Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μνημείο της προσφυγιάς στην Πλατεία Φιλικών της Τρίπολης!

Μνημείο της προσφυγιάς στην Πλατεία Φιλικών της Τρίπολης!

Την παραχώρηση χώρου 16 μ2 στην Πλατεία Φιλικών, προκειμένου να γίνει η ανέγερση του μνημείου του προσφυγικού ελληνισμού, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση του Δήμου αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης.

Για το ίδιο θέμα, η Δημοτική Κοινότητα με ομόφωνη απόφασή της γνωμοδοτεί θετικά και συμφωνεί με την παραχώρηση.

Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Εξωραιστικού Συλλόγου Περιοχής Φιλικών «Η Πανπροσφυγική Ένωση» κ. Νικόλαος Τσιαμούλος, είπε:

Όπως γνωρίζετε, ο Σύλλογός μας έχει μακρά ιστορία στην πόλη της Τρίπολης.

Εμείς, οι πρόσφυγες του ελληνισμού, ουδέποτε λησμονούμε τις κοιτίδες των προγόνων, φροντίζοντας να συντηρούμε ζωντανές τις μνήμες και τα βιώματα των πάππων και γεννητόρων μας.

Η παρούσα στιγμή είναι αναμφίβολα δύσκολη για την πατρίδα μας. Η οικονομική δυσπραγία έχει δημιουργήσει ένα ομιχλώδες τοπίο, μέσα στο οποίο όλοι αναζητούμε ένα κάποιο φως, μια διέξοδο. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, θεωρούμε πως είναι επιτακτική ανάγκη η ανέγερση ενός μνημείου της προσφυγιάς στην φιλόξενη Τρίπολη. Θα αποτελέσει αναμφίβολα έναν φάρο μνήμης, προς τον οποίο θα μπορούμε να στραφούμε για να αντλήσουμε δύναμη και διδαχές.

Ο πόθος μας για την ανέγερση ενός μνημείου του προσφυγικού ελληνισμού στην Τρίπολη είναι παλιός. Η κοινότητα των προσφύγων, ως γνωστόν, είχε και έχει σημαντική συμμετοχή στην κοινωνική-οικονομική ζωή της πόλης. Το μνημείο θα είναι υψηλής καλλιτεχνικής, αισθητικής και πνευματικής αξίας. Στόχος μας είναι να αποτελέσει σημείο αναφοράς και τιμής σε όλη την Ελλάδα, αντάξιο της τεράστιας ιστορίας του ελληνισμού.

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίπολης,

Με την παρούσα επιστολή, ζητούμε από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τρίπολης να μας παραχωρήσει χώρο 16 μ2 στην Πλατεία Φιλικών στο σημείο που υποδεικνύεται στο συνημμένο τοπογραφικό διάγραμμα, προκειμένου να γίνει η ανέγερση του μνημείου του προσφυγικού ελληνισμού , χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση του Δήμου.

Τέλος, θα ήθελα δημοσίως να ευχαριστήσω προσωπικά , εκπροσωπώντας το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης αλλά και την Πανπροσφυγική Ένωση(Σύλλογο Φιλικών) ως Πρόεδρος της, τον Αξιότιμο Κύριο Καραγιάννη Γεώργιο για την ευγενική του χορηγία να χρηματοδοτήσει εξ” ολοκλήρου την κατασκευή του παραπάνω μνημείου καθώς και την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την ημέρα των εγκαινίων.

Επιθυμούμε να σας εκφράσουμε εκ των προτέρων την ευγνωμοσύνη μας για την συμμετοχή σας στην κοινή, ευγενή και δίκαιη προσπάθεια.»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...