Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δέος και θρησκευτική κατάνυξη στην τελετή του Νιπτήρος που αναβίωσε στη Μονή Βαρσών (vd)

Δέος και θρησκευτική κατάνυξη στην τελετή του Νιπτήρος που αναβίωσε στη Μονή Βαρσών (vd)

Και φέτος αναβίωσε, τη Μ. Τετάρτη το μεσημέρι, μέσα σε κατανυκτικό κλίμα, στο Μοναστήρι του Αγίου Νικολάου στις Βάρσες, η τελετή του Νιπτήρος, που γίνεται σε ανάμνηση της συμβολικής πράξης του Θεανθρώπου να πλύνει τα πόδια των 12 μαθητών του μετά το Μυστικό Δείπνο, για να δείξει ότι ήλθε στη Γη για να υπηρετήσει και όχι να υπηρετηθεί, διδάσκοντας στους μαθητές του την αγάπη και την ταπεινοφροσύνη.

Η τελετή έγινε σε ξύλινη εξέδρα σε κεντρικό σημείο της Μονής, πάνω στην οποία ήταν τοποθετημένες αντικριστά 12 καρέκλες για τους ιερείς, στην κορυφή ένας θρόνος για το Μητροπολίτη και μπροστά από το θρόνο, μια ασημένια λεκάνη με νερό.

Το μυστήριο τέλεσε και φέτος, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαντινείας & Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος ο οποίος με ταπεινότητα και αναπαριστώντας τον Ιησού Χριστό, έσκυψε και “ένιψε τους πόδας” των ιερέων που υποδύονταν τους δώδεκα Αποστόλους. Διαβάστηκαν περικοπές από τα Ιερά Ευαγγέλια και το διάλογο που διημείφθη μεταξύ μαθητών και Ιησού, ενώ ακολούθησαν ερωτήσεις και απαντήσεις ανάμεσα στο Μητροπολίτη και τους δώδεκα ιερείς.

Τη μοναδική αυτή τελετή παρακολούθησε, με δέος και θρησκευτική κατάνυξη, πλήθος πιστών, που συνέρευσε στο Μοναστήρι για να θαυμάσουν από κοντά το μοναδικό θέαμα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...