Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αρκαδική μουσική πανδαισία στον Δήμο Ζωγράφου (εικόνες)

Αρκαδική μουσική πανδαισία στον Δήμο Ζωγράφου (εικόνες)

Πάνω από  2.000 άτομα, δημότες του Δήμου Ζωγράφου και Αρκάδες από παντού, παρακολούθησαν το Οδοιπορικό στη μουσική παράδοση της Αρκαδίας, που έγινε στα πλαίσια του 4ου Φεστιβάλ Παραδοσιακής Μουσικής, Χορών και Γεύσεων, που οργάνωσε ο Δήμος Ζωγράφου στο Πάρκο Γουδή, το Σάββατο 5 Οκτωβρίου.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια – παρουσίαση της εκδήλωσης είχε ο Ζωγραφιώτης και Αρκαδικής καταγωγής γνωστός μουσικολόγος, ερευνητής και λαογράφος Χρήστος Παν. Μυλωνάς.

Οι παρευρεθέντες εντυπωσιάστηκαν τόσον από την 20μελή χορευτική ομάδα με εθνικές ενδυμασίες, όσο και από τους δύο τραγουδιστές – καλλιτέχνες Χρήστο Μυλωνά και Νάντια Καραγιάννη (από Τρόπαια), που απέδωσαν τέλεια γνωστά παραδοσιακά τραγούδια της  Αρκαδίας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με θερμό χαιρετισμό του Προέδρου του Συνδέσμου Κωνσταντίνου Καλύβα, που αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία των εθνικοτοπικών Συλλόγων του Δήμου, ιδιαίτερα δε με τους Κρήτες και τους Πόντιους, που τους συνδέουν πανάρχαιοι δεσμοί 2.500 και πλέον ετών. Τέλος ευχαρίστησε τον Δήμο Ζωγράφου για την πλήρη στήριξη, καθώς και όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης.

Στο τέλος όλοι περνούσαν από το όμορφο περίπτερο του Συνδέσμου Αρκάδων, όπου τους προσφέρονταν εκλεκτά αρκαδικά κεράσματα και γλυκά.

Παραβρέθηκαν οι Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας, με όλο σχεδόν το Δημοτικό Συμβούλιο, η Αντιπρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ουρανία Αναγνωστοπούλου, εκπρόσωποι πολλών Αρκαδικών και Ζωγραφιώτικων Συλλόγων, οι εκδότες Κων. Φίλανδρος και Πέννυ Καλύβα κ.α. Μηνύματα απέστειλαν οι Βουλευτές Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος (Αντιπρόεδρος Βουλής) και Γεώργιος Παπαηλίου.


Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...