Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Skyscanner | Δημητσάνα και Κοσμάς στους 10 καλύτερους χειμερινούς προορισμούς στην Ελλάδα!

Skyscanner | Δημητσάνα και Κοσμάς στους 10 καλύτερους χειμερινούς προορισμούς στην Ελλάδα!

Μία λίστα με τους 10 + 1 καλύτερους χειμερινούς προορισμούς στην Ελλάδα ανάρτησε η skyscanner που δραστηριοποιείται στο χώρο του τουρισμού.

1. Δημητσάνα

 

 

Ο πανέμορφος διατηρητέος οικισμός της Δημητσάνας είναι ο καλύτερος προορισμός για μια αξέχαστη χειμερινή απόδραση! Η ιστορική αυτή κωμόπολη είναι χτισμένη σε υψόμετρο 950 μέτρων πάνω στην αρχαία Τεύθιδα και πάνω σε δυο λόφους που «κοιτάνε» στο φαράγγι του Λούσιου ποταμού. Τα πετρόκτιστα σπίτια και τα γραφικά δρομάκια της συνθέτουν το ιδανικό χειμωνιάτικο σκηνικό. Αν μάλιστα την πετύχετε και χιονισμένη, θα είναι σα να έχετε πιάσει ταξιδιωτικό «τζακ ποτ»! Το ελατοδάσος του Μαινάλου ντυμένο στα λευκά είναι ένα όνειρο!

 

Οικογένεια παίζει στο χιόνι  - οι 11 καλύτεροι χειμερινοί προορισμοί στην Ελλάδα

 

Tip: Μην παραλείψετε μια επίσκεψη στο Μουσείο Υδροκίνησης και τη Βιβιοθήκη της Δημητσάνας.

Πώς θα πάτε στη Δημητσάνα

Οδικώς από την Αθήνα (225 χιλιόμετρα) ή την Τρίπολη (60 χιλιόμετρα).

2. Ελάτη-Περτούλι

 

 

Η Ελάτη και το Περτούλι είναι δύο από τα πιο γνωστά χωριά του Κόζιακα και από τους πιο γνωστούς χειμερινούς προορισμούς στον νομό Τρικάλων. Το χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου προσελκύει πολλούς σκιέρ και λάτρεις των χειμερινών σπορ, καθώς διαθέτει πίστες για όλα τα επίπεδα. Οι πετρόκτιστοι παραδοσιακοί οικισμοί με τα γραφικά ταβερνάκια και τους πολυτελείς ξενώνες «βυθισμένους» στα χιονισμένα ελατοδάση του Κόζιακα θα σας μαγέψουν.

 

Σκιέρ στα χιόνια  - οι 11 καλύτεροι χειμερινοί προορισμοί στην Ελλάδα

 

Η Ελάτη βρίσκεται σε υψόμετρο 938 μέτρων και είναι το πιο ανεπτυγμένο τουριστικά χωριό της περιοχής. Το Περτούλι βρίσκεται λίγο πιο ψηλά, στα 1.200 μέτρα και είναι από τα πιο όμορφα ορεινά χωριά της περιοχής. Η διαδρομή με το αυτοκίνητο στα χωριά του Κόζιακα περνά δίπλα από πανέμορφα ποτάμια, πέτρινα γεφύρια και καταρράκτες. Ό,τι ακριβώς δηλαδή θα χρειαζόσασταν για να ξεφύγετε εντελώς από την καθημερινότητα!

Tip: Κάντε μια στάση για καφέ στο γεφύρι της Πύλης και το πέτρινο γεφύρι της Παλαιοκαρυάς. Αν σας αρέσει η πεζοπορία (και το επιτρέπει ο καιρός) ακολουθήστε τη διαδρομή προς το καταφύγιο του Κόζιακα (1.750 μέτρα).

 

Σκιέρ στο χιόνι

 

Πώς θα πάτε στην Ελάτη και το Περτούλι

Η Ελάτη βρίσκεται 260 χιλιόμετρα μακριά από τη Θεσσαλονίκη και 360 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα.

