Menu
RSS
Κυριακή, 19/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μουσική συναυλία στην «Πετρινού» προγραμματίζουν οι Φιλαρμονικές της Τρίπολης και Καλαμάτας (vd)!

Μουσική συναυλία στην «Πετρινού» προγραμματίζουν οι Φιλαρμονικές της Τρίπολης και Καλαμάτας (vd)!

Για τέταρτη συνεχή χρονιά (από το 2009) η Φιλαρμονική του Δήμου Τρίπολης προσέφερε δωρεάν μαθήματα μουσικής σε 150 μαθητές!

Ήδη κάποια από τα παιδιά που έχουν ξεκινήσει μαθήματα τις προηγούμενες χρονιές συμμετέχουν και στις υπηρεσίες της Φιλαρμονικής και το ενδιαφέρον είναι αρκετά μεγάλο, αρκεί μόνο να πούμε ότι φέτος δε μπόρεσαν να παρακολουθήσουν 50 επιπλέον παιδιά, τα οποία είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τα μαθήματα.

Αυτό βέβαια έγινε λόγω της μικρής χωρητικότητας που έχει το κτήριο του Μαντζούνειου όπου φιλοξενείται η Φιλαρμονική. Σκεφτείτε μόνο ότι σε μια αίθουσα σαν αυτή που βλέπετε στις φωτογραφίες χρησιμοποιείται από πολλά παιδιά και μάλιστα με διαφορετικά όργανα.
Τα μαθήματα σταματούν το καλοκαίρι αλλά η σχολή είναι ανοιχτή για όποιον θελήσει να κάνει τις πρόβες του και να εξασκηθεί. 
Στις 22 Ιουνίου με αφορμή την Πανευρωπαϊκή ημέρα μουσικής η Φιλαρμονική του Δήμου Τρίπολης θα πραγματοποιήσει συναυλία μαζί με την Φιλαρμονική του Δήμου Καλαμάτας στην πλατεία Πετρινού στην Τρίπολη. Επίσης αισθητή θα είναι η παρουσία της καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος του δήμου και θα πραγματοποιήσουν συναυλίες σε πολλά δημοτικά διαμερίσματα του δήμου Τρίπολης.
Όσον αφορά την ηχητική κάλυψη, η οποία πέρυσι παρά το γεγονός ότι το πρόγραμμα που παρουσίασε η σχολή ήταν πολύ ωραίο, δυστυχώς ήταν ανύπαρκτη. Ο αρχιμουσικός Σωτήρης Κωστούρος σε σχετικό ερώτημα που του τέθηκε, απάντησε ότι 'δεν είναι στο δικό μας χέρι, κατανοούμε τις δυσκολίες που υπάρχουν και προσπαθούμε όσο μπορούμε να γίνονται οι συναυλίες αρτιότερα'. 
Ελπίζουμε φέτος ο δήμος να διαθέσει στη Φιλαρμονική και κανένα φωτάκι (τουλάχιστον) να βλέπουν τι πατάνε τα παιδιά!

Β.Π.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...