Διαμαρτυρία καθηγητών στην Τρίπολη για την επιστράτευση που επιβάλλει η Κυβέρνηση (vd)!
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, στην πλατεία Αγίου Βασιλείου στην Τρίπολη, από εκπαιδευτικούς του νομού Αρκαδίας, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για τη απόφαση επιστράτευσης που τούς επιβάλει η κυβέρνηση.
Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ Αρκαδίας στηρίζουν τον αγώνα των εκπαιδευτικών και εξέφρασαν αγανακτισμένοι την τους, λέγοντας πως οι μνημονικές πολιτικές μόνο απολύσεις, κατάργηση της δωρεάν παιδείας και κλείσιμο πολλών σχολείων, μπορεί να φέρουν.
Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Αρκαδίας Λάμπρος Αντωνάκος άσκησε σκληρή κριτική στα ΜΜΕ - παπαγαλάκια που δεν έχουν προβάλλει το ουσιαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί και οι οικογένειές τους, αφού χιλιάδες εργαζόμενοι στην Ελλάδα θα οδηγηθούν σε απόλυση και η παιδεία βάλλεται βάναυσα.
''Αυτές τις μέρες είναι η σειρά της παιδείας για να επιτεθεί η κυβέρνηση. Η επιστράτευση είναι το αποκορύφωμα μιας πολιτικής που στόχο έχει να διαλύσει τη δημόσια παιδεία, αφού έχει προηγηθεί το κλείσιμο πολλών σχολείων. Έκλεισαν ιδρύματα με αποτέλεσμα φοιτητές να ψάχνουν για σπίτια στο μέσο της χρονιάς. Μαθητές να στοιβάζονται σε αίθουσες και να αναγκάζονται να ψάχνουν για καινούριο σχολείο από Σεπτέμβρη. Άφησαν ακάλυπτες 1500 θέσεις εκπαιδευτικών στα μουσικά σχολεία και μαθήματα να μην έχουν διδαχθεί καθόλου ή άλλα να μην έχουν διδαχθεί όπως θα έπρεπε. Πολλοί εκπαιδευτικοί (και η ΕΛΜΕ Αρκαδίας) πρόσφεραν αφιλοκερδώς μαθήματα σε μαθητές. Ο μισθός ενός καθηγητή δε φτάνει να ζήσει μακριά από το σπίτι του''. Με αυτά τα λόγια ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Αρκαδίας Λάμπρος Αντωνάκος εξέφρασε τις θέσεις του εκπαιδευτικού κόσμου του νομού και τόνισε ότι 'πρέπει να ανατραπεί η λογική ότι παιδεία μπορεί να παραχθεί μόνο σε όσους έχουν να πληρώσουν'.
Επίσης αναφέρθηκε και στα λειτουργικά προβλήματα των σχολείων που καλύπτονταν πολλές φορές από τις τσέπες των ίδιων των καθηγητών.
'Στο νέο σχολείο της αγοράς που ετοιμάζει η τρικομματική κυβέρνηση θέλουν το δάσκαλο υποταγμένο', είπε ο Δ. Νικολάου από το ΠΑΜΕ.
Την Τρίτη το απόγευμα στις 6.00 θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ Αρκαδίας, στο 4ο Λύκειο Τρίπολης.
Β.Π.