3. Μετέωρα

 

Μοναστήριο πάνω στον βράχο στα Μετέωρα - οι 11 καλύτεροι χειμερινοί προορισμοί

 

Δεν υπάρχει ταξιδιώτης που να μη μένει με το στόμα ανοιχτό στη θέα που αντικρίζει καθώς πλησιάζει στα Μετέωρα! Το εντυπωσιακό αυτό γεωλογικό φαινόμενο με τους γιγαντιαίους βράχους των Μετεώρων έχει συμπεριληφθεί στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και προσελκύει επισκέπτες απ’ όλον τον κόσμο!

 

Εκδρομή στα Μετέωρα, Τρίκαλα, Ελλάδα

 

Οι τεράστιοι βράχοι υψώνονται 400 μέτρα πάνω από την πόλη της Καλαμπάκας. Στις κορυφές τους βρίσκονται 15 μοναστήρια, όμως λειτουργούν μόνο 6 από αυτά και δέχονται πλήθος προσκυνητών. Τα μοναστήρια των Μετεώρων είναι η μεγαλύτερη μοναστική πολιτεία μετά το Άγιο Όρος.

Μπορείτε να συνδυάσετε μια επίσκεψη στα Μετέωρα με μια εκδρομή στα χωριά της οροσειράς του Κόζιακα.

 

Μοναστήρια στα Μετέωρα

 

Πώς θα πάτε στα Μετέωρα

Μπορείτε να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο από τη Θεσσαλονίκη και σε 2,5 ώρες περίπου θα βρίσκεστε στην Καλαμπάκα (230 χιλιόμετρα απόσταση). Αν ξεκινάτε την εκδρομή σας από την Αθήνα υπολογίστε ότι το ταξίδι με το αυτοκίνητο μέχρι την Καλαμπάκα θα σας πάρει γύρω στις 4 ώρες.

4. Ξάνθη

 

Παραδοσιακό σπίτι στην Ξάνθη - οι καλύτεροι προορισμοί για τον χειμώνα 2019-2020 στην Ελλάδα

 

Η αρχόντισσα της Θράκης μπορεί να φημίζεται για το καρναβάλι της – το μεγαλύτερο στη Βόρεια Ελλάδα – όμως οι ομορφιές της σας περιμένουν όλο τον χρόνο! Ο χειμώνας είναι μια από τις ωραιότερες εποχές για μια εκδρομή στην Ξάνθη.

Η περιήγησή σας στην πόλη θα ξεκινήσει από την κεντρική πλατεία με το παλιό ρολόι. Θα κάνετε μια στάση στη Δημοτική Αγορά, το κτίριο της οποίας έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο μνημείο, και θα τσιμπήσετε νόστιμους τοπικούς μεζέδες στο ουζερί που λειτουργεί μέσα σ’ αυτή.

 

Παλιά Πόλη Ξάνθης

 

Θα συνεχίσετε την περιπλάνησή σας στα λιθόστρωτα στενά της παλιάς πόλης της Ξάνθης και θα θαυμάσετε τα καλοδιατηρημένα, παλιά αρχοντικά και παραδοσιακά κτίσματα με τη χαρακτηριστική «σαχνισιά» (προεξοχές στηριγμένες σε ξύλινα δοκάρια), που θα σας ταξιδέψουν σε άλλες εποχές. Προτού καταλήξετε σε κάποιο ταβερνάκι της παλιάς πόλης, κάντε μερικές ακόμη στάσεις στο Δημαρχείο, που χτίστηκε το 1830, τη Δημοτική Πινακοθήκη και το Λαογραφικό Μουσείο της Ξάνθης.

Tip: Το Σάββατο μη χάσετε την ευκαιρία να πάρετε μια «γεύση» από το παζάρι της Ξάνθης!

 

Φθινοπωρινό τοπίο με πεσμένα φύλλα

 

Για μια ξεχωριστή εμπειρία στη φύση, νοικιάστε ένα αυτοκίνητο και κατευθυνθείτε στο δασικό χωριό Ερύμανθου. Καλού-κακού ρίξτε και τις αντιολισθητικές αλυσίδες στο πορτ-μπαγκάζ! Έχοντας ως βάση σας την πόλη της Ξάνθης μπορείτε να ξεκινήσετε για μια ημερήσια εκδρομή με το αυτοκίνητο στα περίφημα Πομακοχώρια.

Πώς θα πάτε στην Ξάνθη

Η Ξάνθη απέχει 220 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη. Τα πιο κοντινά αεροδρόμια είναι αυτά της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης.

