Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Συγκέντρωση και πορεία από το ΠΑΜΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά στην Τρίπολη (vd)

Συγκέντρωση και πορεία από το ΠΑΜΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά στην Τρίπολη (vd)

Απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ Αρκαδίας σήμερα στην πλατεία Πετρινού με σκοπό να δυναμώσει το μέτωπο της πάλης των εργατών, των υπαλλήλων του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, των αυτοαπασχολούμενων, των φτωχών αγροτών, των γυναικών για την υπεράσπιση και της πιο μικρής κατάκτησης της εργατικής τάξης και του λαού. 

Όπως τονίστηκε οι εργαζόμενοι θα πρέπει να στρέψουν τα όπλα τους απέναντι σε αυτούς που σήμερα τους εξαθλιώνουν, κλέβουν τον πλούτο που παράγουν, είναι οι κερδισμένοι της κρίσης και των μέτρων, που τους απειλούν και τους εκβιάζουν. Μίλησαν για παραπλανητικά συνθήματα για δήθεν καλύτερη διαπραγμάτευση με την ΕΕ, για πιο ανθρώπινη διαχείριση του εκμεταλλευτικού συστήματος. 
Χρειάζεται κίνημα ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής του ευρωμονόδρομου και των μνημονίων.
Αυτό μπορεί να το επιτύχει ένα κίνημα οργανωμένο και προσανατολισμένο απέναντι στην εργοδοσία, τους νόμους και το κράτος της, μαζικό, οργανωμένο στον τόπο δουλειάς και τον κλάδο. Κίνημα απαλλαγμένο από τους ανθρώπους της εργοδοσίας, που θα στηρίζεται και θα αναπτύσσει την κοινωνική συμμαχία, που δε θα παλεύει μόνο για επιμέρους, προσωρινές και αμφίβολες βελτιώσεις αλλά για το σύνολο των αναγκών της λαϊκής-εργατικής οικογένειας, κίνημα που θα βάζει στην ημερήσια διάταξη το ερώτημα ποιος είναι ο παραγωγός του πλούτου, να φέρνει στην επιφάνεια το ερώτημα ή εμείς ή τα μονοπώλια.

Β.Π.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...