Menu
RSS
Πέμπτη, 05/03/2026
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
kalimera728

Χωρίς πορεία αλλά με ημιμαραθώνιο οι εκδηλώσεις για τον Γρηγόρη Λαμπράκη vd)

Χωρίς πορεία αλλά με ημιμαραθώνιο οι εκδηλώσεις για τον Γρηγόρη Λαμπράκη vd)

Υποτονικές και με ελάχιστη συμμετοχή κόσμου ήταν οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Κερασίτσα στη μνήμη του αγωνιστή της Ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη, το απόγευμα της Κυριακής 9 Ιουνίου.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλάμβανε έναν σύντομο χαιρετισμό από τον πρόεδρο της Κερασίτσας Χρήστο Μαλλίρη και κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους της ΕΕΔΥΕ, των τοπικών αρχών και φορέων.

Από την Τοπική Αυτοδιοίκηση παρών ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Βαγγέλης Γούργαρης, ενώ για πρώτη φορά δεν πραγματοποιήθηκε πορεία ειρήνης.

Γεγονός που προβληματίζει και θα πρέπει να αποτελέσει αφορμή για συζήτηση γύρω από το όλο ζήτημα, ώστε οι εκδηλώσεις με κάποιο τρόπο να αναβαθμιστούν και να έχουν επίκεντρο την Κερασίτσα και την τοπική κοινωνία, η οποία για διάφορους λόγους δεν συμμετέχει.

Να αναφέρουμε πως στο πλαίσιο των φετινών εκδηλώσεων πραγματοποιείται και ο καθιερωμένος τα τελευταία χρόνια αγώνας δρόμου ενώ το πέρας των εκδηλώσεων θα λάβει χώρα στην πλατεία Πετρινού.

Δείτε φωτογραφικό υλικό και βίντεο.

Για άλλη μια χρονιά φέτος, πραγματοποιήθηκε ο 3ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος «Γρηγόρης Λαμπράκης», στη μνήμη του μεγάλου αγωνιστή, Γρηγόρη Λαμπράκη.

Ο αγώνας διεξήχθη και φέτος με επιτυχία καθώς αρκετές ήταν οι συμμετοχές δρομέων όχι μόνο από την Τρίπολη, αλλά από όλη την Πελοπόννησο, καθώς και από άλλες περιοχές. Η ζέστη μπορεί να επηρέασε τους συμμετέχοντες, αλλά η διοργάνωση στέφθηκε με επιτυχία.

Ο αγώνας ήταν συνολικής απόστασης 21 χιλιομέτρων (ημιμαραθώνιος), με σημείο εκκίνησης το Πάρκο «Αλύγιστων» στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου στην Τρίπολη. Οι δρομείς αφού διήλθαν από το χωριό Κερασίτσα και το Μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη κατέληξαν αργότερα στην πλατεία Πετρινού όπου ήταν το σημείο τερματισμού.

Ο αγώνας διοργανώθηκε από τις Επιτροπές Ειρήνης Πελοποννήσου στα πλαίσια των ετήσιων εκδηλώσεων της ΕΕΔΥΕ και των Επιτροπών Ειρήνης Πελοποννήσου, με την υποστήριξη του Συνδέσμου Ελλήνων Βετεράνων Αθλητών Στίβου, του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Τρίπολης, του Συλλόγου Αρκάδων Ορειβατών και Οικολόγων και του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Τρίπολη και πλέον εξελίσσεται σε θεσμό, καθώς «αγκαλιάζεται» από την μεγάλη κοινότητα δρομέων και κατ’ επέκταση χρόνο με το χρόνο, όλο και μεγαλύτερης συμμετοχής.

Λίγο αργότερα μετά στην πλατεία Πετρινού πραγματοποιήθηκε ο τερματισμός του ημιμαραθωνίου Δρόμου, με την πλειοψηφία των συμμετεχόντων δρομέων να εκφράζει την ικανοποίησή του για τον αγώνα και τη διαδρομή. Ακολούθησε η απονομή μεταλλίων στους αθλητές, ενώ παράλληλα στο ειδικό περίπτερο δίπλα στον τερματισμό παιδιά ζωγράφιζαν για την Ειρήνη, με τις δημιουργίες τους να αποτελούν μέρος μιας πολύ όμορφης μικρής έκθεσης. Μικρή έκθεση φωτογραφιών με θέμα την Ειρήνη είχε στηθεί στο σημείο του τερματισμού. Για την ιστορία ο Θεόδωρος Δημητρακάκης ήταν ο αθλητής που τερμάτισε 1ος στους άνδρες, ενώ η Νάντια Γκαβάκου αναδείχθηκε η πρώτη γυναίκα που τερμάτισε.

Πηγή - www.drt915.gr 

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...