Menu
RSS
Τετάρτη, 08/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Υπέρ της απεργίας στις πανελλαδικές οι καθηγητές στην Αρκαδία–Επιδόθηκαν τα πρώτα χαρτιά επίταξης (vd)

Υπέρ της απεργίας στις πανελλαδικές οι καθηγητές στην Αρκαδία–Επιδόθηκαν τα πρώτα χαρτιά επίταξης (vd)

Ολόκληρώθηκε η συνέλευση που είχαν οι εκπαιδευτικοί (ΕΛΜΕ Αρκαδίας) στο 4ο Λύκειο Τρίπολης, όπου αποφάσισαν με πλειοψηφία θετικά υπέρ της απεργίας, μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις. Η ψηφοφορία έγινε με ανάταση των χεριών. Να σημειωθεί ότι η συμμετοχή ήταν μεγάλη, γεγονός που είχε να συμβεί πολλά χρόνια, καθώς ήταν τα μισαάεγεγραμμένα μέλη της ΕΛΜΕ, ενώ πολλοί δεν κατάφεραν να παραστούν, λόγω απόστασης.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το απόγευμα από την έναρξη της συνέλευσης το προεδρείο της ΕΛΜΕ Αρκαδίας, έγινε λόγος για ένα καλά οργανωμένο σχέδιο της κυβέρνησης με σκοπό την τρομοκρατία των εκπαιδευτικών.

Οι μεταθέσεις τους φέτος έμειναν πολύ πίσω (σκοπίμως) και πρόκειται ένας στους δέκα εκπαιδευτικούς να αναγκαστεί να αλλάξει θέση ή να οδηγηθεί στην απόλυση, υποστήριξαν. Μίλησαν για εξευτελισμό του ωραρίου των εκπαιδευτικών και για μεγάλη επίθεση που δέχονται από τα αθηναϊκά ΜΜΕ τις τελευταίες μέρες, χαρακτηρίζοντας τα «καθοδηγούμενα παπαγαλάκια των 8».
Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Αρκαδίας Λάμπρος Αντωνάκος δήλωσε ότι η διοίκηση θα εισηγηθεί τη συμμετοχή της στην απεργία, έτσι όπως έχει ήδη προτείνει η ΟΛΜΕ και συμπλήρωσε ότι είναι (και) λόγοι τιμής για όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στην απεργία. (Άλλωστε, από τη στιγμή που ισχύει η επιστράτευση, η απεργία έχει μάλλον συμβολικό χαρακτήρα, αφού επί της ουσίας, οι εκπαιδευτικοί θα εργαστούν και οι εξετάσεις θα διεξαχθούν κανονικά).
Τα μέτρα αυτά έχουν συσπειρώσει τον κλάδο είπε αλλά η συνέχεια όπως εκτιμούν έχει να κάνει με απολύσεις πολλών εκπαιδευτικών. Το θέμα είπαν δεν είναι οι δύο επιπλέον ώρες που προβλέπεται να προστεθούν στο ωράριο αλλά είναι οι επιπλέον ώρες προετοιμασίας και η ανασφάλεια των εκπαιεδευτικών επειδή δεν γνωρίζουν αν θα συνεχίσουν να εργάζονται σε ποιο σχολείο από την εππόμενη χρονιά. Μάλιστα είπαν ότι πολλοί αναγκάζονται να δουλεύουν σε περισσότερα από ένα σχολείο.
Όσον αφορά την αξιολόγηση υποστηρίζουν ότι γίνεται έτσι και αλλιώς καθημερινά και έτσι όπως πρόκειται να γίνει από τον ένα βαθμό στον άλλο θα περνάει μόνο το 60% των εκπαιδευτικών. Και συμπλήρωσαν ότι το μόνο που εξαρτάται από την αξιολόγηση είναι ο μισθός, τίποτε άλλο. 
Ο ταμίας της ΕΛΜΕ Αρκαδίας Χρήστος Καρνέζης σε έντονο ύφος απάντησε σε όσα καταλογίζουν στους καθηγητές, ότι δεν νοιάζονται για τους μαθητές τους, λέγοντας ότι η συντριπτική πλειοψηφία των καθηγητών αγαπούν τους μαθητές τους σαν να είναι παιδιά τους και περισσότερο μάλιστα από τους κυβερνώντες που το μόνο που κάνουν είναι να δρουν εις βάρος τους! Η στάση τους δεν είναι καθόλου εκβιαστική, τόνισε!

Να σημειωθεί ότι σε πολλούς εκπαιδευτικούς έχουν ήδη επιδοθεί τα χαρτιά της επίταξης, στο νομό Αρκαδίας. 

Δείτε απόσπασμα από τη συνέντευξη τύπου.

Β.Π.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...