Menu
RSS
Πέμπτη, 18/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Λαοθάλασσα στην κοπή πίτας του Υφυπουργού Εξωτερικών, Κώστα Βλάση, στην Τρίπολη! (live video)

Λαοθάλασσα στην κοπή πίτας του Υφυπουργού Εξωτερικών, Κώστα Βλάση, στην Τρίπολη! (live video)

Στο κατάμεστο από κόσμο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης έγινε η κοπή της πίτας του πολιτικού γραφείου του Υφυπουργού Εξωτερικών και βουλευτή Αρκαδίας της ΝΔ, Κώστα Βλάση.

Τον κ. Βλάση προλόγισε ο Αρκάς πρώην Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Αβραμόπουλος είπε: «Δεν περίμενα τέτοια λαοθάλασσα, Κώστα. Ο κόσμος σε αγαπάει και ξέρε το γιατί. Είναι ξεχωριστή η χαρά μου να είμαι εγώ, διότι μετά από πέντε χρόνια απουσίας εκτός Ελλάδας είναι η πρώτη επαφή μου με την ελληνική κοινωνία, μέσα από ισχυρούς δεσμούς που έχω με την Αρκαδία. Λίγοι ξέρετε ότι έχω περάσει από το 2ο δημοτικό σχολείο Τρίπολης και είμαι δεμένα συναισθηματικά.

Μία φορά το μήνα ερχόμουν και περνούσα μια βραδιά στο Ελληνικό. Μας επαναφέρει στο ανθρώπινο μέτρο η Αρκαδία. Διότι αυτό το μήνυμα διαχρονικά.

Ήρθαμε να τιμήσουμε μια σπουδαία προσωπικότητα, μια ανερχόμενη δύναμη, τον δικός μας άνθρωπο και καλό μου φίλο, Κώστα Βλάση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης του ανέθεσε μια πολύ σημαντική αποστολή, είναι ο συνδετικός κρίκος του οικουμενικού ελληνισμού με τη μητέρα Πατρίδα. Δεν είναι απλά ένας πολιτικός, είναι αναγνωρισμένος επιστήμονας με καταξίωση στον επαγγελματικό του χώρο, περιποιεί μεγάλη τιμή για την αγαπημένη μας Αρκαδία, ότι ο βουλευτής της είναι ο Κώστας Βλάσης.

Πρέπει να ξέρουν οι Αρκάδες πως όπου κι αν είσαι, η καρδιά σου θα χτυπά στον ρυθμό της αγαπημένης μας Αρκαδίας.»

Στη συνέχεια, ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος είπε ότι ο κ. Βλάσης είναι σάρκα από τη σάρκα, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Τρίπολη και τον γνωρίζουμε από μικρό παιδί. Είχα τη χαρά να ήμουν συμμαθητής με τον πατέρα του, τον κ. Γιώργο Βλάση, γνωρίζω την οικογένεια του και καμαρώνω για την εξέλιξη του αγαπητού Κώστα Βλάση.

Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι ανάμεσα στους δύο μεγάλους άνδρες της Αρκαδίας, τον κ. Αβραμόπουλο και τον κ. Βλάση.

Ο κ. Βλάσης συσπειρώνει και αδελφώνει όλη την Ελλάδα, από τη στιγμή που ανέλαβε αυτό το πόστο. Αυτό ανέλαβε, να ενώνει τους αδελφούς τους αποδήμους με εμάς.

Η μεγαλύτερη πόλη της Αρκαδίας είναι το Σικάγο, διότι στους 300.000 Έλληνες οι 100.000 είναι Αρκάδες!

Η ελπίς της Αρκαδίας είναι ο κ. Βλάσης, είναι το μέλλον του τόπου μας, για αυτό πρέπει να τον στηρίζουμε και να τον αγαπάμε.

εύχομαι να ανέρχεται ο κ. Βλάσης με δύο χαρακτηριστικά γνωρίσματα, το πρώτο να φοβάται τον Θεό και να εντρέπεται τον λαό.»

Κατόπιν, μίλησε ο Κώστας Βλάσης ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους στην εκδήλωση αι ευχήθηκε υγεία για τη νέα χρόνιά.

