Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Λαμπρή υποδοχή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Κηρύκου στο Μερκοβούνι (εικόνες)

Λαμπρή υποδοχή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Κηρύκου στο Μερκοβούνι (εικόνες)

Με λαμπρότητα το Μερκοβούνι Τρίπολης υποδέχθηκε σήμερα το απόγευμα, Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019, τμήμα Ιερού Λειψάνου του Αγίου Κηρύκου, εκ της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Βαρσών Αρκαδίας.

Το Ιερό Λείψανο υποδέχθηκαν ο  Θεοφιλ. Επίσκοπος Τεγέας κ. Θεόκλητος και πλειάδα κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως. Το Ιερό Θησαύρισμα εκόμισε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιουστίνος Τσαγκούρης.

Το Λείψανο με λιτανευτική πομπή έφτασε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Μερκοβουνίου, όπου κι εναποτέθηκε για τριήμερο προσκύνημα.

Ακολούθως, τελέσθηκε Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλ. Επισκόπου Τεγέας κ. Θεοκλήτου.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιουστίνος Τσαγκούρης, ο οποίος αναφέρθηκε στον όρο Αγιότητα και τον βίο των Αγίων Ελευθερίου και Κηρύκου. Επίσης, κάλεσε το πολυπληθές εκκλησίασμα να εορτάσει τα Χριστούγεννα με καθαρότητα ψυχής και ομολογία πίστεως, όπως έπραξαν και οι προαναφερθέντες Άγιοι. 

Προ της απολύσεως, ο Επίσκοπος Τεγέας, ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του προς όλους, ευχήθηκε καλά Χριστούγεννα και ευχαρίστησε τον Εφημέριο του Ναού Πανοσιολ. Αρχιμ. Γερμανό Μίχο και το Βυζαντινό Χορό του Ιερού Ναού Αγίου Τρύφωνος Τρίπολης, για την συμβολή τους στην Ιερά Πανήγυρη.  

Το Ιερό Λείψανο θα παραμείνει για προσκύνημα στον ως άνω πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό έως και το απόγευμα της Δευτέρας 16 Δεκεμβρίου 2019, από όπου και θα αποχωρήσει για την Ιερά Μονή των Βαρσών, στην οποία και φυλάσσεται.

https://arxon.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...