Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μπαράζ ανακοινώσεων υποστήριξης στον αγώνα των λιγνιτορύχων της ΔΕΗ Μεγαλόπολης

Μπαράζ ανακοινώσεων υποστήριξης στον αγώνα των λιγνιτορύχων της ΔΕΗ Μεγαλόπολης

Σειρά ανακοινώσεων συμπαράστασης στον αγώνα των λγνιτορύχων της ΔΕΗ στην Αρκαδία.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΕΩΣ

ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ 11/06/2019

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ - ΛΙΓΝΙΤΙΚΗΣ

               Το σωματείο συνταξιούχων Ο.A.E.E. (Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών) Μεγαλοπόλεως έχοντας επίγνωση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ και ειδικότερα οι 8μηνίτες και οι εργολαβικοί που εργάζονται στα Λιγνιτωρυχεία στον ΑΗΣ και τα Συνεργεία της ΔΕΗ συμπαραστεκόμαστε στην πανελλαδική κινητοποίηση που προκήρυξε η Ομοσπονδίας μεταλλωρύχων Ελλάδος (ΟΜΕ) και τα σωματεία μελών της στη Μεγαλόπολη.

            Μετά από ενημέρωση που είχαμε από το Σωματείο ενέργειας στη Μεγαλόπολη (ΣΕΕΝΠ) καταγγέλλουμε τον Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΣΜΕ), για τη πλήρη αδιαλλαξία του και τα εκβιαστικά διλλήματα, όρους και προαπαιτούμενα, που βάζει στην ΟΜΕ προκειμένου να υπογραφεί νέα Σ.Σ.Ε .

       Παράλληλα καταγγέλλουμε και τη Διοίκηση της ΔΕΗ – ΛΙΓΝΙΤΙΚΗΣ που δεν εφάρμοσε πλήρως και σε ορισμένους χώρους την ισχύουσα ΣΣΕ.

      Καλούμε όλους τους φορείς να εκφράσουν έμπρακτα τη συμπαράσταση τους και στηρίζουμε τον αγώνα του εργαζόμενων που δουλεύουν με άθλιες εργασιακές σχέσεις και συνθήκες και απαιτούμε να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα τους που αφορούν την:

  • Άμεση υπογραφή της νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας 2019-2021
  • Άμεση πληρωμή των εργαζομένων σε ΑΗΣ και ΣΒΟ με την σύμβαση της ΟΜΕ όπως έχει συμβεί και στους εργαζόμενους που εργάζονται στο ορυχείο.
  • Άμεση πληρωμή των εργολαβικών υπάλληλων που εργάζονται σε εργασίες για λογαριασμό της ΛΙΓΝΙΤΙΚΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ.
  • Την πληρωμή των αναδρομικών των μελών του σωματείου ενέργειας (ΣΕΕΝΠ) από την 24 Ιανουαρίου καθώς και των αναδρομικών των μελών του σωματείου μεταλλωρύχων Αρκαδίας και όσων δεν ανήκουν σε κανένα από τα σωματεία από την 20 Φεβρουαρίου που έγινε η επεκτασιμότητα της σύμβασης.
  • Τήρηση των όρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας καθώς από τη στιγμή που έφυγαν 250 εργαζόμενοι από το λιγνιτικό κέντρο μετράμε 4 ατυχήματα σε 3 μήνες.
  • Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για να σταματήσουν οι εργασιακές σχέσεις – γαλέρας με 8μηνα και εργολαβικούς.

      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                     Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΔΟΥΜΟΥΡΑΣ ΠΕΤΡΟΣ                                                                      ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

 

---------------------------------------------------------------------

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

Μεγαλόπολη 11/06/2019

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ στην κινητοποίηση της Ο.Μ.Ε. και του “Σ.Ε.Ε.Ν.Π.”

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας, στην πανελλαδική κινητοποίηση της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδας και των σωματείων μελών της στη Μεγαλόπολη. Είμαστε δίπλα σας στη δύσκολη μάχη που δίνετε για την ικανοποίηση του διεκδικητικού σας πλαισίου.

Είναι φανερό ότι  προσπάθεια της εργοδοσίας, με τη βοήθεια διάφορων μνημονιακών νόμων με πρώτο και κύριο τον αντιδραστικό και βαθιά αντεργατικό νόμο Βρούτση – Αχτσιόγλου, είναι η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, της σταθερής εργασίας και του σταθερού ωραρίου. Με πρόσχημα την αναγκαιότητα προσαρμογής στις επιταγές της ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικότητας, επιβάλλουν τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, τους ενοικιαζόμενους εργαζόμενους και διάφορα άλλα αντεργατικά μέτρα.

Είναι ανάγκη να πάρει ηχηρή απάντηση η ενιαία στρατηγική που έχει επεξεργαστεί η αστική τάξη για τη διασφάλιση της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων, που βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, πλήττοντας κάθε πτυχή της ζωής του λαού, τις ανάγκες και τα δικαιώματά του.

