Menu
RSS
Τετάρτη, 17/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Διευθύνουσα Σύμβουλος στον ΕΟΠΠΕΠ ορίστηκε η Λυτρίβη από την Αρκαδία

Διευθύνουσα Σύμβουλος στον ΕΟΠΠΕΠ ορίστηκε η Λυτρίβη από την Αρκαδία

Ως Διευθύνουσα Σύμβουλο στον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) ορίστηκε η Ιωάννα Λυτρίβη του Δημητρίου, η οποία είναι Πολιτικός Επιστήμονας και στιςε τελευταίες εθνικές εκλογές ήταν υποψήφια βουλευτής με τη ΝΔ στην Αρκαδία.

Η απόφαση της Υπουργού Παιδείας προβλέπει ότι η Ιωάννα Λυτρίβη θα παραμείνει σε αυτή τη θέση μέχρι 27-08-2022, ημερομηνία λήξης της θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

Η θέση είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται ότι ... "Η κ. Ιωάννα Λυτρίβη είναι κάτοχος Πτυχίου Φιλολογίας του ΕΚΠΑ (2005), και Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στις Πολιτικές Επιστήμες από το Πανεπιστήμιο Κρήτης (2008). Είναι Υποψήφια Διδάκτωρ Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης με θέμα διδακτορικής διατριβής «Νέες μορφές κοινωνικής ευπάθειας. Νέοι εκτός Εκπαίδευσης, Απασχόλησης και Κατάρτισης (NEETS) ΣΤΗΝ Ελλάδα και Διεθνώς. Ερμηνευτικές προσεγγίσεις. Γνωρίζει άριστα την αγγλική γλώσσα και διαθέτει πολύ καλή γνώση της γερμανικής γλώσσας.

Η κ. Ιωάννα Λυτρίβη διαθέτει πολύ σημαντική επαγγελματική προϋπηρεσία και εμπειρία, η οποία ανταποκρίνεται απολύτως τόσο στο αντικείμενο δραστηριότητας του ΕΟΠΠΕΠ όσο και στις απαιτήσεις του νόμου και της πρόσκλησης. Συγκεκριμένα εργάστηκε ως υπεύθυνη Εκπαίδευσης στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων του Ινστιτούτου Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (01/03/2010-30/06/2011-Αθήνα).

Από την έκθεσή της για το όραμα και τη στοχοθεσία για το έργο και τη λειτουργία του ΕΟΠΠΕΠ, προκύπτει βαθιά γνώση του αντικειμένου αρμοδιότητας του οργανισμού, των πρακτικών και ουσιαστικών ζητημάτων που ανακύπτουν από τη δράση και λειτουργία του, ιδίως δε των προκλήσεων που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η νέα διοίκηση του οργανισμού.

Όλα τα ανωτέρω πιστοποιούν τη συνδρομή όλων των προϋποθέσεων για την άσκηση αποτελεσματικής διοίκησης και εκπροσώπησης, σε εθνικό ή διεθνές επίπεδο, του ΕΟΠΠΕΠ από την κ. Λυτρίβη, η οποία κρίνεται ως η πλέον ενδεδειγμένη από τους υποψηφίους για την πλήρωση της θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του οργανισμού.».

ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ονομάζομαι Ιωάννα Λυτρίβη. Γεννήθηκα και έζησα στην Τρίπολη έως 6 ετών. Μεγάλωσα στην Αθήνα, αλλά ποτέ δεν αισθάνθηκα Αθηναία, γιατί η αναφορά μου ήταν πάντα “το χωριό”, το Κορακοβούνι Κυνουρίας, από το οποίο κατάγονται οι γονείς μου. Εκεί καλοκαίρια, Χριστούγεννα, Πάσχα, σαββατοκύριακα, φίλοι, συγγενείς, γιορτές, ανεμελιά. “Πίσω” στην Αθήνα, Κλασικό Λύκειο Αναβρύτων και Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών. Ελληνική Φιλολογία, κατεύθυνση Γλωσσολογίας, απολύτως συνειδητή επιλογή καθώς πεποίθησή μου είναι ότι η γλώσσα μας ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα έμβια και η σπουδή της μας εξελίσσει εγκεφαλικά. Κατά τη διάρκεια των σπουδών και μετά το τέλος αυτών εργάστηκα σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης και ξένων γλωσών. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές στη Φιλοσοφική αποφάσισα ότι είχα μοναδική ευκαιρία να μετουσιώσω το ενδιαφέρον μου για την πολιτική σε αντικείμενο σπουδής. Έτσι, αποφασίζω να στραφώ στην Πολιτική Επιστήμη για μεταπτυχιακές σπουδές και με έναν τρόπο να συγκεράσω την εκπαίδευση με την πολιτική. Εκπαιδευτική Πολιτική, λοιπόν.

Στην Ελλάδα, τότε μόνο στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Με μια παράκαμψη από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, στο οποίο εγγράφηκα για να παρακολουθήσω μαθήματα στο τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής, βρέθηκα στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Αντικείμενο της μεταπτυχιακής μου εργασίας οι πολιτικές δια βίου μάθησης στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Αντικείμενο το οποίο υπηρέτησα στην πράξη επί τρία χρόνια ως υπεύθυνη εκπαίδευσης σε δομές δια βίου μάθησης στην Αθήνα. Το τέλος Ιουνίου του 2011 έρχεται το τέλος των δομών αυτών, καθώς έληξε η ροή χρηματοδότησης. Λίγες ημέρες πριν είχα καταθέσει την εισηγητική πρόταση για το διδακτορικό μου, οπότε προετοιμάζομαι για το μεγάλο καλοκαίρι, όταν λίγο αργότερα ήρθε αναπάντεχα πρόταση από τον επιστημονικό μου υπεύθυνο να εργαστώ για περιορισμένο διάστημα στο Υπουργείο Τύπου.

Αποδέχθηκα με χαρά και μεγάλη άγνοια. Έγινε η αρχή και η αφορμή για τη γνωριμία μου με τον Δημήτρη Στεφάνου, πολιτικό άνδρα δυσθεώρητου μεγέθους που δυστυχώς δεν βρίσκεται πια στη ζωή. Εκείνος με έριξε στα βαθιά: μαζί στη Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης, μαζί στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Και εκεί, υπό αντίξοες συνθήκες, ατέλειωτες ώρες εργασίας, εξαντλητικών συζητήσεων και συναντήσεων για την πληρέστερη και καλύτερη προετοιμασία των θέσεων του Υπουργείου και της χώρας με τους δανειστές, γνώρισα τον σημερινό Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη. Αναπτύσσεται μια σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης, αλλά και βαθιάς εκτίμησης από την πλευρά μου στον τρόπο που αντιμετωπίζει και χειρίζεται ακόμα και τα πιο δύσκολα θέματα.

Μετά τις εκλογές του 2015, από την πλευρά της αντιπολίτευσης πλέον, βρίσκομαι στο επιτελείο της αρμόδιας Τομεάρχη Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας να συμμετέχω μαζί με άλλους εξαιρετικούς συνεργάτες στην συνδιαμόρφωση των θέσεων της Νέας Δημοκρατίας για την εκπαιδευτική πολιτική, τόσο εντός Βουλής επί των νομοσχεδίων, όσο και για το πρόγραμμα κυβερνητικών θέσεων.

2 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019 09:22 Σύνδεσμος σχολίου

    Διευθύνουσα Σύμβουλος μια κοπέλα που δεν έχει δουλέψει ούτε μια μέρα στον ιδιωτικό τομέα....... μάλιστα......

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2019 21:35 Σύνδεσμος σχολίου

    Το Ελλαδιστάν δεν αλλάζει με τπτ. Διορισμούς ημέτερων οι μεν, διορισμούς ημετερων οι δε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...