Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Χρωστούμενα από το … 2012 περιμένουν οι συμβασιούχοι πυροσβέστες στην Αρκαδία!

Χρωστούμενα από το … 2012 περιμένουν οι συμβασιούχοι πυροσβέστες στην Αρκαδία!

«Χρόνο με το χρόνο τα εργασιακά προβλήματα που αφορούν  τους συμβασιούχους και 5ετης πυροσβέστες τους  ήρωες του καλοκαιριού όπως τους ονόμαζαν, διογκώνονται χωρίς κανείς από την κυβέρνηση  να κάνει μια  προσπάθεια να δώσει μια λύση» λέει το σωματείο πυροσβεστών Αργολίδας και Αρκαδίας και προσθέτει: «Σε οικονομική εξαθλίωση και σε μια πολυετή ομηρία βρίσκονται 1500 συμβασιούχοι πυροσβέστες μαζί και οι οικογένειες τους καθώς δεν έχει πραγματοποιηθεί για φέτος ακόμη η πρόσληψη τους στο Πυροσβεστικό Σώμα, και δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για το πότε θα γίνει .

    Επί σειρά ετών προσλαμβάνετε αυτό το έμπειρο προσωπικό από το Π.Σ για να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά με συμβάσεις που αρχικά ήταν με Π.Δ 8μηνες, και πέρσι και φέτος «καταφέρνουν» να μας προσλάβουν μόνο για 4 μήνες. Δεκάδες καλοκαίρια την βγάζουμε στα πύρινα μέτωπα χωρίς ούτε μία φόρα να νιώσουμε την έννοια  «διακοπές» με την οικογένεια μας,  και  από τους κυβερνώντες  εισπράττουμε την μέγιστη  αδιαφορία και τον εμπαιγμό.

    Πλέον με 4 μήνες εργασίας το χρόνο  δεν  μπορούμε να επιβιώσουμε και να ζήσουμε τις οικογένειες μας,  και από φέτος δεν θα μπορούμε να μπούμε ούτε στο ταμείο ανεργίας.

    Οι αρμόδιοι δεν σκέφτηκαν να έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες πρόσληψης μας πριν ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδο με συνέπεια να έχουμε φτάσει ένα μήνα μετά την έναρξη της αντιπυρικής και το Π.Σ να στερείτε την βοήθεια μας, και κανείς δεν ξέρει πότε θα μας προσλάβουν .

    Άλλοι  4000 Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης, που σημαίνει σχεδόν το 50% της δύναμης των εργαζομένων στο Π.Σ δεν μπορούν να εργαστούν αργίες, νυχτερινά, υπερωρίες αλλά και να μετακινηθούν εκτός έδρας λόγο ελλείψεις οικονομικών πιστώσεων. Και όλα αυτά ενώ τα πύρινα μέτωπα βρίσκονται κάθε μέρα σε εξέλιξη.

    Με μισθούς των 600 ευρώ,  5ετης και συμβασιούχοι πυροσβέστες πέρσι αρχές του καλοκαιριού παίρναμε ένα επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας  (120 ευρώ το μήνα) το οποίο δικαιούμασταν, όμως μετά από 4 μήνες μας το έκοψαν και μας το πήραν μάλιστα και αναδρομικά πίσω.

   Εδώ και 5 χρόνια οι συμβασιούχοι έχουμε να χορηγηθούμε φόρμες εργασίας, ενώ οι 5ετης δουλεύουν με μία φόρμα εδώ και 2 χρόνια.

Δεδουλευμένα εκτός έδρας του 2012 μας τα χρωστούν ακόμη.

  Παρόλα αυτά εμείς για την προστασία των πολιτών και του φυσικού πλούτου της χώρας ΟΤΑΝ μας ζητηθεί, ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΛΑΒΟΥΝ  είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε τα μέγιστα  στη μάχη με τις πυρκαγιές και όχι μόνο.

  Παρότι το μέγιστο φιλότιμο μας το έχουμε πληρώσει με ανθρώπινες ζωές.

Για το Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Σοφός Γεώργιος

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Σεραφείμ  Θεόδωρος»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...