Menu
RSS
Τετάρτη, 05/08/2020
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
komis490 1972018

Οι 5 προτάσεις Παπαδημητρίου για να αντιμετωπιστούν τα πολλαπλά κρούσματα με κλοπές και διαρρήξεις

Οι 5 προτάσεις Παπαδημητρίου για να αντιμετωπιστούν τα πολλαπλά κρούσματα με κλοπές και διαρρήξεις

Ανοιχτή επιστολή προς τον Δήμο, την Περιφέρεια και τους βουλευτές απέστειλε ο τέως Αντιδήμαρχος Σωτήρης Παπαδημητρίου με προτάσεις για άμεση αντιμετώπιση των πολλαπλών κρουσμάτων ληστειών και διαρρήξεων.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Τρίπολη 27-11-2019

Προς:

 1. Δήμαρχο Τρίπολης κ. Τζίουμη Κων/νο
 2. Πρόεδρο Δ.Σ Τρίπολης Κα Παναγοπούλου Γεωργία
 3. Αντιπεριφερειάρχη Πελ/σου κ. Λαμπρόπουλο Χρήστο
 4. Περιφερειάρχη Πελ/σου κ. Νίκα
 5. Βουλευτές Αρκαδίας

ΘΕΜΑ: «Προτάσεις για άμεση αντιμετώπιση των πολλαπλών κρουσμάτων ληστειών και διαρρήξεων»

Είναι μεγάλο το χρονικό διάστημα που παρακολουθούμε στα χωριά αλλά και στην πόλη της Τρίπολης να υπάρχουν επιδρομές ληστών, να ανοίγουν σπίτια και επιχειρήσεις, να λεηλατούν περιουσίες και να τρομοκρατούνται συμπολίτες μας. Αυτό το φαινόμενο έχει συνεχώς αυξητικές τάσεις , όπου πολλαπλασιάζονται τόσο τα κρούσματα, όσο και τα άτομα που διενεργούν τέτοιες πράξεις.

Δεν μπορούμε και δεν πρέπει πλέον να παραμένουμε θεατές σε αυτή την κατάσταση. Έτσι λοιπόν καταθέτω τόσο προς εσάς όσο και στην κοινή γνώμη, μια σειρά από προτάσεις που μπορούν να υλοποιηθούν άμεσα και να λειτουργήσουν αποτρεπτικά στην διενέργεια τέτοιων πράξεων.

 1. Ενημέρωση και εκμάθηση από την Ελληνική Αστυνομία των μελών των Τοπικών Ομάδων Πυρασφάλειας των χωριών μας όπου έχουν ήδη συσταθεί και εντάσσονται στα μνημόνια ενεργειών της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Τρίπολης. Το αντικείμενο εκμάθησης θα είναι το ποιόν θεωρούμε ύποπτο σε ένα χωριό ή σε μια γειτονιά, πως τον αναγνωρίζουμε και τι ενέργειες ενημέρωσης κάνουμε για να εξακριβωθούν απ’ την Αστυνομία.
 2. Αλλαγή κανονισμών της νομοθεσίας περί Προσωπικών Δεδομένων έτσι ώστε να μπορούν να τοποθετηθούν κάμερες με καταγραφικό σύστησα σε οικείες όπου θα έχουν καίριο σημείο (είσοδος – έξοδος χωριού και κεντρικό σημείο)
 3. Σύνδεση τέτοιων παραβάσεων με επιδοματικές πολιτικές. Δεν μπορεί να παραμένει κάποιος ωφελούμενος από κοινωνικά ή προνοιακά προγράμματα (κοινωνικό μέρισμα, προνοιακό επίδομα, επίδομα ενοικίου κλπ) όταν υποπίπτουν σε τέτοιες δράσεις. Αυτομάτως όταν συλλαμβάνονται να χάνουν τα δικαιώματα αυτά.
 4. Ν θεσπιστεί η υποχρέωση δημιουργίας επίσημων Κοινοτήτων ευπαθών ή φυλετικών ομάδων. Μία ανά Δήμο.
 5. Ναι στην ανακύκλωση μετάλλων, όχι όμως στην παράνομη διακίνηση. Αυστηρότερος έλεγχος των παραδόσεων των μετάλλων με απαραίτητη την προσκόμιση και την συναίνεση του αρχικού κατόχου.

Επειδή όλα αυτά (εκτός της πρότασης 1.) απαιτούν νομοθετικές ρυθμίσεις, απαιτείται συντονισμός ενεργειών και εμπλοκή όλων των βαθμίδων διοίκησης. Θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο της συνολικής συστράτευσης τω δυνάμεων μας για κάτι που αφορά όλη την ελληνική επικράτεια.

Με εκτίμηση,

Παπαδημητριου Σωτήριος

Πρ. Αντιδήμαρχος Τρίπολης

Νυν Δημ. Συμβουλος

1 σχόλιο

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019 22:02 Σύνδεσμος σχολίου

  εκτος τοπου κ χρονου ο Παπαδημητριου ουτε που ξερει τι του γινετε

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...