Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Θεοδωρακόπουλος για τα παράπονα της Ρουγγέρη: "Πολιτισμός δεν είναι μόνο το θέατρο, είναι και ο σεβασμός στο περιβάλλον"

Θεοδωρακόπουλος για τα παράπονα της Ρουγγέρη: "Πολιτισμός δεν είναι μόνο το θέατρο, είναι και ο σεβασμός στο περιβάλλον"

Με αφορμή τα παράπονα της ηθοποιού Κάρμεν Ρουγγέρη για την αδιαφορία το Δήμου Τρίπολης να προβάλλει την θεατρική της παράσταση και να μην επιτρέψει αφισοκολλήσεις, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, Γιώργος Θεοδωρακόπουλος πήρε δημοσίως θέση, τονίζοντας ότι πολιτισμός είναι και ο σεβασμός στο περιβάλλον.

Γράφει: "Η κυρία Ρουγγέρη, θα πρέπει να μάθει ότι πολιτισμός δεν είναι μόνο το να ανεβάζεις θεατρικές παραστάσεις, πολιτισμός είναι και ο σεβασμός στο περιβάλλον, την αισθητική, τους κανόνες....

Δεν είναι πολιτισμός κυρία Ρουγγέρη η αφισοκόλληση μόνο και μόνο επειδή αυτό βοηθά το να γεμίσει το θέατρο προς όφελος σας. Εκτός και αν καλύπτεστε από τον «κατά περίπτωση πολιτισμό»

Οι Δήμοι σας εξασφαλίζουν να κάνετε παραστάσεις χωρίς έξοδα, δεν είναι διαφημιστικές εταιρίες που εξυπηρετούν συμφέροντα επιχειρηματιών του πολιτισμού. Αν θέλετε να διαφημίσετε την παράσταση σας, να πληρώσετε 100€ είτε στην τοπική τηλεόραση, είτε στο ραδιόφωνο είτε σε ιδιώτη να μοιράσει τα διαφημιστικά σας φυλλάδια πόρτα – πόρτα.

Επί Προεδρίας μου στην ΔΚ Τρίπολης, επέμεινα πάρα πολύ για να μπορέσουμε να έχουμε την πόλη χωρίς αφίσες ανά 5 μέτρα που διαφήμιζαν από κόμματα έως πανηγύρια και το θεωρώ,μέτρο πολιτισμού, εν αντιθέσει με την κυρία Ρουγγέρη που θεωρεί πολιτισμό μόνο τις θεατρικές παραστάσεις! Δυστυχώς αν και την εκτιμώ σαν καλλιτέχνη, το παράλογο αυτό παράπονο, το έκανε κατά την διάρκεια της παράστασης… το έκανε στα παιδιά… λυπάμαι για το παράδειγμα που τους έδωσε!

Υ.Γ: Παιδική παράσταση με είσοδο 10€ το άτομο, στις μέρες μας, όντως θέλει τεράστια διαφήμιση για να μαζέψει κόσμο…"

ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΤΗΣ ΡΟΥΓΓΕΡΗ

 

7 σχόλια

  • Τριπολιτσιωτης
    Τριπολιτσιωτης Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019 20:11 Σύνδεσμος σχολίου

    Τόσα ξέρεις, τόσα λες.... Γι αυτό δεν θα πάμε ποτέ μπροστά σαν πόλη!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2019 19:24 Σύνδεσμος σχολίου

    Εγώ θυμάμαι κάποτε ότι στην πλατεία του Άρεως είχαν αναρτηθεί όλες οι εκδηλώσεις του καλοκαιριού με ημερομηνίες και λοιπά. Τρόπος υπάρχει αρκεί να υπάρχει θέληση, πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον....

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2019 09:39 Σύνδεσμος σχολίου

    Γιωργο πολυ σωστη η τοποθετηση σου

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2019 08:39 Σύνδεσμος σχολίου

    Έλεος με τις αφίσες, ο καθε ένας (θέατρο, πανυγήρι, τσίρκο, πολιτικός) βάζει αφίσες όπου και όταν γουστάρει. Οπότε καλά έκανε ο δήμος, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι διαφήμισης απο το να spamάρεις όλη την πόλη με χαρτιά.

  • Κατερίνα Δ. Λύτρα
    Κατερίνα Δ. Λύτρα Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2019 22:55 Σύνδεσμος σχολίου

    Επιτρέψτε μου να πω αρχικά, ότι δεν γνωρίζω με ποιο τρόπο "διαφημίζονται " οι διαφορές εκδηλώσεις στην Τρίπολη. Ωστόσο, αν και σε εμένα η αφισοκόληση είναι αντιαισθητική, όταν γίνεται χωρίς έλεγχο και εκτός οριοθετημενων χώρων, με βρίσκει απόλυτα αντίθετη η πρόταση για πχ.... μοίρασμα διαφημιστικών φυλλαδίων...... (Πολύ μεγαλύτερη ρύπανση στο περιβάλλον...)
    Πσρακολουθω και ως παιδαγωγός, αλλά πολύ περισσότερο όταν έγινα μητέρα τα έργα της κ. Ρουγγέρη και η ποιότητα, η αισθητική και η φροντίδα των παραγωγών της, ακόμη και στις μικρές λεπτομέρειες, κάνουν την παρουσία της από τις σπουδαιότερες στο χώρο του παιδικού θεάτρου. Ταυτόχρονα η συμβολή της, στη διαμόρφωση κουλτούρας και αγάπης προς το θέατρο στα παιδιά, είναι καθοριστική και αδιαμφισβήτητη.
    Ειλικρινά με θλίψη παρακολουθώ όλη αυτή την εξέλιξη. Θα προτιμούσα δε, οι όποιες εξηγήσεις να ακολουθούσαν πιο χαμηλούς τόνους, ενώ ως θεατή θα με ικανοποιούσε ακόμη περισσότερο μια προσπάθεια για επαναπροσέγγιση.

    *Ακόμη και στις εποχές που ζούμε το εισητήριο των 10€ για μια παιδική παράσταση αυτού του επιπέδου, την ίδια ώρα που με σχετική ευκολία δίνουμε 7 για παιδικό κινηματογράφο ή 8 για μια παιδική παράσταση πολύ χαμηλής αισθητικής, είναι δικαιολογημένο.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2019 21:03 Σύνδεσμος σχολίου

    Σωστός!!!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2019 20:55 Σύνδεσμος σχολίου

    Κ Γιώργο πόσους ψήφους πήρατε στη Γορτυνία?

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...