Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μια υπέροχη Αυγουστιάτικη μουσική βραδιά στο Αρχαίο Θέατρο Ορχομενού! (vd)

Μια υπέροχη Αυγουστιάτικη μουσική βραδιά στο Αρχαίο Θέατρο Ορχομενού! (vd)

Tο Σάββατο 17 Αυγούστου στο Αρχαίο Θέατρο Ορχομένου πραγματοποιήθηκε βραδιά αφιερωμένη στη μελοποιημένη ποίηση μεγάλων ποιητών

Όσοι βρέθηκαν στο Αρχαίο Θέατρο Ορχομένου είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μία βραδιά αφιερωμένη στη μελοποιημένη ποίηση μεγάλων ποιητών όπως: ΓΙΩΡΓΟ ΣΕΦΕΡΗ – ΟΔΥΣΣΕΑ ΕΛΥΤΗ – ΓΙΑΝΝΗ ΡΙΤΣΟΥ – ΝΙΚΟ. ΓΚΑΤΣΟΥ

Το πρόγραμμα διαμορφώθηκε έτσι ώστε να δώσουμε την πιο ζωντανή εικόνα της μελοποιημένης ποίησης, δηλαδή της Νεώτερης (Έντεχνης) Λαϊκής Μουσικής και να παρουσιάσουμε όσο αυτό είναι εφικτό κορυφαίες στιγμές της, με τραγούδια που έγραψαν οι σπουδαίοι Έλληνες ποιητές, μελοποιημένα από κορυφαίους μουσικοσυνθέτες μας, τραγούδια, που σημάδεψαν το λαό μας και του έδωσαν διαχρονικότητα αλλά και παγκόσμια λάμψη και αναγνώριση.

Πρώτο μέρος: Αφιέρωμα στους ποιητές μας Γιώργο Σεφέρη- Οδυσσέα Ελύτη– Γιάννη Ρίτσο – Νίκο Γκάτσο

Δεύτερο μέρος: Στέλιο Καζαντζίδη – Γρηγόρη Μπιθικώτση

Το δεύτερο μέρος του προγράμματος ανήκει στο Λαϊκό μας τραγούδι, έτσι όπως αυτό μεγαλούργησε και διαμορφώθηκε μετά τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο με κορυφαίους τους δύο λαϊκούς μας βάρδους Στέλιο Καζαντζίδη – Γρηγόρη Μπιθικώτση, που οι ξεχωριστές και καθάριες φωνές τους όσο και η αξεπέραστη τέχνη τους συντρόφευσαν τη σκληρή εποχή της φτώχειας και της ξενιτιάς του λαού μας, όπως επίσης εκφράζοντας συγχρόνως και όλες τις εκφάνσεις της ζωής του.

1 σχόλιο

  • Anonymous
    Anonymous Κυριακή, 18 Αυγούστου 2019 22:58 Σύνδεσμος σχολίου

    Πολύ όμορφη κ αυτή η συναυλία όπως κ η αντίστοιχη περσινή! Ευχαριστουμε όλους τους συντελεστές, τους μουσικούς κ τους ερμηνευτές κ ελπίζουμε να δώσουμε ξανά ραντεβού για του χρόνου σε μια επίσης εξοχη συναυλία! Καλό καλοκαίρι!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...