«Ακράδαντα πιστεύω, ότι η σχέση που έχουμε αναπτύξει, είναι σχέση ειλικρίνειας και αλληλοσεβασμού. Μια σχέση αμφίδρομη και σταθερή.

Σαν χθες έκλεισα πέντε χρόνια βουλευτής και σας ευχαριστώ πολύ.

Σήμερα έμαθα ότι ο Σεβασμιώτατος κ. Αλέξανδρος κλείνει 25 χρόνια στη Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας.

Η θέση που μου εμπιστεύθηκε ο Πρωθυπουργός αποτελεί για μένα ύψιστη τιμή και ευθύνη. Πρώτο μου μέλημα είναι ενώσω τους απανταχού Έλληνες. Διότι οι Έλληνες της διασποράς αποτελούν ένα ανεκτίμητο κεφάλαιο για την Πατρίδα.

Εμείς οι Αρκάδες ξέρουμε καλά τι θα πει ξενιτιά.

Οφείλουμε να είμαστε μονιασμένοι, με πρώτο προτεραιότητα την Πατρίδα μας.

Λόγω των πολλών ταξιδιών που θα κάνω σε ολόκληρο τον κόσμο, είναι δεδομένο ότι οι μέρες της φυσικής μου παρουσίας στον τόπο μου, θα περιοριστούν.

Για μένα η Αρκαδία δεν είναι απλώς η εκλογική μου περιφέρεια, είναι το σπίτι μου.

Το μυαλό και η καρδιά μου θα είναι πάντα στραμμένα στον τόπο μας και ποτέ δεν θα αμελήσω τη σχέση μου μαζί σας. Πάντα θα είμαι ένας από εσάς.

Για το μεταναστευτικό ετοιμάζουμε κλειστά αναχωρησιακά κέντρα, όπου θα μπαίνει εκεί ένας παράνομος μετανάστης, ενώ θα προχωρήσουμε ε και σε 800 προσλήψεις συνοριοφυλάκων, φτιάχνουμε πάλι το τείχος στον Έβρο.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα δείχνουμε την κοινωνική ευαισθησία στους πραγματικούς πρόσφυγες και σε όσους έχουν ανάγκη.

Ειδικά για τη Μεγαλόπολη, θα κάνουμε τα πάντα όχι μόνο για την ομαλή μετάβαση στη μεταλιγντική περίοδο, αλλά για να αποτέλεσει βασικό πυλώνα στην αναπτυξιακή πορεία όλης της Αρκαδίας και να γίνει κέντρο καινοτομίας. Η επόμενη μέρα για τη Μεγαλόπολη οφείλουν να αποτελέσουν μέρος ενός συνολικού αναπτυξιακού σχεδίου. Κανένας εργαζόμενος της ΔΕΗ δεν πρόκειται να χάσει τη δουλειά του, το λέω και το τονίζω.

Θα μεριμνήσουμε για τη στήριξη της Γορτυνίας, της Κυνουρίας και της Τρίπολης, μέσα από τη συνεργασία και με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους φορείς. Χρειάζεται σκληρή δουλειά με συνέπεια και αφοσίωση όμως για να αφήσουμε οριστικά πίσω μας την κρίση.»


5 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2020 16:44 Σύνδεσμος σχολίου

    ΡΙΓΗ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΨΗΛΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ! ΚΑΙ.......ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΣΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ . ΜΠΡΑΒΟ . ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΒΓΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ....ΞΟΔΕΥΟΥΜΕ ΑΣΥΣΤΟΛΑ , ΚΑΙ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΟΥΜΕ . Α! ΡΕ ! ΚΑΜΙΤΣΙΚΙ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ .....ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ !

  • 6
    6 Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2020 13:50 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο επιτροπος να μας πει τη εχει προσφερει στην αρκαδια!!!!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2020 13:17 Σύνδεσμος σχολίου

    Παππα κατεβα απο το καλαμι..Αρα θα γνωριζεις και τι εστι ο κυρ Γιωργος?

  • Η
    Η Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2020 12:29 Σύνδεσμος σχολίου

    ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ;;;;

    ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ.....ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΗ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ:

  • Γ
    Γ Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2020 12:23 Σύνδεσμος σχολίου

    ΘΑ ΛΥΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΑΥΤΟΙ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...