5. Ιωάννινα και Ζαγοροχώρια

 

 

Ομίχλη (ίσως), χιονισμένο τοπίο (ιδανικά) και περίπατος στη λίμνη των Ιωαννίνων. Σκέφτεστε κάτι καλύτερο για μια εκδρομή αυτό το χειμώνα; Αναζητήστε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια για Ιωάννινα κι ανακαλύψτε τους θρύλους και τις παραδόσεις αυτής της γωνιάς της Ηπείρου. Το νησάκι της λίμνης Παμβώτιδας αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της ιστορίας της πόλης και ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα των Ιωαννίνων. Έχει συνδεθεί με την ιστορία του Αλή Πασά και κατοικείται από λιγοστές οικογένειες. Μπορείτε να επισκεφθείτε το μουσείο που διατηρείται στο νησί, να ψωνίσετε από τα καταστήματα λαϊκής τέχνης και να γευτείτε τοπικούς μεζέδες στα ταβερνάκια και τα εστιατόρια που υπάρχουν εκεί.

 

Zαγοροχώρια - οι 11 καλύτεροι χειμερινοί προορισμοί στην Ελλάδα

 

Μερικά ακόμη αξιοθέατα στα Γιάννενα είναι η Οικία Χουσείν Ματέι, το Οθωμανικό Τέμενος του Βελή Πασά, το Σπήλαιο του Περάματος και το κάστρο της πόλης.

Από τα Γιάννενα μπορείτε να αναχωρήσετε για μονοήμερες εκδρομές στο Ζαγόρι και τα 48 χωριά του. Τα φημισμένα Ζαγοροχώρια αποτελούν έναν από τους πιο αγαπημένους χειμερινούς προορισμούς στην Ελλάδα. Λίγο η ιδιαίτερη παραδοσιακή αρχιτεκτονική με τους πετρόκτιστους οικισμούς, λίγο τα πανέμορφα γεφύρια και το απαράμιλλο φυσικό κάλλος της περιοχής, δε θέλει και πολύ για να καταλάβει κανείς για ποιο λόγο τα Ζαγοροχώρια έχουν γίνει τόσο δημοφιλή.

 

Η λίμνη των Ιωαννίνων

 

Πώς θα πάτε στα Ζαγοροχώρια

Τα Ζαγοροχώρια απέχουν 470 χιλιόμετρα από την Αθήνα και 350 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη. Βρείτε τις καλύτερες προσφορές σε αεροπορικά εισιτήρια για Γιάννενα και νοικιάστε ένα αυτοκίνητο για τις εκδρομές σας στα ορεινά χωριά του Ζαγορίου.

Οργανώνετε απόδραση στα Ιωάννινα; Πάρτε ιδέες για το τι να κάνετε και πού να πάτε!

6. Λεωνίδιο & Κοσμάς Αρκαδίας

 

To Λεωνίδιο από ψηλά
© Metaxia Ypsilanti

 

Iδανικοί χειμερινοί προορισμοί για εκδρομές εντός Ελλάδας, τα ορεινά χωριά της Αρκαδίας περιμένουν να σας αποκαλύψουν τις ομορφιές τους. Τον χειμώνα πολλά από αυτά ντύνονται στα λευκά και μαγεύουν τους επισκέπτες τους με την αυθεντικότητα και τη μοναδική τους ατμόσφαιρα. Ένα από αυτά είναι ο Κοσμάς Αρκαδίας στη Νότια Κυνουρία. Ο παραδοσιακός αυτός μικρός οικισμός με τα πετρόκτιστα σπίτια είναι χτισμένος στις πλαγιές του Πάρνωνα σε υψόμετρο 1.150 μέτρων και περιβάλλεται από ένα πλούσιο δάσος από έλατα και καστανιές. Τον χειμώνα οι κάτοικοι που παραμένουν στο χωριό είναι λίγοι, καθιστώντας τον ιδανικό προορισμό για όσους θέλουν να αποκοπούν από τον θόρυβο των πόλεων.

