤΟΥ, ΣΙΤΑΙΝΗΣ, ΣΤΟΛΟΥ, ΧΑΡΑΔΡΟΥ και ΩΡΙΑΣ
Ε) Από τον Δήμο ΤΡΙΠΟΛΗΣ οι προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ:
ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ, ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ (ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ), ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΩΝ, ΑΓΡΙΑΚΟΝΑΣ, ΑΘΗΝΑΙΟΥ, ΑΛΕΑΣ, ΑΛΕΠΟΧΩΡΙΟΥ, ΑΛΩΝΙΣΤΑΙΝΗΣ, ΑΜΠΕΛΑΚΙΟΥ, ΑΡΑΧΑΜΙΤΩΝ, ΑΡΤΕΜΙΣΙΟΥ, ΑΣΕΑΣ, ΒΑΛΤΕΤΣΙΟΥ, ΒΛΑΧΕΡΝΗΣ, ΒΛΑΧΟΚΕΡΑΣΕΑΣ, ΒΟΥΝΟΥ, ΒΟΥΡΒΟΥΡΩΝ, ΓΑΡΕΑΣ, ΔΑΡΑ, ΔΑΦΝΗΣ (ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΟΥΧΙΟΥ)*, ΔΟΡΙΖΑ, ΕΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ, ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ, ΕΥΑΝΔΡΟΥ, ΖΕΥΓΟΛΑΤΕΙΟΥ, ΘΑΝΑ, ΚΑΛΤΕΖΩΝ, ΚΑΜΑΡΙΟΥ, ΚΑΝΔΑΛΟΥ, ΚΑΝΔΗΛΑΣ, ΚΑΡΔΑΡΑ, ΚΑΨΑ, ΚΕΡΑΣΙΑΣ, ΚΕΡΑΣΙΤΣΗΣ, ΚΕΡΑΣΤΑΡΗ, ΚΟΛΛΙΝΩΝ, ΚΩΜΗΣ, ΛΕΒΙΔΙΟΥ, ΛΙΘΟΒΟΥΝΙΩΝ, ΛΙΜΝΗΣ, ΛΟΥΚΑ, ΜΑΓΟΥΛΑΣ, ΜΑΙΝΑΛΟΥ, ΜΑΚΡΗΣ, ΜΑΝΑΡΗ, ΜΑΝΘΥΡΕΑΣ, ΜΑΥΡΙΚΙΟΥ, ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗ, ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ (ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ), ΝΕΣΤΑΝΗΣ, ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ (ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ)*, ΠΑΛΑΙΟΠΥΡΓΟΥ, ΠΑΛΑΙΟΧΟΥΝΗΣ, ΠΑΛΛΑΝΤΙΟΥ, ΠΑΝΑΓΙΤΣΑΣ, ΠΑΠΑΡΗ, ΠΑΡΘΕΝΙΟΥ, ΠΕΛΑΓΟΥΣ, ΠΕΡΘΩΡΙΟΥ, ΠΗΓΑΔΑΚΙΩΝ, ΠΙΑΝΑΣ, ΠΙΚΕΡΝΗ, ΡΙΖΩΝ, ΡΟΕΙΝΟΥ, ΣΑΓΚΑ, ΣΙΛΙΜΝΗΣ, ΣΙΜΙΑΔΩΝ, ΣΤΑΔΙΟΥ, ΣΤΕΝΟΥ, ΣΤΡΙΓΚΟΥ, ΤΖΙΒΑ, ΤΣΕΛΕΠΑΚΟΥ, ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΙΟΥ, ΧΩΤΟΥΣΗΣ και ΨΗΛΗΣ ΒΡΥΣΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ:
Τρίπολη.: Λεωφ. ΟΗΕ 21-23
Αθήνα: Ολυμπιακά Ακίνητα Γαλατσίου (Λεωφόρος Βεϊκου 137)
Τηλέφωνο: 27102 32009 – Φαξ: 27102 32129
Ωράριο λειτουργίας:
Δεύτερα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 8:30 με 16:30
και Τετάρτη 8:30 με 20:30

Επιμέλεια | www.kalimera-arkadia.gr 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...