Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Η Θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας της Σγράπας στην Τρίπολη (εικόνες)

Η Θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας της Σγράπας στην Τρίπολη (εικόνες)

Τρίπολη | Δήμητρα Παναγοπούλου


Με την υποδοχή της θαυματουργού εικόνος της Παναγίας Ζωοδόχου Πηγής της Σγράπας , ξεκίνησαν σήμερα Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019 οι εορταστικές εκδηλώσεις του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Τρίπολης προς τιμήν του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου.

Την Θαυματουργό Εικόνα προερχόμενη από το Ιερό Προσκύνημα Ζωοδόχου Πηγής Σγράπας στη Γιάλοβα Μεσσηνία, κόμισε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Πύλου και Εφημέριος στο Ιερό Προσκύνημα Ζωοδόχου Πηγής Σγράπας Μεσσηνίας Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Γκουγκούνης και υποδέχτηκε ο Ιερός Κλήρος της Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας, η Δημοτική Αρχή και πλήθος πιστών στη συμβολή της οδού Ουάσιγκτον και Πλατείας Αγίου Βασιλείου Τρίπολης.

Στην συνέχεια με λιτανευτική πομπή η Ιερά Εικόνα κατευθύνθηκε προς τον Ιερό Ναό όπου τέθηκε προς προσκύνηση και τελέστηκε Αρχιερατκός εσπερινός.

Να αναφερθεί ότι η υποδοχή πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των εορτασμών “Δημήτρια”, τα οποία διοργανώνονται για πρώτη φορά.

Τέλος να αναφερθεί ο ναός θα παραμένει ανοικτός από τις 6:30 το πρωί έως τις 23:30 το βράδυ, όπου και θα τελείται καθημερινώς Θεία Λειτουργία, Ιερά παράκληση προς την Παναγία, Εσπερινός, αγρυπνία καθώς και ομιλίες, μέχρι την λήξη των εορταστικών εκδηλώσεων “Δημήτρια 2019” το Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019, μέρα αναχωρήσεως της Ιεράς Εικόνος.

Υποδοχή Εικόνος Παναγίας Σγράπας - Τρίπολη

https://www.romfea.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...