Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Φιλοζωικός Τρίπολης: "Οι κυνηγοί και οι κτηνοτρόφοι έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για τον ανεξέλεγκτο πολλαπλασιασμό των αδέσποτων"

Φιλοζωικός Τρίπολης: "Οι κυνηγοί και οι κτηνοτρόφοι έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για τον ανεξέλεγκτο πολλαπλασιασμό των αδέσποτων"

Με κείμενο που αναρτήθηκε στη σελίδα του Φιλοζωικού Συλλόγου Τρίπολης, τονίζεται ότι "θα ζητηθεί από την εισαγγελία να δώσουν στις αστυνομικές αρχές οι κυνηγετικοί σύλλογοι στην Αρκαδία λίστα με τους κυνηγούς, τον αριθμό των σκύλων που έχει ο καθένας και να ελεγχθούν αν είναι δηλωμένα στο μητρώο του Δήμου, αν είναι τσιπαρισμενα, εμβολιασμένα και λοιπά".

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

"Από πότε το δικαίωμα εξόντωσης της άγριας ζωής και μάλιστα για ευχαρίστηση είναι ανώτερο του δικαιώματος που έχει το κάθε ζώο στην ύπαρξη; Πόσο διασκεδαστικό είναι να χρησιμοποιείς ένα κυνηγοσκυλο για να σε βοηθήσει να εντοπίσεις το θήραμα σου και πόσο ακόμα πιο διασκεδαστικό είναι όταν το βρίσκεις αιτώ να σφαδάζει και να αργοπεθαίνει;;;;.....Δεν είναι διασκεδαστικό είναι ΑΡΡΩΣΤΟ! ! !
Πολλοί κυνηγοί δε, φωτογραφιζονται με τα σκυλιά τους βάζοντας και τίτλο "αληθινή αγάπη" και άλλα τέτοια "συγκινητικά " λόγια για να δείξουν την αγάπη τους για τα ζώα....χα χα! Τα σκυλιά αυτά φυσικά δεν είναι δίπλα για να τους συντροφεύουν αλλά για πολύ συγκεκριμένο σκοπό...το κυνήγι!
Πρέπει να καταλάβουμε όλοι πως οι κυνηγοί και οι κτηνοτρόφοι έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για τον ανεξέλεγκτο πολλαπλασιασμό των αδέσποτων καθώς ελάχιστοι είναι αυτοί που έχουν στειρώσει τα σκυλιά τους. Δεν γίνεται ο καθένας να πετάει από εδώ και από εκεί τα κουτάβια που γεννήθηκαν επειδή αυτός δεν φρόντισε να μεριμνήσει να μην συμβεί. Τα κουτάβια μεγαλώνουν και πηγαίνουν στις πλατείες και στις γειτονιές ψάχνοντας τροφή για να επιβιώσουν. Αυτό πρέπει να σταματήσει και θα σταματήσει. Θα ζητήσουμε απο την εισαγγελία να δωσουν στις αστυνομικες αρχες οι κυνηγετικοι σύλλογοι στην Αρκαδια λιστα με τους κυνηγούς, τον αριθμό των σκύλων που έχει ο καθένας και να ελεγχθούν αν είναι δηλωμένα στο μητρώο του Δήμου, αν είναι τσιπαρισμενα, εμβολιασμένα και λοιπά. Το ίδιο θα συμβεί και με τους κτηνοτρόφους..."

4 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019 11:21 Σύνδεσμος σχολίου

    Ναί.Τώρα φταίνε οι τσοπάνηδες και οι κυνηγοί.Όχι οι έταιροι νεοέλληνες,που τα παίρνουν στο διαμέρισμα σαν παιχνίδια και μόλις τα βαρεθούν,ή δεν έχουν λεφτά για την συντήρησή τους,τα παρατάνε εδώ κι εκεί.Τσοπάνηδες και κυνηγούς είχαμε πάντα και πολύ πρισσότερους.Τέτοια φαινόμενα δεν έιχαμε.Άρα τα διάφορα τσογλανοειδή,που νομίζουν οτι τα πάντα είναι προς κατανάλωση.....

  • Μαρία
    Μαρία Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019 20:34 Σύνδεσμος σχολίου

    και για τις δο κατηγορίες τα σκυλιά είναι εργαλεία με ημερομηνία λήξης,πριν 2 εβδομάδες μάζεψα απο τη μέση (κυριολεκτικώς) του επαρχιακού δρόμου ΄Αστρους Λεωνιδίου ηλικιωμένο και εντελώς τυφλό σκύλο κυνηγετικό, που κάποιος τον παράτησε γιατί πια του ήταν άχρηστος Πρόκειται για ένα καλόβολο και πολύ ήσυχο ζώο,που το μόνο του ¨αμάρτημα¨είναι ότι γέρασε και τυφλώθηκε

  • Σπύρος
    Σπύρος Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019 20:26 Σύνδεσμος σχολίου

    στους κτηνοτρόφους να είναι προϋπόθεση για τις επιδοτήσεις η στείρωση ,ο εμβολιασμός και η ηλεκτρονική σήμανση των σκυλιών τους

  • reCAPTCHA
    reCAPTCHA Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019 15:42 Σύνδεσμος σχολίου

    Αυτό θα έπρεπε να έχει γίνει ...... όλα τα σκυλιά που κυκλοφορούν στην πόλη είναι διασταύρωση τσοπανόσκυλο με κυνηγόσκυλο .

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...