Είμαστε μαζί σας στον αγώνα για :

  • Επαναφορά και υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση.
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών και μνημονιακών νόμων που υπονομεύουν τις ΣΣΕ και καταργούν εργατικά δικαιώματα. Άμεση επαναφορά με νόμο του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.
  • Σταθερή δουλειά με δικαιώματα χωρίς ελαστικές σχέσεις, υποαπασχόληση, εργαζόμενους σε εργολαβίες και με το καθεστώς της ενοικίασης.
  • Προστασία στην εργασία, με συνθήκες υγείας και ασφάλειας που να αντιστοιχούν στις σύγχρονες ανάγκες και στο σύγχρονο επίπεδο της επιστήμης.

Συναντηθήκαμε και θα ξανασυναντηθούμε, στους αγώνες για το μεροκάματο, για μόνιμη και σταθερή δουλειά, αξιοπρεπή σύνταξη, στον αγώνα των νέων για μόρφωση και δουλειά, αλλά και για το δικαίωμα στη δημόσια - δωρεάν παιδεία, υγεία και κοινωνική μέριμνα.

Οι εκλεγέντες Δημ. Συμ. της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Κατσιρούμπας Ε. Γεώργιος & Παναγουλοπούλου Λίλα.

---------------------------------------------------------------

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1939

ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 39  ΤΗΛ. 2710 - 222218

22100 ΤΡΙΠΟΛΗ

FAX:  2710 - 238755

Email: erkenar@otenet.gr

 

                                                                                                                                                                                                                                                   

  Τρίπολη   11-06-2019    

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

 Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αρκαδίας στηρίζει και συμμετέχει στο δίκαιο αγώνα της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων που εργάζονται σε ιδιαίτερα δύσκολες ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας (μεταλλεία, ορυχεία).

Παρ’ ότι ο εξορυκτικός κλάδος στο σύνολό του έχει ανταπεξέλθει αποτελεσματικά στην διάρκεια της βαθιάς και παρατεταμένης ύφεσης της Ελληνικής οικονομίας, διατήρησε το παραγωγικό του δυναμικό σε υψηλά επίπεδα, με διαρκώς αυξανόμενη εξωστρέφεια (πάνω από 1 δις ευρώ οι εξαγωγές), με ετήσιες επενδύσεις των τελευταίων ετών της τάξεως των 300 εκ ευρώ, βρίσκεται σε κερδοφόρα πορεία και με ρυθμούς ανάπτυξης μεγαλύτερους από εκείνους της Εθνικής Οικονομίας, απαξιώνει το πλέον καθοριστικό παράγοντα της παραγωγικής διαδικασίας που είναι ο εργαζόμενος ο οποίος έχει υποστεί τεράστια απώλεια του βιοτικού επιπέδου και των εργασιακών δικαιωμάτων από τις αντιλαϊκές και αντεργατικές μνημονιακές πολιτικές που επιβλήθηκαν τα τελευταία χρόνια.

Μπροστά σε αυτή την απαράδεκτη συμπεριφορά των εργοδοτών προς τους μεταλλωρύχους, αλλά και προς τις τοπικές κοινωνίες που εισπράττουν την περιβαλλοντολογική επιβάρυνση, η Ομοσπονδία και οι εργαζόμενοι έχοντας σαν αρχή ότι η αξιοποίηση του Ορυκτού πλούτου πρέπει να γίνεται προς όφελος του λαού θεωρεί ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η εργοδοτική αυθαιρεσία και πρέπει να λάβει την απάντηση που δεν είναι άλλη από την αγωνιστική αντίδραση και των ξεσηκωμό των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι του κλάδου απαντώντας σε όλα τα προηγούμενα και κυρίως στον εμπαιγμό και την εργοδοτική αδιαλλαξία στο θέμα της υπογραφής νέας ικανοποιητικής ΣΣΕ, καθώς και στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στους διάφορους χώρους που συνδέονται με την μη εφαρμογή της ήδη υπογραφείσας κλαδικής ΣΣΕ σε ορισμένους χώρους και ειδικότερα σε αυτούς που απασχολούνται συμβασιούχοι και εργολαβικοί, θα συμμετάσχουν μαζικά στην αγωνιστική κινητοποίηση της Πέμπτης 13.06.2019

Οι εργαζόμενοι του κλάδου θα συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι να διασφαλίσουν:

  • Την αξιοπρεπή διαβίωση μέσα από την υπογραφή νέας ικανοποιητικής ΣΣΕ του κλάδου τους.
  • Την αποτροπή κάθε αντεργατικής εργοδοτικής ενέργειας.
  • Την Υγιεινή και Ασφάλεια στην εργασία.
  • Την προστασία του Περιβάλλοντος.

 

ΕΝΩΤΙΚΑ – ΔΥΝΑΜΙΚΑ – ΜΑΧΗΤΙΚΑ

 

Για το Δ.Σ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...