Menu
RSS
Τρίτη, 16/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

ΚΕΔΗΤ | Σε δραματικούς τόνους η ενημέρωση του Δημάρχου για τα οικονομικά της επιχείρησης - Το θέμα θα έρθει στο δημοτικό συμβούλιο

ΚΕΔΗΤ | Σε δραματικούς τόνους η ενημέρωση του Δημάρχου για τα οικονομικά της επιχείρησης - Το θέμα θα έρθει στο δημοτικό συμβούλιο

Σε δραματικούς τόνους περιέγραψε την οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην ΚΕΔΗΤ ο Δήμαρχος Τρίπολης, Κώστας Τζιούμης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΕΣΟΔΑ, ΕΞΟΔΑ ΚΑΙ ΧΡΕΗ

Ο κ. Τζιούμης τόνισε ότι στις 20 Σεπτεμβρίου μετά από έγγραφο του ΕΦΚΑ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της ΚΕΔΗΤ είναι οι εξής …

18.700 στην Εφορία

1000 για ένα παλιό χρέος του κέντρου καλλιτεχνικής πράξης

Ληξιπρόθεσμες Οφειλές από μη καταβληθείεσες εισφορές 614.814

Οφειλές σε προμηθευτές 75.000

Οφειλές από τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις 97.000

Σύνολο οφειλών 685.000 ευρώ.

ΕΚΤΙΜΩΜΕΝΑ ΕΣΟΔΑ

190.000 από ΕΕΤΑΑ

Τροφεία 7.000

Βοήθεια από το Σπίτι 240.000

Ενοίκια μεγάλο Καφενείο 33.000

Ενοίκια Τράπεζας Ελλάδος στη Στοά Αθανασιάδη 1.900

Έσοδα από τα σπήλαια Κάψια 45.000

Σύνολο εσόδων 510.000

ΟΙ ΔΑΠΑΝΕΣ

Οι δαπάνες μόνο για τη μισθοδοσία του προσωπικού, χωρίς τρόφιμα, πετρέλαιο κλπ είναι 610.000 ευρώ.  Μαζί με καύσιμα, αναλώσιμα, συντήρηση αυτοκινήτων κλπ, τα έξοδα ξεπερνούν τις 700.000 ευρώ.

Επίσης, ο Δήμαρχος είπε: «Η ΚΕΔΗΤ έχει να κάνει ισολογισμό από το 2012, που να είναι εγκεκριμένος από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Έχει να κάνει προϋπολογισμό τα τελευταία 3-4 χρόνια.

Επίσης, υπάρχει ποινική δίκη που εξελίσσεται στο δικαστήριο και αναμένουμε το αποτέλεσμα.

Είχαμε πάρει αποφάσεις για να ορίσουμε δύο φορές ορκωτούς λογιστές και τελικά δεν ορίστηκαν.

Η επιχείρηση δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί διότι δεν έχει ισολογισμό και προϋπολογισμό.

Έκανα δύο παρεμβάσεις στο Υπουργείο Οικονομικών και μου είπαν να αναμένουμε.

Επίσης, έγινε κατάσχεση από το ΙΚΑ σε λογαριασμούς της ΚΕΔΗΤ για πληρωμές μισθοδοσίας. Αυτό είναι παράνομο. Η τράπεζα αναγνωρίσει το λάθος και θα γίνει η σχετική διαδικασία για να γυρίσουν πίσω τα χρήματα. Υπάρχει ΦΕΚ που προβλέπει ότι αυτά τα χρήματα της ΕΕΤΑ δεν μπορούν να κατασχεθούν.

Η πρόταση μου είναι να έρθει το θέμα σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο. Παραλάβαμε μια κατάσταση που είναι δραματική. Υπάρχουν σκέψεις και προτάσεις.

Η επιχείρηση είναι σε τέλμα.»

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Ο Γιάννης Σμυρνιώτης είπε ότι αν είναι αυτά τα στοιχεία, δεν είναι τίποτα. Εμείς παραλάβαμε τρεις χειρότερα από αυτά που λέτε. Ποτέ δεν ήταν αυτάρκης η ΚΕΔΗΤ. Μπορούμε κάλλιστα να δούμε ποιο είναι το πραγματικό άνοιγμα και να συντάξουμε με την Αποκεντρωμένη έναν προϋπολογισμό για να λειτουργήσει η Επιχείρηση.

Ο Νίκος Τσιάμουλος είπε ΄τοι καλώς έγινε ενημέρωση έστω και καθυστερημένα. Η ΚΕΔΗΤ είναι μια αμαρτωλή ιστορία. Καλό είναι οι προτάσεις που έχετε ας συζητηθούν σε επίπεδο επικεφαλής παρατάξεων, διότι κι εμείς έχουμε κάποιες σκέψεις. Να δούμε πακέτο και το Βοσυνιώτειο και παράλληλα και με τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Ο Δημήτρης Βόσνος είπε πως οτιδήποτε σε επίπεδο ενημέρωσης, δεν κάνει κακό. Ακουμπάμε ένα πολύ σοβαρό θέμα που έχει πολλές πλευρές. Από τη λειτουργία αυτοδιοικητικών αιρετών, θέματα ηθικής, θέματα ευθυνών διοίκησης. Δεν είναι της παρούσης. Συμφωνώ με την πρόταση του κ. Τσιαμούλου για συνάντηση επικεφαλής. Είναι μια σκιά για τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου, μια σκιά για όλους μας, μια σκιά για την Τρίπολη, που δεν μας τιμά.

Το θέμα πρέπει να έρθει στο δημοτικό συμβούλιο, όμως με εισήγηση του Δημάρχου ή του αρμόδιου Αντιδημάρχου. Να μας εξηγηθεί γιατί δεν υπάρχει πόρισμα, εφόσον δεν υπάρχει. Είναι ένα θέμα που θα λυθεί εδώ στο δημοτικό συμβούλιο και δεν είναι θέμα κλειστών γραφείων και επικεφαλής παρατάξεων είπε ο Βαγγέλης Γούργαρης,

Τέλος, αυτό που αναφέρθηκε είναι ότι πολύ σύντομα, ίσως την επόμενη Δευτέρα, το θέμα θα έρθει στο δημοτικό συμβούλιο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...