 

Φλιτζάνι με ελληνικό καφέ

 

Την κεντρική πλατεία του χωριού «στολίζουν» 7 θεόρατα πλατάνια, τα οποία φυτεύτηκαν στα τέλη του 19ου αιώνα. Εδώ βρίσκεται και η πετρόχτιστη εκκλησία του χωριού, που είναι αφιερωμένη στους Αγίους Αναργύρους. Στην κάτω πλευρά της πλατείας θα βρείτε τα «Λιοντάρια», τρεις βρύσες που αναβλύζουν αδιάκοπα κρύο νερό από φυσικές πηγές της περιοχής. Οι λιγοστές ταβέρνες του χωριού προσφέρουν νόστιμο, σπιτικό φαγητό. Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα είναι η γίδα βραστή. Μετά το φαγητό ή ως συνοδευτικό με τον καφέ σας μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το ξακουστό γαλακτομπούρεκο στο «μπαλκόνι της Κυνουρίας».

 

Road trip - οι 11 καλύτεροι χειμερινοί προορισμοί στην Ελλάδα

 

Για τη διαμονή σας στην περιοχή το πανέμορφο Λεωνίδιο να είναι μάλλον καλύτερη επιλογή. Ο χαρακτηρισμένος παραδοσιακός οικισμός του Λεωνιδίου θα σας κερδίσει από την πρώτη στιγμή! Η ταμπέλα «Καούρ εκάνατε» στην τσακώνικη διάλεκτο θα σας υποδεχτεί στην είσοδο του οικισμού, ενώ καθώς προχωράτε στους στενούς του δρόμου θα συναντήσετε εντυπωσιακά διατηρητέα, ιστορικά αρχοντικά και πύργους και το χαρακτηριστικό «Κοκκινόβραχο» να στέκει επιβλητικός πάνω από τη γραφική κωμόπολη!

Μην παραλείψετε μια επίσκεψη στον Πύργο Τσικαλιώτη και τη Φάμπρικα Πολιτισμού του Λεωνιδίου. Οι λάτρεις της αναρρίχησης θα βρουν τον δικό τους «παράδεισο» στο Αναρριχητικό Πάρκο του Λεωνιδίου.

 

Λευκό κρασί και ψωμί στο τραπέζι

 

Tip: Στα μισά περίπου της διαδρομής από το Λεωνίδιο προς το χωριό Κοσμάς θα συναντήσετε το ιστορικό μοναστήρι της Έλωνας. Η Μονή της Έλωνας είναι χτισμένη σε έναν απόκρημνο βράχο και μοιάζει σα να «κρέμεται» πάνω από το φαράγγι του Δαφνώνα. Αν πάλι, παρότι χειμώνας, σας έχει λείψει η θάλασσα, κατευθυνθείτε προς το μικρό χωριουδάκι Πούλιθρα για νόστιμους μεζέδες με αναμμένο τζάκι… δίπλα στο κύμα!

Πώς θα πάτε στο Λεωνίδιο

Το Λεωνίδιο απέχει περίπου 200 χιλιόμετρα από την Αθήνα και 32 χιλιόμετρα από τον Κοσμά Αρκαδίας. Μπορείτε επίσης να κλείσετε αεροπορικά προς Καλαμάτα. Το Λεωνίδιο βρίσκεται περίπου 2 1/2 ώρες με το αυτοκίνητο απ’ την πόλη.

7. Καστοριά

 

Καστοριά - οι 11 καλύτεροι χειμερινοί προορισμοί στην Ελλάδα
© Metaxia Ypsilanti

 

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι κάτοικοι της Καστοριάς έχουν δει τη λίμνη της να μετατρέπεται σε ένα απέραντο… παγοδρόμιο τους μήνες του χειμώνα! Κι ενώ μπορεί να μη συνιστάται να φορέσετε τα παγοπέδιλά σας και να αρχίσετε τις σβούρες στην παγωμένη επιφάνεια της λίμνης Ορεστιάδας, αυτό που συνιστάται ανεπιφύλακτα είναι μια αναζωογονητική βόλτα κατά μήκος της! Η Καστοριά είναι ένας από τους ομορφότερους χειμερινούς προορισμούς Βόρειας Ελλάδας. Φορέστε ό,τι πιο ζεστό έχετε και περιπλανηθείτε στα δρομάκια της συνοικίας Ντολτσό με τα μεγαλοπρεπή αρχοντικά και θαυμάστε τις πανέμορφες βυζαντινές εκκλησίες και τα σπίτια μακεδονίτικης αρχιτεκτονικής στο Απόζαρι.

