Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αύγουστος | 6ήμερη εκδρομή από την Arcadian Tours στην πανέμορφη Κρήτη!

Αύγουστος | 6ήμερη εκδρομή από την Arcadian Tours στην πανέμορφη Κρήτη!

  Από το Γραφείο Γενικού Τουρισμού Arcadian Tours της ΚΤΕΛ Νομού Αρκαδίας Α.Ε. ανακοινώνεται ότι έχει προγραμματιστεί από τις 7 έως και τις 12 Αυγούστου 2019 εξαήμερη εκδρομή για την ΚΡΗΤΗ σε Ηράκλειο – Ρέθυμνο – Άγιος Νικόλαο & Χανιά με επισκέψεις σε Κνωσό – Φαιστό – Ελούντα – Σπιναλόγκα κ.α.

   Σύμφωνα με το πρόγραμμα την Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019 στην Τρίπολη θα γίνει η αναχώρηση από την Πλατεία Κολοκοτρώνη στις 17:30 το απόγευμα και μέσω Ε.Ο. Τρίπολης – Αθήνας φτάνουμε στο λιμάνι του Πειραιά για να αναχωρήσουμε στις 21:00 το βράδυ με το καράβι KNOSSOS PALACE της MINOAN LINES για το Ηράκλειο της Κρήτης.

   Το πρωί της Πέμπτης 8 Αυγούστου 2019 θα φτάσουμε στο λιμάνι του Ηρακλείου απ’ όπου θα αναχωρήσουμε για να επισκεφτούμε τους αρχαιολογικούς χώρους της Κνωσού και της Φαιστού. Το Μινωϊκό Ανάκτορο είναι ο κύριος επισκέψιμος χώρος της Κνωσού, σημαντικής πόλης κατά την αρχαιότητα, με συνεχή ζωή από τα νεολιθικά χρόνια έως τον 5ο αι. μ.Χ. Είναι χτισμένο στο λόφο της Κεφάλας, με εύκολη πρόσβαση στη θάλασσα αλλά και στο εσωτερικό της Κρήτης. Η Φαιστός είναι από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους στην Κρήτη, και δέχεται πολλές χιλιάδες επισκεπτών κάθε χρόνο.

   Μετά την επίσκεψή μας στους αρχαιολογικούς χώρους θα αναχωρήσουμε και θα επιστρέψουμε στο Ηράκλειο για την παραλαβή των δωματίων σε κεντρικό ξενοδοχείο και την τακτοποίηση. Η υπόλοιπη ημέρα είναι ελεύθερη για βόλτα στην πόλη του Ηρακλείου και μπάνιο σε κοντινές παραλίες.

   Την Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019 μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για τα Χανιά, μια πόλη που θα μας κλέψει την καρδιά με την πρώτη ματιά. Θα κάνουμε βόλτες στο λιμάνι, στον ενετικό φάρο, στο Μεγάλο Αρσενάλι, στο Κουμ Καπί, στη Χαλέπα και θα επισκεφτούμε τους τάφους των Βενιζέλων. Οι τάφοι Βενιζέλων, του Ελευθερίου Βενιζέλου και του Σοφοκλή Βενιζέλου, βρίσκονται σε μια έξοχη τοποθεσία επάνω στον λόφο του προφήτη Ηλία, μόλις 5 χιλιόμετρα ανατολικά από την πόλη των Χανίων. Οι δύο τάφοι των Βενιζέλων, ο ένας αντικριστά στον άλλο, βρίσκονται μέσα σ' ένα πανέμορφο πάρκο με κήπους, λιθόστρωτα δάπεδα, δρομάκια, σκαλοπάτια και πεζούλια, κάτω από την σκιά των πεύκων, ενώ αυτό που προσδίδει φοβερή ομορφιά στο χώρο είναι το γαλάζιο της θάλασσας και η πανοραμική θέα στα Χανιά και στην ευρύτερη περιοχή. Μετά την ξενάγησή μας θα καθίσουμε για φαγητό και θα καταλάβουμε για ποιο λόγο η κρητική κουζίνα έχει κατακτήσει τον κόσμο. Στη συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μπάνιο και το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο Ηράκλειο. Βράδυ ελεύθερο.

