Menu
RSS
Κυριακή, 26/10/2025
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τέσσερις ολόκληρες ώρες εξαντλητικής συζήτησης για να αποφασίσουν για το ρέμα στην περιοχή «Μπέλμπερη»

Τέσσερις ολόκληρες ώρες εξαντλητικής συζήτησης για να αποφασίσουν για το ρέμα στην περιοχή «Μπέλμπερη»

Κάτοικοι από την περιοχή «Μπέλμπερη» Μαντινείας βρέθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για το θέμα «Γνωμοδότηση σχετικά με τον καθορισμό οριογραμμών ρέματος μήκους 270,00 μ., παραπλεύρως της ιδιοκτησίας Βιονεργειακή Α.Ε.».

Η συζήτηση αφορούσε την απόφαση που έπρεπε να λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο για τη μελέτη η οποία συντάχθηκε από τον «Χωροβάτης Α.Ε.» και ελέχθηκε από Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας, προκειμένου η υπόθεση μετά να προωθηθεί στην Δ/νση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Πελοποννήσου προς έγκριση.

Εν τέλει, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε –μετά από τέσσερις ώρες εξαντλητικής συζήτησης - να συγκροτηθεί μια τριμερής επιτροπή αποτελούμενη από τους μηχανικούς και τους τεχνικούς συμβούλους του Δήμου, της Βιονεργειακής και των κάτοικων να γίνει μία μελέτη και να διαπιστωθεί αν μπορεί να υπάρξει μία λύση που δεν θα δημιουργεί προβλήματα στην περιοχή (.

Επιπλέον, να γίνει αίτημα προς την περιφέρεια να περιμένει τη γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίπολης και να μην προχωρήσει στην οριοθέτηση του ρέματος (διαφώνησε μόνο ο Νικολάου).

Τέλος, απορρίφθηκε η πρόταση για μελέτη για τη συνολική αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής.

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...