 

Ηλιοβασίλεμα στη λίμνη

 

Γύρω στα 60 χιλιόμετρα από την Καστοριά και σε υψόμετρο 1.350 μέτρων βρίσκεται το Νυμφαίο, που θεωρείται ένα από τα 10 ομορφότερα χωριά της Ευρώπης.

Πώς θα πάτε στην Καστοριά

Θα βρείτε απευθείας πτήσεις από Αθήνα και Κοζάνη προς το αεροδρόμιο «Αριστοτέλης» της Καστοριάς με Astra Airlines. Η πόλη βρίσκεται επίσης περίπου 2 ώρες οδήγηση απ’ τη Θεσσαλονίκη.

8. Αράχωβα

 

H Αράχωβα από ψηλά - οι 11 καλύτεροι χειμερινοί προορισμοί στην Ελλάδα

 

Εδώ και πολλά χρόνια κρατά τα σκήπτρα ενός από τους πιο δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς της Ελλάδας. Τα σαλέ της Αράχωβας γεμίζουν μόλις τα πρώτα χιόνια κάνουν την εμφάνισή τους στις πλαγιές του Παρνασσού.

Η ορεινή κωμόπολη της Βοιωτίας είναι χτισμένη αμφιθεατρικά σε υψόμετρο 1.000 μέτρων και το χιονοδρομικό της κέντρο αποτελεί πόλο έλξης για σκιέρ και για όσους αγαπούν τα χειμερινά αθλήματα. Αν οι χιονοπίστες δεν είναι το φόρτε σας, απολαύστε ένα ζεστό ρόφημα στις καφετέριες που θα βρείτε στον κεντρικό δρόμο της Αράχωβας και μαζέψτε δυνάμεις για μια βόλτα στα ανηφορικά στενά της. Επισκεφθείτε τον ναό του Αγίου Ιωάννη με τις βυζαντινές τοιχογραφίες και το εξωκλήσι της Ευαγγελίστριας, όπου φυλάσσεται η αραχοβίτικη σημαία της επαναστατημένης Ρούμελης.

 

Oι Δελφοί προσφέρονται για μια εκδρομή απ'την Αράχωβα

 

Πώς θα πάτε στην Αράχωβα

Η Αράχωβα βρίσκεται σε απόσταση 160 χιλιομέτρων από την Αθήνα. Έχοντας ως βάση σας την Αράχωβα μπορείτε να επισκεφθείτε και τον «ομφαλό της Γης», τους Δελφούς, που βρίσκεται σε απόσταση 12 περίπου χιλιομέτρων μακριά.

9. Φλώρινα

 

Δύο σκιέρ ξεκουράζονται σε σεζλόνγκ στα χιόνια

 

Η πόλη της Φλώρινας τον χειμώνα «ντύνεται» στα λευκά και υποδέχεται τους επισκέπτες της με τη χειμερινή και… άκρως ατμοσφαιρική «φορεσιά» της! Περπατήστε κατά μήκος του μικρού ποταμού Σακουλέβα, που διασχίζει τη Φλώρινα, και δείτε τα νεοκλασικά και μακεδονίτικα σπίτια που ξυπνούν μνήμες από το άλλοτε σπουδαίο ιστορικό, εμπορικό και κοινωνικό κέντρο της πόλης. Πριν φύγετε μην ξεχάσετε να αγοράσετε προϊόντα της περιοχής, όπως πιπεριές Φλωρίνης και φασόλια Πρεσπών.

Οι λάτρεις του σκι μπορούν να ανεβούν στο χιονοδρομικό κέντρο Βίγλας, στο χωριό Πισοδέρι, που απέχει μόλις 20 χιλιόμετρα από την πόλη της Φλώρινας.

 

Χιονοδρομικό κέντρο

 

Tip: Αν επιλέξετε τη Φλώρινα την περίοδο των Χριστουγέννων θα έχετε την ευκαιρία να ζήσετε από κοντά το έθιμο με τις φωτιές. Τα μεσάνυχτα της 23ης Δεκεμβρίου η πλατεία Ηρώων και άλλες γειτονιές της πόλης «παίρνουν φωτιά» τηρώντας το παραδοσιακό έθιμο. Τα παιδιά τραγουδούν τα κάλαντα και μικροί και μεγάλοι παίρνουν δώρα ή γλυκά.

