Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δράσεις για την ανάδειξη των Λαγκαδίων Γορτυνίας σε «εμβληματικό τόπο» για την τέχνη της Πέτρας!

Δράσεις για την ανάδειξη των Λαγκαδίων Γορτυνίας  σε «εμβληματικό τόπο» για την τέχνη της Πέτρας!

 Την έγκριση υπογραφής της Προγραμματικής Συμφωνίας της Σχολής Αρχιτεκτόνων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με το Δήμο Γορτυνίας αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Γορτυνίας και εξουσιοδότησε το Δήμαρχο Γορτυνίας για την υπογραφή της.

Η σύμβαση θα αφορά τη διερεύνηση θεωρητικού πλαισίου αρχών και μεθοδολογίας δράσεων για την αξιοποίηση του πολιτισμικού δυναμικού του οικισμού των Λαγκαδίων Γορτυνίας, ως εμβληματικού τόπου για την τέχνη της Πέτρας με εμβέλεια όχι μόνο στην Πελοπόννησο αλλά και στον ευρύτερο Βαλκανικό χώρο.

Στα πλαίσια της προγραμματικής αυτής συμφωνίας, θα πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές επισκέψεις των σπουδαστών στην περιοχή, στα πλαίσια προπτυχιακών και μεταπτυχιακών μαθημάτων, εργαστήρια (workshops), ημερίδες κλπ. Επιπλέον, θα διατυπωθούν προτάσεις συγκεκριμένων δράσεων, όπως:

 Κατάρτιση πρότασης για ένταξη των Λαγκαδίων στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα EUROPA NOSTRA – OUR PLACES/ENTOPIA, που αφορά στην συνολική ποιότητα ζωής σε πρότυπους παραδοσιακούς οικισμούς με πιστοποίηση από το Ευρωπαϊκό συμβούλιο ( blue banner award). http://www.europanostra.org/

 Ένταξη των Λαγκαδίων στο θεματικό ευρωπαϊκό δίκτυο για την τέχνη της πέτρας. http://www.masonrysociety.org/ , http://www.masonry.org.uk/

 Ένταξη στο διευρωπαϊκό δίκτυο εκπαιδευτικών εργαστηρίων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης τεχνιτών και καλλιτεχνών της πέτρας. www.9imc.civil.uminho.pt

 Ερευνητικά προγράμματα με αντικείμενο τη συγκρότηση του κατάλληλου πλαισίου αρχών και μεθοδολογίας δράσεων για την προστασία και ανάδειξη της ιστορικής, αρχιτεκτονικής και πολιτιστικής φυσιογνωμίας των οικισμών της Γορτυνίας και τη διατύπωση συγκεκριμένων προτάσεων για τη βιώσιμη ανάπτυξή τους.

Επίσης, εγκρίθηκε η εγγραφή πίστωσης 15.000,00 € με αναμόρφωση του ισχύοντος προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2013 του Δήμου Γορτυνίας, για την αντιμετώπιση δαπανών που θα προκύψουν για την υλοποίηση της Προγραμματικής Συμφωνίας με τη Σχολή Αρχιτεκτόνων του Ε.Μ.Π. και την προετοιμασία της πρότασης ένταξης στο πρόγραμμα EUROPA NOSTRA – OUR PLACES/ENTOPIA.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...