Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δημοτικό Συμβούλιο: "Η Τρίπολη φιλοξενεί ήδη 300 πρόσφυγες. Δεν μπορεί να δεχτεί μετανάστες στα στρατόπεδα"

Δημοτικό Συμβούλιο: "Η Τρίπολη φιλοξενεί ήδη 300 πρόσφυγες. Δεν μπορεί να δεχτεί μετανάστες στα στρατόπεδα"

Τα σενάρια για το ενδεχόμενο φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων στα δύο στρατόπεδα της Τρίπολης απασχόλησε το δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης, ύστερα από σχετική τοποθέτησης που έκανε εκτός ημερήσιας διάταξης ο Γιάννης Σμυρνιώτης.

Ο Γιάννης Σμυρνιώτης αναφέρθηκε σε δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας για το ενδεχόμενο να μεταφερθούν μετανάστες στα στρατόπεδα της Τρίπολης. «Είναι ένα θέμα που φαίνεται ότι θα κληθούμε κάποια στιγμή να το αντιμετωπίσουμε και πρέπει να έχουμε μία σαφή θέση.

Ο Δήμαρχος Κώστας Τζιούμης απάντησε ότι σε επικοινωνία που είχαμε και με τον Περιφερειάρχη και με το Υπουργό, μου είπαν ότι δεν υπάρχει καμία απόφαση. Ακολούθησαν άλλα δημοσιεύματα που έλεγαν ότι η κυβέρνηση σκέφτεται φιλοξενία μεταναστών και προσφύγων σε διαμερίσματα και όχι σε στρατόπεδα. Εμείς ήδη έχουμε 300 σε διαμερίσματα. Η Δική μου θέση είναι ότι να πάρουν πρώτα όλες οι πόλεις από 300 και μετά να δούμε τι θα γίνει. Δεν συζητούμε τώρα για δομές ανοιχτές ή κλειστές, σε στρατόπεδα ή σε εγκαταλελειμμένα κτίρια, όταν υπάρχουν όλες οι άλλες πόλεις της Πελοποννήσου, πλην της Κορίνθου, που δεν φιλοξενούν κανένα μετανάστη και πρόσφυγα.

Ο Δημήτρης Παυλής είπε ότι έχει γίνει ένας τεράστιος αγώνας τα τελευταία 405 χρόνια για να παραχωρηθεί έκταση του στρατοπέδου. Ακολουθούμε αυθαίρετα ότι η Περιφέρεια ζητά το στρατόπεδο κι εμείς δεν έχουμε κάνει τίποτα. Με πήρε ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Δούκας και μου είπε ότι έχουμε πρόβλημα και ότι υπάρχει σχέδιο για μετανάστες σε Τρίπολη, Καλαμάτα και Σπάρτη. Δεν είναι τόσο αθώα τα πράγματα. Την άλλη φορά τρέχαμε να ακυρώσουμε την εγκατάσταση στη ΒΙΠΕ. Προφανώς, κάτι παίζεται.

Η απάντηση του Δημάρχου ήταν ότι δεν έχει αντίρρηση να παρθεί μια ομόφωνη απόφαση σε αυτή τη λογική που ανέπτυξε ο κ. Παυλής.

Ο Βαγγέλης Γούργαρης τόνισε ότι είναι πολύ σοβαρό, δεν λέω όχι για απόφαση, αλλά χρειάζεται καλύτερη προετοιμασία.

Εν τέλει, ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο κατέληξε σε μία απόφαση ότι η Τρίπολη φιλοξενεί ήδη 300 πρόσφυγες και ότι μέχρι να υπάρξει ισομερής κατανομή σε όλες τις πόλεις, η Αρκαδική Πρωτεύουσα δεν δέχεται επιπλέον αριθμό μεταναστών ή προσφύγων. Το τελικό κείμενο θα διαμορφωθεί την Πέμπτη.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...