Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Με ποια διαδικασία θα χορηγείται θέση στάθμευσης σε άτομα με ειδικές ανάγκες στην Τρίπολη

Με ποια διαδικασία θα χορηγείται θέση στάθμευσης σε άτομα με ειδικές ανάγκες στην Τρίπολη

Ψηφίστηκε η Κανονιστική Απόφαση η οποία προβλέπει όλες τις λεπτομέρειες για τη χορήγηση θέσης στάθμευσης στα ΑΜΕΑ (άτομα με ειδικές ανάγκες), στην πόλη της Τρίπολης.

Στόχος είναι ο καθορισμός της διαδικασίας και των απαιτούμενων δικαιολογητικών που πρέπει να προσκομίσουν οι ενδιαφερόμενοι προκειμένου να τους χορηγηθεί θέση στάθμευσης για συγκεκριμένα οχήματα ΑΜΕΑ επί του οδοστρώματος οδού ή άλλου κοινοχρήστου χώρου, εφόσον το επιτρέπουν τα τεχνικά χαρακτηριστικά της οδού – κοινοχρήστου χώρου και δεν απαγορεύεται από άλλες διατάξεις.

Για τη χορήγηση θέσης στάθμευσης ΑΜΕΑ ο ενδιαφερόμενος καταθέτει αίτηση στο Δήμο, η οποία συμπεριλαμβάνει όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Στη συνέχεια η αίτηση με τα δικαιολογητικά προωθείται στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών & Πολεοδομίας – Τμήμα Η/Μ Έργων & Συγκοινωνιών. Το Τμήμα Η/Μ Έργων & Συγκοινωνιών αποφαίνεται σχετικά με αιτιολογημένη εισήγησή του προς το Δημοτικό Συμβούλιο. Το Δημοτικό Συμβούλιο λαμβάνει την τελική απόφαση επί της αίτησης.

Ως δικαιούχοι για τη χορήγηση στάθμευσης ΑΜΕΑ ορίζονται όσοι:

έχουν πλήρη παράλυση των κάτω ή άνω άκρων ή αμφοτερόπλευρων ακρωτηριασμό αυτών.

εμφανίζουν σοβαρή κινητική αναπηρία: (a) του ενός ή και των δύο κάτω άκρων με ποσοστό αναπηρίας συνολικά όχι μικρότερο του 67%, (β) του ενός ή και των δύο κάτω άκρων με συμμετοχή κινητικής αναπηρίας του ενός ή και των δύο άνω άκρων, με ποσοστό αναπηρίας συνολικά όχι μικρότερο του 67% από τα οποία τα 40% τουλάχιστον από το ένα κάτω άκρο.

έχουν ολική και από τους δύο οφθαλμούς τύφλωση, με ποσοστό αναπηρίας 100%.

είναι νοητικά καθυστερημένοι με δείκτη νοημοσύνης κάτω του 40%.

πάσχουν από αυτισμό, εφ' όσον αυτός συνοδεύεται από επιληπτικές κρίσεις ή πνευματική καθυστέρηση ή οργανικό ψυχοσύνδρομο, οι οποίοι, εξαιτίας των παθήσεων αυτών έχουν καταστεί ανάπηροι, με συνολικό ποσοστό αναπηρίας από εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω, είναι ανίκανοι για εργασία και έχουν ανάγκη βοηθείας.

πάσχουν από μεσογειακή αναιμία.

πάσχουν από νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου.

πάσχουν από συγγενή αιμορραγική διάθεση (αιμορροφιλία).

Η υλοποίηση της χορηγούμενης θέσης στάθμευσης ΑΜΕΑ θα γίνεται από το Τμήμα Συνεργείων της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών & Πολεοδομίας του Δήμου Τρίπολης και θα περιλαμβάνει οριζόντια σήμανση & κατακόρυφη σήμανση, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην κείμενη νομοθεσία.

Η χορηγούμενη θέση στάθμευσης ΑΜΕΑ θα έχει ισχύ όση και η ισχύς της γνωμάτευσης της Υγειονομικής Επιτροπής. Όταν λήγει η ανωτέρω γνωμάτευση θα πρέπει, με ευθύνη του δικαιούχου και εφόσον επιθυμείται η επαναχορήγησή της, να κατατίθεται νέα με την προσκόμιση όλων των απαιτούμενων δικαιολογητικών.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...