Πώς θα πάτε στη Φλώρινα

Η Φλώρινα απέχει με το αυτοκίνητο 573 χιλιόμετρα από την Αθήνα και 160 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη.

10. Πήλιο

 

Χιονισμένο τοπίο - οι 11 καλύτεροι χειμερινοί προορισμοί στην Ελλάδα

 

Λίστα με χειμερινούς προορισμούς της Ελλάδας που να μην περιλαμβάνει τα χωριά του Πηλίου δε μπορεί να θεωρηθεί ολοκληρωμένη. Το Πήλιο ανήκει στους πιο δημοφιλείς προορισμούς της χώρας για χειμερινές εξορμήσεις.

Η Τσαγκαράδα είναι ένα από τα πιο γνωστά χωριά του Πηλίου και πολύ ανεπτυγμένη τουριστικά. Εδώ θα βρείτε πάρα πολλούς γραφικούς ξενώνες, πετρόκτιστα καλντερίμια, αιωνόβια πλατάνια και πανέμορφο φυσικό τοπίο. Αν ωστόσο αναζητάτε στιγμές χαλάρωσης και ξεκούρασης, μακριά από κόσμο, ίσως θα ήταν καλύτερο να μην την επιλέξετε για σαββατοκύριακο. Η Τσαγκαράδα «πλημμυρίζει» από κόσμο και ζευγαράκια, που αποζητούν μια ρομαντική εξόρμηση.

 

Zευγάρι πίνει καφέ

 

Στις Μηλιές το πηλιορείτικο τοπίο περιλαμβάνει περίτεχνες κρήνες, που αναβλύζουν καθαρό, κρυστάλλινο νερό, και έναν πανέμορφο παλιό σταθμό τρένου. Στη Βυζίτσα θα θαυμάσετε διατηρητέα αρχοντικά χαρακτηριστικής πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής, λιθόστρωτα σοκάκια και τραπεζάκια στην πλατεία του χωριού κάτω από τον αιωνόβιο πλάτανο. Στην Πορταριά με την απίθανη θέα στην πόλη του Βόλου και του Παγασητικού θα απολαύσετε τη βόλτα σας στο γραφικό χωριό με τα πέτρινα παραδοσιακά σπίτια, τις παλιές εκκλησίες και τα μνημεία.

 

Πρόβατα στο βουνό

 

Πώς θα πάτε στο Πήλιο

Το Πήλιο απέχει με το αυτοκίνητο γύρω στα 220 χιλιόμετρα από Θεσσαλονίκη και 320 χιλιόμετρα από την Αθήνα.

11. Καλάβρυτα

 

Παιδιά κάνουν σκι

 

Τα Καλάβρυτα είναι ένας ακόμη δημοφιλής χειμερινός προορισμός στην Ελλάδα, ιδιαίτερα αγαπητός στους λάτρεις των σπορ λόγω του χιονοδρομικού κέντρου που υπάρχει κοντά. Η ιστορική πόλη των Καλαβρύτων είναι χτισμένη σε υψόμετρο 756 μέτρων στη «σκιά» του Χελμού, σε μια προνομιακή θέση σε ένα πανέμορφο ελατοδάσος. Το χιονοδρομικό κέντρο βρίσκεται 15 χιλιόμετρα μακριά, ακολουθώντας μια εντυπωσιακή διαδρομή μέσα από το χιονισμένο ελατοδάσος.

Από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της περιοχής είναι τα Σπήλαια των Λιμνών και ο περίφημος οδοντωτός σιδηρόδρομος Διακοπτού-Καλαβρύτων. Η διαδρομή που ακολουθεί το τρενάκι έχει χαρακτηριστεί ως η θεαματικότερη σιδηροδρομική γραμμή των Βαλκανίων.

 

Πεζοπορία στα χιόνια

 

Πώς θα πάτε στα Καλάβρυτα

Τα Καλάβρυτα βρίσκονται 88 χιλιόμετρα μακριά από την Πάτρα και 190 χιλιόμετρα από την Αθήνα.

Δείτε όλες τις λεπτομέρειες εδώ https://gr.skyscanner.com/

(Η κεντρική φωτογραφία είναι από βίντεο του Θανάση Κουστένη)

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...