Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τατούλης: «Σπουδαίο το έργο μας για τα δίκτυα ύδρευσης του Δήμου Τρίπολης και της Αρκαδίας»

Τατούλης: «Σπουδαίο το έργο μας για τα δίκτυα ύδρευσης του Δήμου Τρίπολης και της Αρκαδίας»

«Πρόκειται για ένα σπουδαίο έργο, ένα πολύ μεγάλο έργο, που ουσιαστικά αναβαθμίζει όλες τις υποδομές και τις εγκαταστάσεις παροχής νερού στο μεγαλύτερο μέρος του Δήμου Τρίπολης» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την τελετή εγκαινίων του έργου «Αντικατάσταση υφισταμένου αγωγού μεταφοράς νερού από πηγές Πιάνας» τη Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019.

Αφού σημείωσε ότι με το έργο αυτό εξασφαλίζονται περίπου 33,5 χιλιόμετρα νέων αγωγών, απαλλάσσεται όλο το δίκτυο από τις διαρροές που υπήρχαν όλα αυτά τα χρόνια λόγω της παλαιότητάς του και έχει δημιουργηθεί νέα δεξαμενή 3.000 κυβικών, που θα αποτελεί μια ασφαλή προστασία στη μεταφορά του νερού, ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε στην πορεία του έργου.

«Εκείνο που θέλω να τονίσω ιδιαίτερα είναι ότι σήμερα το έργο φαντάζει εύκολο, τώρα που ολοκληρώθηκε. Ήταν όμως μια προσπάθεια που κάναμε με τις τεχνικές μας υπηρεσίες, τη διαχειριστική μας αρχή και τη ΔΕΥΑ, προκειμένου να ωριμάσουμε τη μελέτη, γιατί η αρχική μελέτη είχε μεγάλα προβλήματα, που ουσιαστικά εμπόδιζαν την ένταξη του έργου στο πρόγραμμά μας. Αυτή η διαδικασία κράτησε περίπου 1,5 χρόνο.

Κάτω από τη δική μου θέληση, τη δική μου επίπονη προσπάθεια και της διαχειριστικής αρχής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, το έργο εντάχθηκε στο πρόγραμμά μας με προϋπολογισμό 7.780.000 ευρώ. Η σύμβαση ήταν στα 4 εκατομμύρια ευρώ περίπου και παράλληλα εξασφαλίσαμε ακόμα 370.000 ευρώ ως συμπληρωματική σύμβαση προκειμένου να καλύψουμε όλες τις ταμειακές ανάγκες που εκ των πραγμάτων η ΔΕΥΑ δεν θα μπορούσε να καλύψει.

Θέλω επίσης να θυμίσω ότι το 1995 με δική μου μέριμνα από τη θέση του Βουλευτή Αρκαδίας εξασφαλίστηκαν τα χρήματα προκειμένου να γίνει αντικατάσταση στο 60% του εσωτερικού δικτύου της Τρίπολης.

Αυτό το μεγάλο έργο, μαζί με το ενταγμένο έργο στο Μεθύδριο, προϋπολογισμού 2,2 εκατομμυρίων ευρώ, και το έργο που έχει ενταχθεί στο Φιλόδημο για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Δήμο Τρίπολης 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, καλύπτουν τις ανάγκες για παρέμβαση στο 85% του συνόλου του δικτύου ύδρευσης.

Οι αλλαγές επίσης των δικτύων με προγραμματικές συμβάσεις που έχουμε υπογράψει με το Δήμαρχο καλύπτουν τις ανάγκες στις τοπικές κοινότητες που είχαν μεγάλο πρόβλημα. Αυτά έρχονται σε αντίθεση με όσους ήθελαν να υποκλέψουν την ψήφο των συμπολιτών μας λέγοντας ότι δεν έχουν γίνει μεγάλα έργα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...