Menu
RSS
Πέμπτη, 18/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αρχαιολογικός Περίπατος από το Μουσείο Τεγέας στο Ιερό της Αλέας Αθηνάς - "Πράσινο φως" για το διαγωνισμό του έργου!

Αρχαιολογικός Περίπατος από το Μουσείο Τεγέας στο Ιερό της Αλέας Αθηνάς - "Πράσινο φως" για το διαγωνισμό του έργου!

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τρίπολης αποφάσισε την εκτέλεση του έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΕΥΡΥΤΕΡΟΥ ΧΩΡΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΕΙ ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΑΛΕΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΕΡΙΠΑΤΟΥ», προϋπολογισμού: 1.162.800,00 €, με ανοικτή διαδικασία για την σύναψη ηλεκτρονικών δημοσίων συμβάσεων έργου.

Το "Καλημέρα Αρκαδία" έχει τις λεπτομέρειες. 
Για την εκτέλεση του παρόντος έργου εγγράφηκε δαπάνη σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων του Δήμου Τρίπολης για το έτος 2019, ποσού 150.000,00 έ με τον αναλογούντα Φ.Π.Α. στον κωδικά ΚΑ: 64.7326.0013 του προϋπολογισμού εξόδων του Δήμου Τρίπολης. Το έργο χρηματοδοτείται από το Ε.Π. «Πελοπόννησος 2014-2020» ΣΑΕΠ 0261(201 9ΕΠ0261 0046),
Επίσης, ενέκρινε την διακήρυξη και καθορίζει τους όρους διακήρυξης του ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού.

Περιγραφή και ουσιώδη χαρακτηριστικά τον έργου

Το έργο περιλαμβάνει την ανάπλαση των κοινοχρήστων χώρων, πλατειών και δρόμων στην Τ.Κ. Αλέας του Δήμου Τρίπολης και, ειδικότερα του ανατολικού άξονα, που συνδέει το Μουσείο με τον Αρχαιολογικό χώρα του Ιερού της Αλέας Αθηνάς και τμήμα του Δυτικού άξονα, από το Μουσείο έως την πλατεία πίσω από το Μουσείο, συνολικού εμβαδού 5.670,00 τ.μ

Αναλυτικότερα, οι παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν είναι:

- Νέες Υποδομές (Νέο δίκτυο αποχέτευσης όμβριων υδάτων, νέα φωτιστικά σώματα σε όλη την περιοχή παρέμβασης και νέο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού)

- Διαμόρφωση πλατώματος έμπροσθεν του Αρχαιολογικού Μουσείου (χώρος υποδοχής κατασκευή στάσης λεωφορείου - κιόσκι, πεζοδρόμια εκατέρωθεν του πλατώματος)

- Δημιουργία αρχαιολογικού περιπάτου και ξενάγησης - Ανατολικός άξονας (Διαμόρφωση πεζόδρομου, που συνδέει Μουσείο και Ναό Αλέας Αθηνάς, Διαμόρφωση τμημάτων συνδετήριων κάθετων δρόμων στον κεντρικό άξονα)

- Πεζοδρόμηση Δυτικού άξονα (Σύνδεση στάσης λεωφορείου με Μουσείο, Δημιουργία πρόσβασης ΑΜΕΑ με Μουσείο και δυτικό τμήμα πλατείας

- Διαμόρφωση Χώρων στάσεων (Ανάδειξη πλατείας και δημιουργία υπαίθριου χώρου του Μουσείου και χώρου εκδηλώσεων, Αποκατάσταση υπαρχόντων πέτρινων καθιστικών και κερκίδων στην πλατεία του Μουσείου, Αποκατάσταση χώρου μπροστά από τον Ναό του Αγ. Νικολάου, Διαμόρφωση χώρου στη θέση του πηγαδιού, Αποκατάσταση και ανάδειξη υπάρχοντος πηγαδιού).

1 σχόλιο

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 02 Δεκεμβρίου 2019 20:29 Σύνδεσμος σχολίου

    ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΤΑΤΟΥΛΗ ΣΤΟ ΤΑΠΤΟΚ .

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...