Νέα επίθεση του Φιλοζωικού Συλλόγου Τρίπολης στους κυνηγούς: «Το κυνήγι είναι απλώς ένα ανήθικο χόμπι»

Με αφορμή την είδηση του zoosos.gr, ότι πνίγηκαν μέσα σε κλουβί εκατοντάδες φασιανοί που εξέτρεφε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Λήμνου, ο Φιλοζωικός Σύλλογος Τρίπολης προχώρησε σε μια ανακοίνωση, μέσα από την σελίδα του, με επίθεση κατά των κυνηγών...
Γράφει: "ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΦΑΡΑ ΑΠ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
Κακοποίηση των ζώων είναι ο βασανισμός, και η κακομεταχείριση οποιουδήποτε είδους ζώου, όπως επίσης και οποιαδήποτε πράξη βίας κατ΄ αυτού, όπως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, η σύνθλιψη, ο αποκεφαλισμός, ο ακρωτηριασμός, η αιχμαλωσία κ.ά.
Η προσπάθεια να εμφανιστούν κυνηγοί και κυνήγι ως «διαχειριστές» της φύσης αποτελεί προσπάθεια να κρυφτεί η κακοποίηση ως συμπεριφορά σε ζώα και φύση «το κυνήγι είναι απλώς ένα ανήθικο χόμπι»."
5 σχόλια
-
Οι κυνηγοί θεωρούν το κυνήγι “άθλημα”. Στις σύγχρονες μέρες, το νόμιμο κυνήγι χαρακτηρίζεται κυρίως από λαθροθηρία.
Οι κυνηγοί δε στειρώνουν τους σκύλους τους
Πολλοί κυνηγοί δε βάζουν ηλεκτρονική σήμανση
Πολλοί κυνηγοί εγκαταλείπουν τα κυνηγόσκυλά τους όταν δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες τους, τραυματιστούν, αρρωστήσουν, γεράσουν, ή τα σκοτώνουν (με όπλο ή απαγχονισμό)
Πολλοί κυνηγοί χρησιμοποιούν φόλες για να απαλλαγούν από κυνηγόσκυλα ανταγωνιστών ή από άγρια πανίδα που θεωρούν ανταγωνιστική (κείμενα από αρχεία ΠΦΟ) -
Αντε ρε κουραδες τριπολιτσιωτες ρουφιάνοι. Ο τόπος γεμάτος αδέσποτα και έχετε και φιλοζωικη...
-
Και αν στη θέση των φασιανών ήταν πρόβατα η γελαδια θα κάναν την ίδια αισχρή ανάρτηση????? Η απλά επειδή έχει να κάνει με κυνηγετικό σύλλογο και γενικότερα επειδή έχει να κάνει με κυνηγούς?????? Αν αυτή η φάρμα φασιανών ήταν μια φάρμα με φασιανούς που εκτρέφονται για εμπόριο όπως τα κοτόπουλα θα λέγατε τα ίδια????? Οι συνθήκες όπου στοιβάζονται τα κοτόπουλα με ειδικές λάμπες όπου έχουν φως 24/7 για να μη σταματά να γεννάνε αυγά ποτέ δε σας πειράζει ε?? Αυτό δεν είναι βασανισμός του ζώου ε??? Είστε πολύ υποκριτές στο δική σας φάρα. Φιλικά από κυνηγό που σκέφτεται.
-
και το αρνάκι, το κατσικάκι, το κοτόπουλο, το μοσχαράκι, το χοιρινό, όλα σφάζονται και τρώγονται. Μόνο στα είδη κυνηγιού δείχνετε την "ευαισθησία" σας εσείς οι δήθεν φιλόζωοι;
-
δεν θα την έλεγα επίθεση ,απλώς δίνει την σωστή διάσταση του θέματος ,πρόκειται για βία,χωρίς δικαιολογία