Menu
RSS
Κυριακή, 19/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Όλο και περισσότεροι νέοι σκέφτονται να εγκαταλείψουν την Αθήνα και να γυρίσουν στα χωριά της Αρκαδίας!

Όλο και περισσότεροι νέοι σκέφτονται να εγκαταλείψουν την Αθήνα και να γυρίσουν στα χωριά της Αρκαδίας!

Η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας λόγω της οικονομικής κρίσης έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο πολλούς ανθρώπους και ειδικά τους νέους! Πολλοί έφυγαν παιδιά από τα χωριά τους για να αναζητήσουν μια καλύτερη τύχη στην Αθήνα, η οποία τότε ήταν σαν τη . γη της απαγγελίας. Δούλεψαν για κάποια χρόνια αλλά πλέον η κατάσταση στην Αθήνα είναι απελπιστική και ανυπόφορη, κατά γενική ομολογία.

Η πόλη αυτή τους απωθεί, λόγω της ανεργίας, της φτώχιας και της κοινωνικής αναταραχής με αποτέλεσμα να τους οδηγεί να σκεφτούν τη ζωή τους στο χωριό απ' όπου την ξεκίνησαν. Την ίδια ώρα όμως τους 'δεσμεύει' λόγω της ζωής που αρκετοί έχουν εκεί. Για ένα νέο άνθρωπο το δίλλημα είναι μεγάλο και αυτό μαρτυρά μήνυμα που μάς έστειλε ένας 30χρονος αναγνώστης μας από την Κοντοβάζαινα Γορτυνίας.

''Καιρό τώρα με βασανίζει η ιδέα να πάω πίσω στο χωριό όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα...Κάθε Σαββατοκύριακο που πάω εκεί, κλείνομαι στον εαυτό μου, εκεί σε ένα παγκάκι λίγο πιο έξω από το χωριό σκέφτομαι πως θα ήταν η ζωή μου εδώ... μοναξιά αλλά και ηρεμία... ήρεμη ζωή; Εγώ στην Αθήνα μόνο ήρεμη ζωή δεν έκανα... φίλους; θα τα αφήσω όλα για να πάω στα πόσα μέτρα υψόμετρο για την υπόλοιπη ζωή μου; οι διαφορές πολλές... θέλω να γυρίσω να μεγαλώσουν τα παιδιά μου, αν υπάρξουν, στο χωριό και όχι στην Αθήνα... η Αθήνα; ένα χάος! στη δουλειά; ο καπιταλισμός σε όλο του το μεγαλείο, τα νεύρα μου έχουν γίνει κρόσσια... στο χωριό δεν ξέρω με τι θα ασχοληθώ... το ψάχνω μέρα νύχτα...''.

Β.Π.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...