Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Θετικός ο απολογισμός μαθητών και εκπαιδευτικών από ξένες χώρες στην Τρίπολη (vd)

Θετικός ο απολογισμός μαθητών και εκπαιδευτικών από ξένες χώρες στην Τρίπολη (vd)

Στο πλαίσιο του διετούς προγράμματος Comenius (με τίτλο European Multiguide, 2012-2014), που έχει αναλάβει το 7ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης φιλοξενήθηκαν 16 μαθητές και  21 εκπαιδευτικοί από τις χώρες Γαλλία, Τουρκία, Βουλγαρία, Πολωνία, Λιθουανία, Ρουμανία και Πορτογαλία, από τις 7 έως τις 13 Απριλίου 2013.

Κατά  τη διάρκεια της παραμονής των ξένων δασκάλων, καθηγητών και μαθητών στην Τρίπολη, πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας μια σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων, διδάχτηκαν μαθήματα μαθηματικών και αγγλικών στους μαθητές μας από τους ξένους διδάσκοντες, με σκοπό την επαφή της σχολικής μας κοινότητας με διαφορετικές εκπαιδευτικές πρακτικές και μεθόδους, παρακολούθησαν μαθήματα του σχολικού μας προγράμματος ενώ εκπαιδευτικοί του σχολείου μας δίδαξαν αντιστοίχως ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια, χορούς και μαθήματα εικαστικών στους ξένους συναδέλφους τους, όπως και στους φιλοξενούμενους  μαθητές. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικές συσκέψεις, ποικιλία πολιτιστικών ανταλλαγών, ενώ μια σειρά επισκέψεων στα πιο αξιόλογα ιστορικά και τουριστικά αξιοθέατα της πόλης, του νομού και της ευρύτερης περιοχής της Πελοποννήσου, προώθησαν τη γνώση και κατανόηση της πολιτιστικής μας παράδοσης, κληρονομιάς και ιστορίας και την κατέστησαν γνωστή σε εκπαιδευτικούς και νέους από άλλες χώρες. Υλικό των δραστηριοτήτων, βίντεο και φωτογραφίες θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο, στην ειδική ιστοσελίδα του προγράμματος http://www.europeanmultiguide.net16.net/ και του σχολείου http://7dim-tripol.ark.sch.gr/autosch/joomla15/.

Αρκετοί παράγοντες συνέβαλλαν στην επιτυχία της παραπάνω κινητικότητας. Έτσι θα θέλαμε δημόσια να ευχαριστήσουμε:

1.Τις οικογένειες μαθητών του σχολείου μας  που φιλοξένησαν τα παιδιά - επισκέπτες και άνοιξαν τα σπίτια τους με αγάπη σε αυτά.

2. Όλους τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας  που εργάστηκαν με ζήλο για την υλοποίηση του προγράμματος και των δραστηριοτήτων.

3.Τους μαθητές του σχολείου μας που εργάστηκαν πολύ σκληρά και με πολύ κέφι για να προετοιμάσουν την υποδοχή και τις δραστηριότητες της εβδομάδας.

4.Το Δήμο Τρίπολης και ειδικότερα το Δήμαρχο που φιλοξένησε όλους μας στο Δημαρχείο, στήριξε υλικά και ηθικά το πρόγραμμα, πρόσφερε φιλοξενία στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης, συνομίλησε με μαθητές στο Δημοτικό Ραδιόφωνο, μας παραχώρησε ξενάγηση στο Μαλιαροπούλειο θέατρο, Λαογραφικό Μουσείο Τεγέας και στα σπήλαια  Κάψια.

5.Το Δημοτικό ραδιόφωνο που μας φιλοξένησε στο χώρο του, σε εκπομπή του και πρόβαλε τις εκδηλώσεις μας.

6.Το Μουσικό Σχολείο Τρίπολης, τον Διευθυντή του κ. Μπιστόλα Β., την κ. Σπυροπούλου Ε., τους καθηγητές μουσικούς κ. Αθανασοπούλου και κ. Ζάχαρη και τους μαθητές τους, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν άμεσα στην πρόσκλησή μας, όπου με τη Χορωδία Ευρωπαϊκής Μουσικής και με τα σύνολα παραδοσιακού και Ρεμπέτικου τραγουδιού έδωσαν μια καταπληκτική συναυλία στο χώρο του σχολείου μας.

7.Την «Πολιτιστική Κληρονομιά» που χόρεψε παραδοσιακούς χορούς στο χώρο του σχολείου μας. Την κ. Νίκη Κούλη, η οποία με παραδοσιακές στολές που έφερε στο σχολείο έκανε παρουσίαση των παραδοσιακών Αρκαδικών στολών.

8.Τη «Λαογραφική Εστία» που παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς  για τους φιλοξενούμενούς μας  στο Πνευματικό Κέντρο.

9.Τον κ. Κοσκινά Δημήτριο, Αντδήμαρχο-Υπεύθυνο της Δημοτικής Ενότητας Μαντινείας, τους μαθητές του  Δημοτικού Σχολείου Νεστάνης και το Διευθυντή του κ. Ηλιόπουλο, τον πρόεδρο και Δ.Σ. Τοπικής Κοινότητας Νεστάνης που υποδέχτηκαν και φιλοξένησαν τους επισκέπτες  μας.

Ο Διευθυντής

Α. Τερζής

Δάσκαλος

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...