   Το πρωί του Σαββάτου 10 Αυγούστου 2019  θα αναχωρήσουμε μετά το πρωινό για το Ρέθυμνο. Μια πόλη στεφανωμένη από τη Φορτέτσα, η παλιά πόλη του Ρεθύμνου είναι μαγική. Ένας λαβύρινθος γεμάτος εκπλήξεις. Ένα ταξίδι στην εποχή των Ενετών. Θα επισκεφτούμε το φρούριο, θα περπατήσουμε στο ενετικό λιμάνι με τον παλιό φάρο, θα θαυμάσουμε τα περίτεχνα θυρώματα και τα βενετσιάνικα οικόσημα που κοσμούν τα παλιά σπίτια και θα ανακαλύψουμε την γαστρονομία μέσα από τα δεκάδες μαγαζιά. Αφού καθίσουμε για καφέ και φαγητό στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Ιερά Μονή Αρκαδίου. Μόλις 23 χλμ έξω από το Ρέθυμνο, σε υψόμετρο 500 μέτρων από τη θάλασσα βρίσκεται ένα από τα πιο ιστορικά μοναστήρια της Κρήτης. Πρόκειται για ένα μοναστήρι που έχει αναγνωριστεί ως παγκόσμιο σύμβολο ελευθερίας καθώς και σύμβολο μαρτυρίας και αντίστασης σε εχθρικές επιβουλές. Μετά την επίσκεψή μας στο μοναστήρι θα αναχωρήσουμε για το Ηράκλειο. Βράδυ ελεύθερο.

   Την Κυριακή 11 Αυγούστου 2019 μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε προς την άλλη πλευρά της Κρήτης, όπου θα επισκεφτούμε όμορφα μέρη όπως τον Άγιο Νικόλαο, την Ελούντα, την Χερσόνησο, τα Μάλια αλλά και το νησί της Σπιναλόγκα. Θα ξεναγηθούμε στο νησί της Σπιναλόγκα και θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για φαγητό και καφέ. Το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο Ηράκλειο για να επιβιβαστούμε στις 22:00 το βράδυ στο καράβι FAISTOS PALACE της MINOAN LINES και να επιστρέψουμε στο λιμάνι του Πειραιά.

   Το πρωί της Δευτέρας 12 Αυγούστου 2019 θα φτάσουμε στο λιμάνι του Πειραιά και αφού επιβιβαστούμε στο λεωφορείο θα επιστρέψουμε στην Τρίπολη.

   ***Καθ’ όλη την διάρκεια της εκδρομής θα δίνεται ελεύθερος χρόνος για μπάνιο σε παραλίες της Κρήτης.


   Η Τιμή συμμετοχής είναι 250 € με προκαταβολή για κρατήσεις θέσεων: 120 € και περιλαμβάνει:

  1. Την μετακίνηση με το λεωφορείο Τρίπολη – Πειραιάς – Κρήτη (όλες τις μετακινήσεις εντός του νησιού) – Πειραιάς – Τρίπολη.
  2. Τα εισιτήρια του καραβιού Πειραιάς – Ηράκλειο – Πειραιάς σε θέσεις VIPS με τα πολυτελή καράβια της MINOAN LINES
  3. Τις διανυκτερεύσεις με πρωινό στο κλιματιζόμενο ξενοδοχείο στο κέντρο του Ηρακλείου.
  4. Τις ξεναγήσεις καθ’ όλη την διάρκεια της εκδρομής.

   Δεν περιλαμβάνει:

  1. Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.

   Για περισσότερες Πληροφορίες επικοινωνήστε στα Τηλ.: 2710-223 614 / 2710 -230 140 & 6988010000 και στην ιστοσελίδα μας  www.arcadiantours.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...