Menu
RSS
Πέμπτη, 09/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Εξαιρετική θεατρική παράσταση από το Γυμνάσιο της Τεγέας (εικόνες και βίντεο)

Εξαιρετική θεατρική παράσταση από το Γυμνάσιο της Τεγέας (εικόνες και βίντεο)

Θεατρική παράσταση «ανέβασε» το γυμνάσιο Τεγέας με τίτλο '»Θέλω φτερά, θέλω όνειρα». Μια παράσταση βασισμένη στις «Όρνιθες» του Αριστοφάνη, σε μια ελεύθερη απόδοση, πλαισιωμένη με ιδέες ακόμα και των ίδιων των παιδιών, δήλωσε η υπεύθυνη για τη διασκευή της παράστασης, Γεωργία Κομπίλα.

Δύο απογοητευμένοι Αθηναίοι παίρνουν τα πράγματα τους και αποφασίζουν να αναζητήσουν μια καλύτερη ζωή, μακριά από το άγχος και τη ζωή της πρωτεύουσας, στους αιθέρες ψηλά, όπου θα ήθελαν να βρίσκεται και η πληγωμένη χώρα τους. Εκεί πείθουν τα πουλιά να φτιάξουν μια ιδανική πολιτεία και να ζουν με δικαιοσύνη και ηρεμία. Διάφοροι ενοχλητικοί επισκέπτες, καιροσκόποι από τη γη πάνε για διαπραγματεύσεις. Εκδιώκονται όμως γρήγορα ως ανεπιθύμητοι, αφού η διαφθορά τους έκανε το λαό να υποφέρει και αποφασίζουν να εφαρμόσουν την ανατροπή του κατεστημένου. Τελικά καταφέρνουν να γίνουν εξουσιαστές θεών και ανθρώπων, όμως αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να μην πέσουν στην ίδια παγίδα με τα πολιτεύματα, αλλά να ζουν απλά, δίκαια και ευτυχισμένα. 
Το θεατρικό αγγίζει τα σύγχρονα προβλήματα και τη σημερινή κατάσταση της χώρας. 
Συμμετείχαν 28 μαθητές. Η Γ. Κομπίλα εξήγησε πως οι πρόβες ξεκίνησαν από τα Χριστούγεννα και ήταν αρκετά δύσκολες καθώς ήταν δύσκολο να μαζευτούν όλα τα παιδιά, έστω και τα Σαββατοκύριακα. Η προσπάθεια και το αποτέλεσμα όμως ήταν αξιοπρεπές!

Β.Π.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...