Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αντιδήμαρχος Λαγός: "Πάνω από 700 αδέσποτα στον Δήμο Τρίπολης"! - Το πλάνο με τις στειρώσεις για να περιοριστεί ο πληθυσμός τους (vd)

Αντιδήμαρχος Λαγός: "Πάνω από 700 αδέσποτα στον Δήμο Τρίπολης"! - Το πλάνο με τις στειρώσεις για να περιοριστεί ο πληθυσμός τους (vd)

Ένα από τα πιο δύσκολα ζητήματα που κλήθηκε να διαχειριστεί, από την πρώτη ημέρα, η νέα δημοτική αρχή της Τρίπολης, είναι τα αδέσποτα.

Ένα θέμα πολύπλοκο που ανέλαβε να «τρέξει» ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας, Γιώργος Λαγός, πάντοτε με τη σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου της Τρίπολης, Κώστα Τζιούμη.

Μία από τις πρώτες κινήσεις που έγιναν αφορούσαν πρώτον την εξομάλυνση των σχέσεων ανάμεσα στον δήμο και τη φιλοζωική και δεύτερον τη συμφωνία με μία κερδοσκοπική εταιρεία η οποία θα αναλαμβάνει δωρεάν τον εμβολιασμό, τη στείρωση και το τσιπάρισμα αδέσποτων ζώων.

Παρά το γεγονός ότι σηκώθηκε πολλή σκόνη και έγινε και γίνεται ατελείωτη συζήτηση γύρω από το θέμα αυτό, το αποτέλεσμα είναι να προχωρήσει η στείρωση 164 αδέσποτων ζώων και ο δήμος να εξοικονομήσει σχεδόν 60.000 ευρώ. Ένα ποσό πολύ μεγάλο που σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να έχει βγει από το ταμείο του δήμου.

Αυτό πιστώνεται στα θετικά της πρωτοβουλίας Λαγού και της δημοτικής αρχής.

Όμως, αρκούν αυτές οι κινήσεις;

Προφανώς, όχι. Ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Λαγός σε συνέντευξη του στη δημοτική ραδιοφωνία, είπε ότι στο σύνολο του Δήμου Τρίπολης, υπάρχουν πάνω από 700 αδέσποτα και με τη δράση που έγινε στειρώθηκαν τα 164.

Στόχος είναι, με τα διαθέσιμα χρήματα και εφόσον ψηφιστεί ο προϋπολογισμός, να προχωρήσουν στεριώσεις για άλλα 300-350 αδέσποτα ζώα μέσα στο 2020.

Μέσα από τις στεριώσεις, απώτερος στόχος είναι να περιοριστεί ο πληθυσμός των αδέσποτων ζώων, κάτι που υπογραμμίζουν και οι φιλοζωικές οργανώσεις.

Τα σχετικά βίντεο, δείτε ΕΔΩ!

2 σχόλια

  • ΑΝΩΝΥΜΟΣ
    ΑΝΩΝΥΜΟΣ Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020 14:39 Σύνδεσμος σχολίου

    ΕΣΥ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΤΙ ΤΕΤΕΙΟ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΈΒΕΣΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020 14:30 Σύνδεσμος σχολίου

    Ρε Λαγε έλεος.... Ο Κώστας έχει βάλει τις προτεραιότητες του δήμου! Εσυ εκτελείς! Έλεος! Άφησε το καλάμι σου! Οι πρωτοβουλίες ανήκουν στον Κώστα! Όλα να τα πιστωθείς εσυ θες; Έλεος! Έλεος!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...