Menu
RSS
Δευτέρα, 27/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κλείνουν την υπηρεσία του ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ) στην Τρίπολη – Κινδυνεύουν με απόλυση οι υπάλληλοι;

Κλείνουν την υπηρεσία του ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ) στην Τρίπολη – Κινδυνεύουν με απόλυση οι υπάλληλοι;

Ο σχεδιασμός να κλείσει η περιφερειακή διεύθυνση του ΟΑΕΕ Πελοποννήσου που έχει έδρα την Τρίπολη και να μεταφερθεί στην Πάτρα, συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι δρομολογούνται εξελίξεις να κλείσει την περιφερειακή διεύθυνση Πελοποννήσου, αγνοώντας την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων και συνταξιούχων. Είναι μία υπηρεσία που εξυπηρετεί πολύ κόσμο.

Ο Δήμαρχος είπε ότι αν χρειαστεί, θα παρέμβει ο Δήμος και να δώσει βοήθεια.

Ο Δημήτρης Παυλής είπε ότι τελευταία πολλές υπηρεσίες κλείνουν και φαίνεται ότι θα φύγει και η διεύθυνση του ΟΑΕΕ.

Ο Κώστας Τζιούμης είπε ότι πρέπει να τονιστεί η εξυπηρέτηση του κόσμου, έχουν αποψιλώσει την πόλη και τις πάνε στην Πάτρα. Δεν είναι όλα αριθμοί. Υπάρχει ο κόσμος και πρέπει να εξυπηρετείται. Η αντίδραση πρέπει να είναι λίγο σκληρή.

Εκ μέρους της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Αρκαδίας (ΟΕΒΑ), ο Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος είπε ότι «έχουμε κάνει πολλές παρεμβάσεις, αλλά ο ΟΑΕΕ περί άλλων τύρβαζε. Ο ΟΑΕΕ έχει ένα τεράστιο έλλειμμα. Δεν μπορείς να πεις ότι δεν μας ενδιαφέρει η οικονομία. Είναι ένα θέμα για το οποίο πρέπει να κάνουμε προτάσεις. Έχουν νοικιάσει το υπόγειο για το αρχείο. Το αρχείο δεν μπορεί να φυλάσσεται σε υπόγειο, διότι αν γίνει μια πλημμύρα, θα χαθεί το αρχείο».

Ο Αντιδήμαρχος Σάββας Σαββάκης είπε ότι τα τελευταία χρόνια γίνεται μία συστηματική Άλωση από υπηρεσίες, τέρμα η Άλωση. Λόγω της κατάργησης των περιφερειακών διευθύνσεων, θέλουν να σχολάσουν προσωπικό.

Από πολλές πλευρές, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, τονίστηκε ότι το κλείσιμο μίας υπηρεσίας, μπορεί να σημάνει και απολύσεις προσωπικού, στοιχείο το οποίο κάνει ακόμα πιο σοβαρό αυτό το ζήτημα, αφού υπάρχουν εργαζόμενοι οι οποίο ενδεχομένως κιντυνεύσουν να χάσουν την εργασία τους…

Σε πρώτη φάση αποφασίστηκε να σταλεί επιστολή προς τον Υπουργό Εργασίας από την πλευρά του Δημοτικού Συμβουλίου, με την οποία θα τεκμηριώνεται με επιχειρήματα για ποιο λόγο δεν πρέπει να κλείσει η Περιφερειακή Διεύθυνση.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...